• ticarethane olması kötü olduğu anlamına gelmez. verdiği eğitime bakılmalıdır.

    öte yandan çocuğum olsa gönderir miyim? sanıyorum hayır.

    çocuğu devlet okuluna gönderip gereksiz okul eğitimini bu yolla almasını sağlar; özel okula vereceğim para ile de çocuğu ilgi ve yeteneklerine uygun, kendisinin de isteyeceği kurslara gönderirim. spor kursları, dil kursları, müzik kursları, resim kursu vb.

    tabi tüm bunları veren bir özel okul varsa ki bazı okullar böyle oraya da gönderirim. ancak bu imkanları sunan okullar ile diğerlerinin arasında ciddi bir fiyat farkı da oluyor.
  • - aynı dersin kitabının üç yıl tekrar tekrar aldırıldığı (set olarak getirtiliyormuş zira)
    - bir günlük gezilerin dörtyüz tl'den açıldığı
    - yılsonu etkinliğindeki iki uyduruk foto ve plastik yıllık için mart ayında 180 tl istenen
    - sanat eğitimi, spor eğitimi verilmeyen; bu konuda ufak bir eleştiri gelince yönetici ve bir kısım veli lincine uğranan
    - eğitimi berbat bir ülkede "eh işte" ile "kötü" arasında bir düzey eğitim verdiği için zoraki tercih edilen

    ...yere ticarethane demek bile yanlış. sonuçta ticarethanenin de bir amacı, ilkesi vardır. bunlara başka bir isim bulmak gerek, ama ne demeli bilmem...
  • aynı sınıfta okuyan çocukların faklı fiyat tarifesi ile aynı dersleri alması durumudur.
  • “özel” olmanın getirdiği özelliktir.
  • özel sektör olduğu için doğal olarak bir kâr amacının olması normal ama tepkiler bu kadar yüksek ücretlerin karşısında alınan hizmetin kalitesiz olmasından dolayı. devlet okulundan daha yüksek başarı oranına sahip kolejlerin birçoğu dershane kıvamında eğitim veriyor. denildiği gibi birçoğunda sanat, spor gibi konuların esamesi okunmuyor. kaliteli eğitim veren, böyle bir kaygısı olan kolej sayısı çok az maalesef.
hesabın var mı? giriş yap