• izmirin ek koklu okullarindan biridir, aynı zamanda en saglikli okuldur, her sabah 100 m boyunca bir dik yokus tirmanilip okula gidilir
  • spor salonunun yanındaki cafe'de dikdörtgen şeklinde tostlari cok guzel olan okul
  • eskiden anadolu lisesi sinavlarinda kolejler (ozel liseler) de varken izmirin en yuksek puanli 5 okulundan biriydi (80'lerin ikinci yarisi ve 90'larin baslari). o zamanlar acilimi inek toplama kurumu seklinde yorumlanirdi. gene o gecmis zamanlarda izmirin en disiplinli ve en dogmatik kurallara sahip okulu idi ogrencilere yapilmayan eziyet kalmazdi simdi duyduguma gore parayi veren dudugu caldigi icin artik iskenceler ogretmenlere ve mudurlere yapilmaktaymis. ayrica da benim 7 senemi heba ettigim ve nefret ettigim ancak mezun olunca ozlemeye basladigim ve her allahin gunu pencereden gordugum okulum.
  • mezun oldugum sene radikal degisiklikler yaparak gozlerimin arkada kalmasini saglayan, yakinda okul armasi damgali ayakkabi-corap cikarmasindan $uphelendigim, balo ve kep torenlerine asla laf edemeyecegim, lise sondaki manyak ogretmenlerini unutamayacagim, kontrol ve disiplin manyagi ozel okul. beden egitimi derslerinde bile okul e$ofmani yok diye azar i$itirdik bee!!
  • resmen igrenc bir yer gereksiz abartili bir bicimde disiplin ornegi olmaya calisiyorlar ve butun yoneticilerde bir ust kademeye gecebilmek icin yukaridakilere yavsiyarak ogrencilerin mina korlardi, bide okulda liseler arasinda cok ucurumlar vardi, tek guzel yani ertugrul abinin yarimlariydi ehehhe
  • icindeyken cehennem azabi gibi gelen, mezun olunca ozlenen, bolca sosyal aktivitesi olan okul ve uzanamadigi cigere pis diyenlerin laf attigi olgu
  • (bkz: itk)
  • aradan geçen yıllardan sonra, gerçekten köklü ve olumlu değişiklikler gördüğümden ilerde olabilecek* çocuğumu yollamaktan çekinmeyeceğim tek okul. disiplini ve katılığı, ilerideki yaşamınızda kendinize olan güveninizi perçinlemekle kalmıyor, pek çok ünlünün bu okuldan çıkmasıyla gururlanıyorsunuz..
    (bkz: savaş ünlü)
  • 4000'den fazla öğrencisiyle (7 sene önce mezun olduğumda o kadardi şimdi daha farklıysa haber veri düzelteyim) tam bir eğitim ticarethanesi olan okul.
    ama ne var ki cevriye tatişten o körfez manzarasi hala aklımdadir. hele orta bahçe muhabbetleri pek bir güzeldi. (fen lisesine verilmeden önce).
    ayrıca son derece asosyal bir okuldu. okulun basket maçlarına katılım o kadar az olurdu ki maçlardan önce (genellikle cumaları) bayrak merasiminde "nolur maca gelin" tadında anonslar yapılırdı.
    bunlara ilaveten spor salonuna sahip olup bunu öğrencilerine kullandırtmayan okul, hala da doğru dürüst kullandırtıldığından süpheliyim.

    matematikçi şaban hoca, geometrici ilhan hoca (imam osurursa cemaati sıçar lafini ilk ondan duymustum), muhittin baş (müdür muavini), biyolojici ihsan içbudak, rambo lakaplı baska bir müdür muavini (ismi galiba remzi okdemirdi), ingilizceci nezihe hoca (wrist kelimesini doğru telaffuz edemezdi bir türlü) gibi nice güzide hocalarımızın da yer aldığı okuldur...belki artık orada değildir bu hocalar.
  • hayatim boyunca unutamadigim anilarimdan birisini yasadigim tiyatro salonunun bulundugu okuldur.sanirim 96 yada 95 yillarinda haziran basinda spor senlikleri olurdu . mutlaka gitmek zorunda kalirdim *. 92 veya 93 yilinda izmir karatas lisesi izmir liselerarasi tiyatro yarismasinda birinci olunca okulumuzla beraber gitmistik tiyatro salonuna.
hesabın var mı? giriş yap