6 entry daha
  • katıldığım önerme.
  • kabul edilebilir bir iddia olabilir belki ama bunu söyleyen kişide tutarlılık beklerim. güzel evinde, arabasında, akıllı telefonunda bir sorun görmeden; sahip olduğu her eşyada, hatta kültüründe ve bilgi birikiminde gasp olduğunu kabul etmeden, etiyopya'dan gelen kahvesini yudumlarken "özel üniversite emek hırsızlığı yea" diyorsa olmaz o iş.
    kendi gaspını kabul ediyorsa eyvallah.
  • herhangi bir burs sahibi olmadan vakıf üniversitesinde eğitim görmenin emek hırsızlığı olarak addedilmesinin sebebi, maddi kudrete bağlı olarak diğer insanların başarmak için emek sarfetmesi gereken şeylere daha kolay yolla ulaşmak sanırım.

    gel gör ki, herkes için geçerli olmamakla birlikte, benim gördüğüm kadarıyla insanları rahatsız eden şey "emek hırsızlığı" kavramı değil, sadece bazı "emek hırsızlıklarına" ulaşamıyor olmaları. yoksa dershaneye gitmek, özel ders almak, hatta bu fiyatlara kırmızı et yiyebiliyor olmak bile bu mantığa göre "emek hırsızlığı" sayılabilir. sonuçta bunları da yapabilmek için belirli bir maddi kudrete sahip olmak gerekiyor, bunları da yapınca bir şekilde diğer insanlara üstünlük sağlanıyor.
  • muhtemelen elindeki 2.000+ liralık telefonla veya aynı fiyatta bilgisayarla yazıldığı için saçma olan önerme. bu bakış açısında örnekleri çoğaltabiliriz. ben evden işe giderken otobüsle yarım saatte ve ayakta tıkış tıkış gidiyorum, bmw veya arabası olup onunla gidenler de emek hırsızı diyebiliriz. insanların yorularak emek sarfederek ulaştıkları bir yere 10 dakikada konforlu bir şekilde gidiyor onlar çünkü. bakış açısı aynı olursa ortaya bu durum çıkıyor.
  • bana göre kaderdir. zengin bir ailenin çocuğu olmak gibidir. elinde imkanın varsa hayatın sana bir lütfudur.
    (özelde okumayan genç)
  • çok saçma, param var cillop gibi üniversite var ama ben emek hırsızlığı olmasın diye bingöl üniversitesine gideyim.

    yok ya
  • peki, devlet üniversiteleri hocalarının şakır şakır bu özel üniversitelerde çalıştığı gerçeğine ne diyelim?

    öğrenci tayfası bu çok çalışmadı, kapasitesi yeterli değildi özel okula attı kapağı.

    o zaman neden devlet üniversitesindeki hocalar özel vakıf üniversitelerinde çalışmayı tercih ediyor?? bu öğrenciler hak etmiyor bu bilgi birikimini deyip, elinin tersiyle teklifleri reddeden hoca niye yok?
  • hırsızlık, biraz iddialı bir yafta olsa da, bu adaletsiz dünyanın "fırsat eşitsizliği" denen bir diğer adaletsizliği olduğu kesin.
  • avukatlık mesleğinin ırzına geçen özel üniversiteleri emek hırsızlığında birinci sıraya koymak lazım.

    anasını siktiniz mesleğin emeği geçen herkesin allah belasını versin
  • kesinlikle doğru bir önerme. en azından özel üniversitelerdeki bölümlerin taban puanları olması lazım. mesela o ildeki devlet üniversitesinin o bölümdeki taban puanına yakın bir puan belirlenebilir.yoksa bir öğrenci istanbulda hukuk okumak için 460 puan alırken, diğer öğrenci sırf parası var diye 250 puana aynı bölüme girmemeli. 360 puan alsın bari..
253 entry daha
hesabın var mı? giriş yap