• istanbul bebek'te bulunan hem gözlerinize hem midenize bayram ettirecek sıcacık bir mekan. özgür şef'in bizzat kendi ellerinden çıkan lezzetler sunulmaktadır. et ustası şef'in eserlerini merak edenler, şef'le görüşmek isteyenler gidebilir.

    http://www.ozgursef.com/
  • bebek'te bebek otel'in hemen yaninda kucuk ama kalabalik ve gurultulu bir yer. turist mekani muhtemelen cunku istanbullularin et yemege gidecegi yerlerden degil. mönüde bonfile var, kofte var, pirzola var da mesela steak tartare yok. ama garip bir sekilde masalarin uzerinde dolu sarap siseleri var. yani belki ozel kavlari vardir ama komik ve sacma ve tabii sarap bekletme kurallarina pek de uymayan sekilde yemek masalarininda siseler bekliyor. sarap icmeye niyetlenince de corvus, likya gibi isimlerin oldugu mönüyü getiriyorlar ve hemen "bordo var icer misiniz?" diye soruyorlar ama "hangi yil peki" diye cevap verince "ben bi bakim" lafi geliyor. mekan kucuk ama cok kalabalik oldugu icin servis de iyi degil. muhtemelen iyi niyetli ve baska mekanlarda iyi sekilde calismis garsonlari olsa da siparislerin unutuldugu, eksik geldigi bir yer burasi. kisacasi dukkan hadisesi uzerine sehirde tureyen yerlerden bir baskasi daha. semti de iyi ama oraya bebekli gitmez, istanbullu gitmez. iste sehre yerlesmeye veya gezmeye gelmis ankarali, izmirli, eskisehirli turistler gider mutlu mesut da ayrilirlar cunku yemeklerin disinda tek olayi bazi masalarin neredeyse denizin icinde yeraliyor olmasi. unutmadan kasabin komsusu olan mekan da chilai denilen avm tasarimli isletme.
  • kedi payı vermeyen mekan.
  • inanılmaz lezzetli şaşlık yapan yer.
  • tuzla viasea içinde bulunan şubesinde denemek için girdik. hamburger orta derece başarılı, köfte vasat, sucuk başarılı idi. yalnız etten kadayıf yapmışlar merak edip denemek istedim. geldiğinde görüntüsü çok iştah açan bir görüntü değildi ama lezzeti öyle değildir dedim, denedim yüksek tuz oranında bir et yemeği denedim. garsona bu yemeğin orjinali mi çok tuzlu dedim, bunun üzerine yemeği götürdü şefine ama gelen cevap "tuz bile atmamışlar, et suyunda piştiği için böyleymiş" dedi ve bıraktı. beğenmediyseniz değiştirelim gibi bir yaklaşım beklerdim ama olmadı. özetle özgür şef iyi bir tv pr çalışması olabilir ama iyi bir et lokantası olamaz.
hesabın var mı? giriş yap