• romanya'da düzenlenen 16. avrupa atmalar kış kupası'nda 23 yaş altı çekiç atma kategorisinde altın madalya kazanan milli atlet.

    http://www.ntv.com.tr/…dalya,dyhek2k1d0ag2_cmpmnjsg
  • 2017 dünya atletizm şampiyonası erkekler çekiç atma seçmelerinde, 74.69 m'lik atışı ile 11. sıradan finale yükselmeyi başaran 23 yaşındaki çekiççimiz.
  • finale kalan 12 atlet icinde en genc ikinci atlet, bu guzel haber. finale kalanlar icinde sezonun en iyi atisi siralamasinda ise en kotu ikinci dereceye sahip. madalya mumkun gozukmuyor ama en iyi derecesini biraz ilerletirse ne ala. stres yapmadan rahat yarisir umarim.
  • an itibariyle 30. üniversite yaz oyunlarında çekiç atma dalında altın madalya kazanan milli sporcumuzdur.
  • haziran ayında tamı tamına olimpiyat barajı olan 77.50'lik atışıyla 2020 olimpiyatları'na katılmaya hak kazanan atlet.
  • elmas lig’in (diamond league) katar-doha ayağında, 73 metre 94 santimetre ile birinci olan çekiç atma sporcusu.

    özkan baltacı, yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını nedeniyle bu yıla ertelenen 2020 tokyo olimpiyat oyunları kotası alan sporcularımız arasında yer alıyor. çekiç atmada, olimpiyat madalyalı eşref apak da 2020 tokyo olimpiyat oyunları’nda yarışacak.
  • 2020 tokyo olimpiyatları erkekler çekiç atma elemelerinde 63,63 metrelik ilk atışını yeterli görüp yarışmalardan çekilerek japonya seyahatine devam etme kararı alan atlet.
    77,50 metreyi bulanların doğrudan finale kaldığı elemelerin 16 kişilik ikinci grubunda 16. ve sonuncu olan özkan baltacı’yı olimpiyat ruhu kavramına getirdiği bu “güncelleme” için tebrik ediyoruz.
    67,53 m ile 15. olan türkmenistanlı ‘din karkeşi’ mergen mamedov’u geçmek istememiş olabilir.
    eşref apak‘ın 76,76 m ile 4. olup finallere kaldığı diğer eleme grubunda özbekistanlı ‘din kardeşi’ sukhrob khodjaev bile 71,26 m ile sonuncu (15.) olmuştu.
    afferin özkan baltacı’ya! tüm dünyanın yayımladığı, atletizmin en büyük ve en önemli organizasyonunda ülkemizi çok iyi temsil etti...
    bu arada özkan baltacı, 63,63 m’yi ‘yeterli’ görürken, yer aldığı eleme grubunu birinci tamamlayan polonyalı wojciech nowicki 79,78 m’lik atış yaptı.
  • vallahi bıktırdı linç kültürünüz ya. 75+ derecesi olan bir adam hayatının turnuvasında neden 63 atıp sonra yarışmayı bırakmış olabilir, dereceyi gören herkes bunu sorar ama ülkedeki linç etme isteği her şeyin önüne geçiyor.

    oysa adamın trt'ye verdiği röportajı izleseniz bir aydır fıtık ve kasık yırtığından mustarip olduğunu, operasyon geçirmesi gerekmesine rağmen kotayı kaçırmamak için yarışmaya katıldığını bugün de ikinci atışta sakatlık sebebiyle yarışı bırakmak zorunda kaldığını görürsünüz. yoksa 75+ derece yapan adam 63 metrede nasıl kalabilir? ilk atışta yine elinden geleni denemiş ama her bir dönüşte yırtığın daha derinleştiğini hissetmiş. oyuncular keyfi olarak yollanmıyorlar buraya, kota alıyorlar, derece yapıyorlar. özkan gelmese yerine onun kotasıyla başka biri gelmeyecekti.

    tanım: ülkesini bir şekilde temsil etmeye çalışmış sporcudur.
  • çekiç atmada kontenjan alan kimse 63 metre atmaz zaten. sonuca bakarak ve tek atış yapıp çekildiğini görerek bile sakatlandığını anlayabilirsin. ama kötü niyetli olunca boş boş parağraf doldurmak daha kolay geliyor beyni kullanmak yerine. özkan 110 kilo bir atlet, yani karşında görsen karşı kaldırıma koşacağın adamlara karşı böyle aptal laflar ederken bir kaç kez düşün derim yazara.
  • "buraya fıtık ve kasık yırtığı ile geldim. operasyon imkansızdı. elimden geleni yapmaya çalıştım. maalesef olmadı. çok üzgünüm." şeklinde açıklama yapmış sporcu. geçmiş olsun.

    kendisinin açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap