• diploma ticarethanelerine kolay demek hakaret olur, lütfen.

    hocasının(!), final soruları bundan çıkacak diye verdigi 20* sayfalık nota, hocam bunun neresinden çıkacak hangi sayfa? diye sorup, cevap alamayınca tartışma çıkarmış tipler var. yok yok cidden var.
  • bu parali okuyanlarin kapasitesizliginin ceremesini sadece kendileri cekse neyse. puanlari oralari kazanmaya yetmeyip parasini basip ozel universitede tip okuyanlar falan var bir de. ileride bunlara vucudumu, sagligimi emanet edecegimi bilmek beni endiselendiriyor.

    -bu bolumlere girmek icin belli bir puanin uzerinde almak sarti beni kesmiyor. o puani almak cok da zorbi mesele degil cunku.
  • o puanı almak çok da zor bir mesela değilse kardeşim yap o puanı çek bankadan krediyi ve oku. mezun oluna o paranın kat kat fazlasını kazanacaksın sonuçta salak mısın da okumuyorsun?
  • “koçta ve sabancıda hocalar dersten geçirmeyi kendiler teklif ediyor”

    ulan ilahi hiç gülüceğim yoktu gece gece ahahahaha :)
  • 3-5 tane özel üniversitenin yaptığı orospu çocukluğunu bütün özel üniversitelere mal ederek orada okuyan binlerce öğrencinin emeğine saygısızlık yapmaktır bunu söylemek.
  • yazarların hayalindeki dünya gibi olsa keşke her şey.

    şimdi üniversite sınavına giriyorsunuz. hatta girmiyorsunuz bile. kayıt yaptırmanız yeterli. sonra gidiyorsunuz bir üniversiteye veriyorsunuz yıllık 40 bin tl. hemen kaydınızı yapıyorlar. bu üniversitelerin puanları falan yok zaten. varsa da hepsi 180 falandır, barajı geçen tıp, hukuk, mimarlık okuyordur. tabii canım, kesin öyledir. girip bir araştırsak kontenjana oranla aşırı fazla olan talep nedeniyle arada sadece 10-20 puan gibi basit puan farkları olduğunu görürüz ama böyle şeyler yapmak elbette ki bize uygun değil. neyse, kayıt yaptırdınız tamam. sonra evde oturup, ara sıra okula uğruyorsunuz karı kız eğleniyorsunuz. 4 sene -tıpsa 6 sene- sonunda da diplomanızı veriyorlar.

    sınavlar falan zaten bütün hocalar önceden soruları dağıtıyor. yanlış da yapsanız nasılsa özel üniversite diye hoca silip değiştiriyor onu. tabii ya daha neler neler oluyor özel üniversitelerde siz bilmezsiniz * hatta geçen inanır mısınız hoca cepten aradı, 5 bin tl daha atarsan sınava gelme dedi. hemen yolladım.

    ondan sonra bir arkadaşla konuşuyorduk, bana okuduğu özel üniversitenin çok zor olduğunu, geçme notunun devlet üniversitelerinden de yüksek belirlendiğini, kendisinden daha fazla para kazanılabilmesi için geçme şartlarının aşırı zorlaştırıldığını, dersten kaldığı zaman çok büyük masraf altına girdiğini falan söyledi, güldüm. ya inanabiliyor musunuz şunun yalanlarına? gerçekleri bilmesek inanacağız. cıx cıx.
  • saçma sapan bir önerme. devlet üniversitelerinde türkçe eğitim varken türkçesini bile anlamamız muallak olan dersleri teorik ingilizce olarak görüyoruz.

    not şişiriliyor denmiş. benim okuduğum üniversitede yok öyle bişey. geçmek için sınavlarda çanı geçebilmek için napabilirizi düşünüyoruz.

    üstüne üstlük özel üniversiteler paralıdır. bursunuzu kesince kalıverirsiniz ortada, yüklü miktardaki fiyatı ödemek zorunda kalırsınız. bu baskıyla okulu okursunuz. okulunuzu uzatın diye yönetim sizin istediğiniz sayıda istediğiniz dersleri vermemek için elinden geleni yapar ve vermez de. itiraz bile edemezsiniz. var mı devlette böyle baskılı bir olay?

    mahalle kenarına açılan özel üniversiteler kolay olabilir, ama iyi özel üniversiteler ve başaltı birçok özel üniversite için deli saçması bir önermedir.
  • istanbul üniversitesinde biyoistatistik dersi finalini test yapan hoca ve kopyayla geçen arkadaşım ve arkadaşları.

    sik gibi bir excel anket ödevi + tam tamına 8 final konusu + vize konuları da dahil bir klasik finalle kıçına yırtarak geçen ben.

    evet özel okuyorum. şimdi siktir git.
  • devlet üniversitesi zor olabilir ama zorluk gereksiz derslerden ve egolu hocalardan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
    data structures'ı 1. sınıfta anlamanız beklenir denmiş. evet bu ders 1. sınıfta gösterilmemeli. hata kimde devlette özelde değil.
    ayrıca şunu da eklemeliyim ingilizcesi kötü olan biri için özel üniversite devletten daha zor olabilir.
  • başlığı açan yazarın bilerek ya da bilmeyerek verdiği yanlış bilgiler;

    1. yanlış: koçta 4 üstü ortalamanın çapla ilgisi yoktur. dersin hocası isterse a+ diye bir not belirleyebilir 100 ve 100e çok yakın notlu öğrenciler için. bu uygulamanın kaldırılacağını duymuştum, bilmiyorum şuanki durumu.

    2. yanlış: 3 dalda çap* yapmak imkansızdır. 2 bölümde mümkündür, 3.sünde en fazla uzmanlaşabilirsiniz yada yandal olabilir. her halükarda 3 bölümden diploma alamazsınız.
    yazar arkadaş algı kasmaya çalışmış ama başarısız bir girişim olmuş.*

    bir de yazar arkadaş mezun olduğu devlet üniversitesinin adını verseydi de görseydik, bütün özel okullara bok atan bu yiğit hangi okul mezunuymuş. lys'de yaptığım matematik netini görse dudağı uçuklayacak herif gelmis lisede türev integral alamaz yazmış asdasada.
hesabın var mı? giriş yap