• bunların en gudik olanından mezunum. (bkz: haliç üniversitesi)

    merak edenler girip, ilgili başlıktan o bok yuvasıyla alakalı ne düşündüğümü okuyabilirler. mütercim tercümanım, şu an aldığım disipline yönelik bir alanda çalışıyorum. ve evet, benimle aynı anda, farklı devlet üniversitelerine girip mezun olan birçok meslektaşımdan çok daha iyi yapıyorum bu işi. fakat gerekli denek sayısına çalıştığım yerde ulaştım, lafı oraya getireyim.

    etrafımda, boğaziçi, marmara, istanbul, odtü gibi türkiye'nin burada öve öve bitirilemeyen üniversitelerinden mezun olmuş sayısız adam var. hepsi ingilizce eğitim görmüş farklı alanlardan mezun insanlar. beceriksizliklerini görseniz zeka seviyelerinden şüphe edersiniz ama ben yine de sadece bildiğim konudan eleştireyim, ingilizcelerini duyunca kulaklarımdan kan geliyor. ha bu eleştiriyi sadece ben değil, kendilerinden hizmet almak zorunda kalan insanlar da yapıyor. hizmeti alan belli, gelen şikayetler belli hehe. onun için gönül rahatlığıyla söylediklerimin nesnelliğine güvenebilirsiniz.

    buradan özel üniversitelerde eğitimine devam eden ya da edecek olan genç arkadaşlar için konuşayım. siz bu sığırların dediklerine kulak asmayın. lise hayatlarını boşluk doldurarak geçirdiklerinden birkaç tahtaları eksiliyor. siktiri boktan bir eğitim aldıkları okullarını bir yale bir harvard sanıyor, sizler üzerinde ego tatmini yapıyor olabilirler. bırakın boşalsınlar. o da lazım.

    insan üniversite döneminde ne öğreniyorsa kendi öğreniyor. bize zaten hocalar boğaziçi'nden, iü'den bilmem nerden geliyor rererösüne hiç girmiyorum. geliyorlardı evet ve büyük bir kısmının birikimsizliği ve fosilliğiyle bizzat dalga geçiyordum. kısacası mevcut devlet üniversitelerini, kalitesizlik açısından kendi sikik üniversitemden farklı görmüyorum.

    zaten bizim beceriksiz öğrencilerde, özel üniversitelerin varlığından ziyade, bu konuyu tartışacak hazım ve taşşak olsaydı, şimdiye çoktan adam olmuştuk diyerek bitiriyorum.

    namaste.
  • içler dışlar çarpımını bilmeyen, yüksek lisans yapmış mezununu bildiğim üniversite türü.
    not: kendim de özel üniversite mezunuyum.
  • normal bir tıp fakültesinin 2. sınıfında bilinmesi gereken bir bilgiden habersiz mezun doktorlar yetiştirebilen üniversiteler. test edildi, onaylandı.

    bir tanesi de tüberkülozla veremin aynı şey olduğunu duyunca çok şaşırmıştı, canım.
  • izmir de özel türk lisesi - ekonomi üniversitesi - sola mare - marrakech evresinin ikinci bölümüdür.
  • bilkent koç sabancı türevi okulları tenzih ederekten...

    söz de meclisten dışarı elbet...

    seri eksiciler hariç...

    bu okullarda okuyan öğrencilerin istatistiksel olarak ihmal edilebilir bir kısmı dışında tamamı maldır, gerizekalıdır, öküzdür. bunlar benim öğrencilerim.

    ilköğretim yaklaşımı ve dahi üniversiteye giriş sınav sistemi çok boktan ve sadece küfür etmek için yazdığım bu entirinin konusu dışında. velhasıl tek bir matematik sorusu çözmemiş zibidi zengin piçleri bu okullarda okuyarak sülalelerinin şirketlerinin başına geçip mühendis oluyorlar. tek bir matematik sorusu diyorum size, öyle integral filan da değil, bildiğin sikik cebir sorusu çözmeden bu çocuklar mühendis olmak niyeti ile başlıyorlar okula. hepsinin altında en aşağı elli bin liralık arabalar, okul mu galeri mi bilinmez kampüslere gelip, hayatları boyunca bilimle uğraşmış akademisyenlere posta koyar, alnının teriyle çalışan idari personeli aşağılarlar hor görürler. bunu yapan 18 yaşındaki bu köpekler derse girip masanın üzerine kağıt kalem yerine, audi anahtarı tespih ve i-phone koyarlar, arkalarına yaslanırlar.

    mühendis olmak niyetindeki bu çocuklar, aile erkanının hatrına how are you diyemez halleriyle hazırlık sınıfını geçer ve bölüme başlarlar. bunlar bırakın iki satır laf öğrenmeyi sınav kağıdına adını yazması gerektiğini bilmez. bu bir istisnai durum değil, bunlar böyleler denebilecek kadar geneli ifade etmektedir. bunlar, evet, adlarını yazamıyorlar.

    bunlar, derste takıştığı bir hocayı, ders çıkışında ve hava karanlıkken arabayı üzerine sürmek sureti ile korkutabilecek tiynette "çocuklardır". koridorlarda hocaların ardından analı bacılı küfür de ederler. disiplin kurulu süreci hoca için işkence öğrenci için tadından yenmez ve sonucu kesin olan bir süreçtir. hiçbir özel üniversite öğrencisi, hocasını derste yere yatırıp sikmeye kalksa bile disiplin cezası almaz.

    bu çocuklar ailelerinin okul muhasebe birimine iki ev parası yatırmaları sureti ile 7-8 yıl sonra mühendis olurlar. türlü sendromlara gark olmuş olmalarına rağmen, mezuniyet sendromunun kıyısından geçmezler. açın bakın sayfa sayfa başarı öyküsüne, bunlar utanmadan "osman üniversitesini bitirdim, mezuniyetimin hemen ardından iş buldum, ailemizin kayseri'de bulunan fabrikasında (...)" şeklinde de'leri ayıramaz halde başarı öyküleri kaleme alırlar.

    bıktım bunlardan ben, yıldım.

    ek: bursluları saymıyoz lan.
  • devlet üniversitesinde okuyup, halen devlet üniversitesinde masterını tamamlamak üzere olan bi insan olarak, özel üniversitede bulduğum bir istatistik uzmanı ile çalışmaya başladım. ve tam olarak şunu anladım ki: "devlet üniversitelerinde öğrenciler hocalar için var, özel üniversitelerde ise hocalar öğrenciler için var".
  • ozel universitede burslu okumanın dayanılmaz hafifligini i$in içine katarsak ve o bursu almak için zeka pırıltısı göstermek zorunda kalınmı$sa; saygı duyulması gereken ögrencileri barındıran mekanlar oldugu kabul edilmesi gereken egitim yuvaları
    (bkz: burslu okumak)
  • bir nevi pop müzik..
  • mezunu olan bir "pic" olarak (#11000683) ne yapayim merak ettigim kurum. diyetim nedir ? ben gule oynaya mi gitmisim orda kalmisim nedir, bilmiyorum. devlet ilkokulu (mescitten bozma), devlet ortaokulu (dereboyunda) ve devlet lisesinde egitim gordum. kendimi baska gormedim. ama pic olmayi kendime yediremiyorum. ne kapitalistligimiz ne orospu evlatligimiz kaldi, sanirlar anam kendini satti da oyle okudum.

    genelleme yapmayalim diye bagiranlarin genellemesine maruz kalan.
  • (bkz: ama burslu)
hesabın var mı? giriş yap