• chp aydın belediye başkan adayı imiş.
  • yaptığı "adaylığım kesinlikle söz konusu değildir" açıklamasından iki hafta sonra chp'den aydın belediye başkan adayı olan, tbmm 22. ve 23. dönem chp aydın milletvekili.
  • konuşma yaptığı toplantıda şahit olduğum, oha dedirten uçuk projeler ve parti tabanından dahi aldığı olumsuz eleştirilerin aday olduktan sonra unutulmasını gözönüne aldığımda seçilmesi zor dediğim, ilk intiba itibari ile acemi siyasetçi izlenimi bırakan aydın belediye başkan adayı.
  • yamulmuyorsam eğer, aydın şehrinin tarihindeki ilk kadın belediye başkanı olmuştur.
  • partisinin oyları 2004 yılına göre düşmüş olmasına rağmen belediye başkanlığı koltuğuna oturmayı haketmiş siyasetçi. akp, mhp ve dp arasındaki ciddi rekabet kendisine yaramıştır, ilimize hayırlı olsun deriz.
  • eğer yurt çapındaki sonuçlar bu şekilde olursa, kendisi bu seçimlerde 81 vilayet içerisinden en düşük oy yüzdesiyle seçilen belediye başkanı olacaktır. tabi bunda şehirde yaşanan ve son dakikaya kadar devam eden kıran kırana 3'lü rekabetin de etkisi büyüktür.

    seçim sonuçlarının ardından gelen edit: evet, kendisi merkez ilçe belediyeleri bazında en düşük oy oranı ile seçilmiştir. bu kötü bir şey değildir elbet, aksine düşük oy oranı ile ve 4 partinin çekişmesiyle seçilen bir aday o bölgedeki seçmenin birer koyun değil, 3-4 farklı adayı başa güreştirebilecek ölçüde demokrasi yanlısı özgür bireyler olduğunun göstergesidir. aydın kentini ve seçmenlerini diğer 80 vilayetin önemli bir kısmının koyun gibi 1-2 adaya abanan seçmenlerinden ayıran özelliği de budur. (istisnalar kaideyi bozmaz.)
  • jantsanın sahiplerindendir kendisi.
  • akp adayi * in secilmesinden daha iyidir ama iki donem ust uste belediye baskanligini yurutmus olan ve aydini degistiren * nun secilmesinden daha talihsiz bir durum olmustur.
  • icinde bulundugumuz yasama donemindeki caliskan milletvekillerinden biri. iki yasama yilinda toplam 45 tane yazili soru, 9 tane meclis arastirmasi, 2 tane meclis sorusturmasi onergesi vermistir. 29 mart 2009 yerel secimlerinde aydin belediye baskani secilmesi dolayisiyla milletvekilligi dusecektir.

    http://www.tumikom.org/2009/html/091.htm

    not: ozlem cercioglu, chp'nin aydin'da son milletvekili genel secimleri oncesinde yaptirdigi onsecimlerde de tum aday adaylari arasinda birinci olmustur, aydin'dan birinci sira milletvekili adayi ve sonrasinda da milletvekili olmustur; dolayisiyla hem taban tarafindan desteklenen, hem de gorev yaptigi siyasi konumlara hak ederek gelen bir siyasetcidir.
  • 2009 yerel seçimlerinde türkiye genelinde edibe şahin ile birlikte il belediye başkanlığını kazanmış 2 (iki) kadından biri.
hesabın var mı? giriş yap