• öncelikle şunu belirtmek isterim ırk yada meslek küçümseme gibi bir durum asla söz konusu bile olamaz. son zamanlarda gözlemlediğim bir durumdan bahsetmek istiyorum, çevremde yaklaşık 15 -20 civarı bu arkadaşlardan var. hepsinin de instagram bio kısmında bir kere kesinlikle av. yazıyor. sonra sürekli manken gibi pozlar vermeye çalışıyor ve instagramı renklendiriyorlar, bölüm arkadaşları mutlaka bu fotoğraflara yorum yapıyor, şu şekilde; el bombası, ateş vs emojileri ile kızımızın içi boş egosunu şişiriyorlar. bu arkadaşlar meslek yönünden de maalesef çok boş, bir işimiz düştüğünde hukuk alanında danıştığımızda,konuyu araştırıp dönerim hemen diyorlar. tespitlerim bunlar.

    bilkent ve koç gibi kaliteli üniversiteler bu değerlendirmenin dışındadır. bahsettiğim tabela üniversitesi olanlar, ilk 20 binin dışında, bu fakülteyi okuyan özel üniversitelileri kapsıyor. başka özelliklerinden bahsetmem gerekirse;

    en elit mekanlara gidip oralardan story atarlar,

    aileleri zenginse sürekli yurt dışına giderler, orta bir ailenin çocuğuysa elit mekanlardan daha fazla fotoğraf paylaşırlar, sırf zengin koca bulmak için.

    bu arkadaşların egosu çok yüksektir, avukatlık mesleğini kutsal görürler ve herkesin bu meslekte olamayacağını düşünürler, mesleğiniz kutsal değil arkadaşlar öncelikle bunu da kabul edin.

    makyaj yapmayı ve güzel giyinmeyi iyi bilirler, genelde kendi ofislerini 1-2 yıla açarlar mezun olduktan sonra.

    bu mesleğe gönül vermiş özel üniversite mezunu arkadaşları tenzih ederim, onlar üzerine alınmasınlar. son olarak devlet üniversitelerinden mezun olanlar bu arkadaşlara oranla çok donanımlıdır.
  • bu tanıma uyan sonradan sarışın olma birini tanıyorum sanki.
  • bu kızların periscope yayınları çok "ses" getirir.
  • elini sallasan bunlara carpar zaten.artık hukuk okuman icin tek yapman gereken sey optikte adını soyadını kodlaman
  • müdürcüğüm sağolsun böyle bi kızla yarım saat öğle yemeğinde konuştum. 20 dakkası astroloji hakkındaydı. (bkz: evlerden ırak)

    edit : arkadaş açıktan adalet okuyarak hukuğa geçmiş. yani iki yıl özel de hukuk okumuş. ya ben aslında hakim olcam. avukatlığı geçici düşünüyorum diyordu.
  • bunların kıbrıs'ta okuyanları genelde 6-8 yıl arasında bitirir.
  • ankara hukuku bitiren erkek şahsiyetimi derin huzunlere gark eder bu tipler.

    görünce hafif bir mide bulantısı, cehalet tiksintisi vs.

    sizin yüzünüzden hukukun o eski ağırlığı kalmadı lan. özel üniversiteler kapansin.
  • ücretli okumuş her vakıf üniversite mezunu gibi havalı ve gıcıktır.
  • o özel değil vakıf üniversitesi olacak yalnız.
  • koç hukuk için geçerli olan bir tespit değildir.
hesabın var mı? giriş yap