• kapanırsa işimden olurum ama üzülmem, başımın çaresine bakarım. fakat kapanmasına gerek yok, yalnızca güçlü denetim şart. vergi kaçırmalar, not şişirmeler, devamsızlığa dikkat etmemeler, her çocuğun tıp kazanmasını isteyen çıldırmış veliler, sömürgeci patronlar… komple boka batmış bir sektör.
  • özel okullar, cemaatler ve imam hatipler kapatılsın.
  • sonuna kadar karşı olduğum talep.

    azgın azınlık diye tabir edilen bu ülkenin bir kesimi; çocuklarını istedikleri eğitimin verilebildiği, diledikleri sosyokültürel ortamda okutabilmelidir.

    senelerce samanyolu kolejlerinde beyni bulandırılmış nesillerin ne derece kalabalık olduğunu bir düşündüğümüzde...en az onlar kadar kalabalık karşı mahalle çocukları çıkmalı.

    imkanı olan kişiler, neden devlet okullarındaki başörtülü öğretmene yahut imam hatip mezunu idarecilere teslim etmek zorunda kalsın ki çocuğunu ? senin veledin için hafızlık kursları, diyanet kreşi falan açacaklar ama o kesimin özel okulunu da kapatacaklar yok yaa!
  • şayet imkanım olmasa ve çocuğumu özel okula gönderemiyor olsam, özel okulların kapanmasını değil, artmasını isterdim. zira özel okullar kapanınca devlet okullarına talep artar, sınıflar daha da kalabalıklaşır, devletin eğitime ayırdığı bütçe öğrenci başına azalmış olur, kalite daha da düşer.
  • eğitim sisteminde reform yapılsın de, anlarım.

    reformun içini bile doldurmasan da olur, sadece ana başlıklar halinde birkaç kelam edip üzerinde tartışılabilecek bir konu aç, anlarım.

    ama özel okul sorununa çözüm olarak sadece ve sadece özel okulların kapatılmasını öneriyorsan sadece ağlarım.

    edit: başlık altına daha önce de yazmışım. yıllar sonra başlık tekrar hortlayınca doğal olarak unutup yine yazmışım.
  • hayır kapatılmasın ama niteliği arttırılsın sahiplerinin insafına bırakılarak yönetilmesin bol not vermek başarılı öğrenci yetiştirmek değildir öğrenci gerekirse sınıfta kalabilsin ve kaliteli eğitim verebilmek için öğretmenin hakları korunsun kusura bakmayın ama yılda 100 150bin tl verdiğiniz okullar eğer öğretmenlerine asgari ücret veriyorsa kimse verimli bir eğitim beklemesin çocuğunuz bol not ve takdir belgeleri ile okulu bitirir üniversite sınavında çuvallar sizde nerede yanlış yaptık diye düşünürsünüz
  • gerçekleşmesi halinde bazı yerleşim yerlerinde lise çağı çocukların imam hatipten başka seçeneği kalmıyor. çünkü çevredeki anadolu ve anadolu fen lisesi olan okulların birçoğu imam hatip oldu. çocuk sınava girip yerlesemezse adrese dayalı olarak okul seçeneği pek kalmıyor. bu durumda da özel okulu biraz mecburi de olsa tercih ediyor.meslek liseleri çevremde hakim olduğum okullar için söylüyorum tercih edilmez(şiddet ve uyuşturucu sebebiyle)o sebeple bir veli olarak şu durumda kapatılmasını tercih etmem. kalitesini, niteliğini vs. tartışmiyorum sadece mevcut durumda büyük bir seçenek.
  • önce devlet okulları gerçekten okul haline getirilecekse desteklenebilecek olan istek. ama özel okulların kapatılması fırsat eşitliğini getirmez. hayal kurmayalım.
  • abuk subuk öneri. kapatıldıkları zaman elinizde devlet okuluna gidecek olan daha çok çocuk olur, vergi gelirinden vazgeçtiğiniz için de daha düşük bütçe olur. yani daha az parayla daha çok kişiye hizmet etmeniz gerekir sonuçta devlet okuluna giden çocukların eğitim kalitesini düşürmekten başka bi netice elde etmezsiniz.

    tabi bu özel okulların keyfi not sistemlerinin önüne geçilmesi veya notun okul giriş sınavlarında etkisinin azaltılması lazım o ayrı konu. bir adaletsizlik varsa orda var
  • bu ülkede esas desteklenmesi gereken kampanyadır.

    fırsat eşitliği için özel üniversitelerden başlayarak bütün özel okulları kapatılsın.

    anne-babalar değil; çocuklar kazansın üniversiteyi.
hesabın var mı? giriş yap