• 1977 yılında kurulmuş damper üreticisi. bugünlerde özellikle şile otobanında gördüğüm hafriyat kamyonlarının üzerinde gözüme çarpan marka.
  • bisiklet sürenlerin korkulu rüyası
  • sanırsın çökse inşaat sektörü durur.
  • tabiî; gerçek, asıl.

    aziz yardımlı'nın yalancısıyım.
  • akp döneminin sembollerinden biridir. adamlar 77'de kurulmuş ama son 5-6 senedir yollarda görüyorum, ondan once ya hiç görmüyordum ya da dikkatimi çekecek kadar fazla değillerdi.

    trafikte görünce kaçmanız gereken kamyonların arkasında genelde hep özünlü'nün damperleri oluyor.
  • tdk'ya göre: bir şeyin aslında veya gerçeğinde olan, ilinekle ilgili olmayıp özde bulunan, deruni, zatî. dışınlı karşıtı
  • şile istanbul yolunda, yol boyunca uzun konvoylar yapmış hafriyat kamyonlarının damperlerindeki marka.

    yolun iki şeridi kapalı bu kamyonlar yüzünden. aşırı yükleme yapıp yolları mahvetmeleri de cabası.
  • kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirip, istanbul'u hafriyat kamyonlarının yarış parkuruna döndüren müteahhitler, vakit nakittir prensibi ile çalıştıklarından pek de siklemiyorlar açıkçası onun bunun çemkirişlerini...

    hafriyat tırlarının %90'ının dorsesinin "özünlü" olduğu herkesin malumu artık. nedir özünlü? niçin tüm hafriyat kamyonları özünlü dorse kullanıyor?

    https://eksiup.com/81e728d9c671

    özünlü firması 1977 yılında istanbul okmeydanı’nda 30 metrekare bir atölyede faaliyetlerine başlamış. 1985 yılına kadar da burada faaliyetini sürdürmüş. 1985 yılında halen üretim tesislerinin bulunduğu istanbul habipler’e taşınmış. kalite ve sağlamlığa büyük önem veren firma, müşteri memnuniyeti ile ününü var etmiş ve namlanmış. bugün dönüp baktığımızda avrupa standartlarında üretim yapan, ürün skalası hayli geniş, devasa bi yapıya evrilmiş.

    hafriyat kamyonları, bisikletçilerin korkuku rüyasıdır. polonezköy, riva tarafında üç milim yanından geçer hayvan evlatları. tozun dumanın içinden bakarsın ki arkada "özünlü" yazıyor. akılda kalır ismi. özünlü'yü fark edip yazan da tek ben değilim bak!

    hafriyat taşıma işini almış zat ile dorse markasının zerre ilintisi de yoktur. duyduk yere saydırmayın he adamlara. :-) adamlar işinde gücünde sonuçta!
  • 3 defa bunlarin damperindan firlayan cakillar yuzunden on camim catladi. sonunda dava acacam.
  • "bu yüzden sağduyu bizi, fiziksel nesnelerin doğru özünlü doğası bakımından tümıyle karanlıkta bırakır ve eğer bu şeyleri zihinsel olarak görmek için haklı sebepler varsa, bu düşünceyi, yalnızca bize tuhaf görünüyor diye bir yana armaya hakkımız yoktur." bertrand russell - felsefe sorunları

    (bkz: özün)
    (bkz: dışınlı)
hesabın var mı? giriş yap