• (bkz: utopia)
  • (bkz: hür dünya)
  • bir kiz ismi.. lise yillarinda sahsen tecrube edinilmistir...
    ozgur ve dunya adli iki bilesenden olusup, kisi ikisi ile birlikte cagirildiginda "ozgur dunya!" seklinde sloganvari bir nida yaratmaktadir..
    insanlar ise bunu pek tercih edip de soylemezler, got korkusundan olsa gerek..
    (bkz: got)
    isim sahibi sahsiyet de bir sure sonra bikar vaziyetten, ozgur(luk)den vazgecip dunya olarak cagrilmaya, anilmaya, "sifatsiz bir dunya" olarak kalmaya karar verir...
    devrim dusleri kurulan zamanlarin atesli isimlerinden cok zor bulunan, belki de essiz bir tanesinin, darbe sonrasi olusan apolitik genclige yenik dusmesinin "iki kelimelik" bir hikayesi..

    (bkz: 68lilerin cocuklarina verdikleri isimler)
  • abd'nin, çıkarlarına uyan ülkelerin, aptallaştırdığı kitlelerin oluşturduğu küme. fidel castro bu dünyanın dışındayken augusto pinochet içindedir mesela. bizdeki beyin özürlüler için de vietnam'ı, küba'yı, rusya'yı, çin'i, iran'ı, kuzey kore'yi düşman algılattıran tanım budur.
  • faruk aksoy'un yeni filmi.

    "geleceğin türk sineması" gibi iddialı bir slogana sahip. animasyon mu yoksa cgi beslemeli bir uzun metraj mı bilinmiyor şu an. filme ait bazı görüntüleri içeren bir video yayınlamışlar ama cgi'lar baya dandik görünüyor. özellikle kolunda dövme olan karakterin bulunduğu sahne 2004 yapımı bir oyun olan the chronicles of riddick escape from butcher bay'den alıntılanmış gibi çağ dışı. yine de denenmemiş bir şeyler çıkabilir, neticede bu işlerde emeklemeden standart yakalanmaz. bekleyip görelim bakalım neymiş.

    https://www.youtube.com/watch?v=k4fk0pdt-qu
  • 15 saniyelik fragmanla ahkam kesmek istemem ama, cgi kalitesi hakikaten baya bi geri kalmış.

    "bizim içimize sinsin yeter" anlayışını ne zaman terkedeceğiz bilmiyorum.
  • 2 dakikalık fragmanı yayınlanmış faruk aksoy filmi.

    filmin içinde sırf murat serezli, ahmet "jahrein" sonuç, afşar tuna "pintipanda" akşen ve enis kirazoğlu gibi gamerlar olduğu için izleyebilirim. yoksa izlenecek gibi durmuyor
  • korkunç bir fragmana sahip, ready player one çakması türk filmi.

    çok merak ediyorum. koskoca ekipte "ya hocam, bu kötü oldu be. o kadar da iyi olmadı. benim içime sinmedi ya" diyen bir akıllı da mı yok? sonra türk sineması neden gelişmiyor?

    yazık, yazık..
  • nilin ben özgürüm şarkısını aklıma getirmiştir
    (bkz: ben özgürüm)
  • fragmandan da anlaşılacağı gibi grafikler manga'nın "bir kadın çizeceksin" klibi ayarında. 3-4 sene önce yapılsa "farklı ve cesur konusu var en azından" derdik bir çok noktada tolare ederdik ama abicim yıl olmuş 2018, elinizden gelenin en iyisi bu olmaz ya.
hesabın var mı? giriş yap