• bu da bizim hardal markamız. 1933 gibi eski bir tarihten günümüze. istanbul gezilerimden biri esnasında mısır çarşısı yakınlarındaki bir dükkandan almıştım. zaten kendi yerleri de karaköy'de. sarı üzerine kırmızı harflerle "özyer" markalı minik karton kutu içinde toz halinde satılıyor. kavanozda satılan türü de var. ama toz olarak alınıp kendi tadınıza göre hardalınızı imal etmeniz çok caizdir. su veya sirke ile karıştırın. su olursa daha acı, sirke katarsanız daha hafif bir tat elde edersiniz. diğer şehirlerde bulunması pek mümkün değil gördüğüm kadarıyla. fiyatı ucuz değil. olmasına gerek yok. adam gibi hardal çünkü. ucuzcular mahalledeki kırmızılı dandik markete.
    şuradan
  • yok böyle hardal. her markayı denedim colman's fena değil, delizia idare eder, özyer mükemmel diyebilirim. bursa'da yaşıyorum, burada bulunmuyor ama şu sitede buldum, gerçi en az yarım kiloluk paket var ama çabuk bitecek gibi görünüyor *
  • 1933'den beri ülkemize hardal ve hardal tozu tedarik eden firma. ımalathanelerinin karaköy'de olduğunu öğrendikten sonra karaköy güllüoğlu'ndan bir tepsi baklava alıp bir teşekkür ziyareti yapmayı düşünmedim değil, sonuçta bu insanlar olmasa ne ailenin 3 neslini birbirine bağlayacak bir zevkimiz ne de böyle lezzetli ve kaliteli hardala erişimimiz olmayacaktı. büyükbabamın dediğine göre 1956'dan beri aynı kalitede aynı tatta hardal tozu alırmışız burdan. kendimi bildim bileli evde hardalımızı kendimiz yaparız, büyükbabamın tarifi de 1956'dan bu yana hiç değişmemiş. işte o efsane tarif;

    -göz kararı su
    -göz kararı zeytinyağı
    -göz kararı sirke
    - 1 tane 60gr paket özyer hardal tozu

    evet şaka gibi fakat ne yaptıysam ne dediysem de herhangi bir ölçü birimi alamadım ağızlarından. hardal kişiye özel bir zevktir, herkese uyan bir ölçüsü falan olmaz bunun dediler.su kıvamını ayarlamak için, zeytinyağı kurumasını önlemek için, sirke koruyucu özelliklerinden dolayı ekleniyor. hardal tozunu hazır çorba, suyunu yine su, zeytinyağı ve sirkeyi ise baharat olarak düşünebilirsiniz. çorbayı (hardalı) ne kadar sulu sevdiğinize bağlı olarak keyfinizce su ekleyin, tadını ve keskinliğini ayarlamak için de sirke ve zeytinyağını kullanın. tavsiyem azar azar su ekleyerek istediğiniz kıvama ulaştırdığınız hardala ara sıra tadım yapa yapa azar azar sirke ve zeytinyağı ekleyerek tam istediğiniz hale getirene kadar denemeniz. yaklaşık olarak 1 çay bardağı su, birer ikişer yemek kaşığı zeytinyağı ve sirke işinizi görür.

    hardal tozuyla yaptığınız hardal ilk bir kaç hafta çok çok acı olacaktır, salamın üstüne çatalın ucuyla sürdüğünüz hardal bile beyninizi yakıp kül edip burnunuzdan gelecektir. bizim gibi ev hardalını tam da bu yüzden seviyorsanız sıkıntı yok fakat daha az agresif bir hardal için dilediğiniz miktarda mayonezle karıştırarak tadını hafifletebilirsiniz. 2 ölçü hardala 1 ölçü mayonez 1 ölçü bal ekleyerek ballı hardal da yapabilirsiniz.
  • bugün tadına bakma şerefine nail olduğum hardaldır efendim. az kalsın ölüyordum, çok hafife almışım kendisini, küçük çaplı bir göz kararması yaşadım açıkçası. koyu kıvamlı yapıldıysa eğer yemeniz gereken maksimum boyut leblebi kadarmış onu anladım. yarım çay kaşığı ağzıma atınca önce bir nefesimi kesti, görüntü gitti. sonradan bir sıcaklıkla beraber kafamın tepesinin yandığını hissettim ama bütün olay 3 sn falan sürüyor.

    bombastik bir ürün. hani her türlü hardalı denemiş biri olarak diyebilirim ki diğerleri bok yesin.

    pazartesi günü hususi olarak karaköy'e almaya gideceğim sanırım.
  • bu hardal tozunu kullanarak fakirhanenin mütevazı şartlarında üretmeye yeltendiğim mamulu gördükten sonra piyasada bize "hardal" diye itelenen şeyleri sorgulatan efsanevi lezzet..

    ne kadar seyrelttiğinizin bir önemi yok; eğer müdavimi değilseniz ilk anda çok keskin gelecek damağınıza.. genzinizin kavrulduğunu, kimyasal saldırıya uğradığınızı düşüneceksiniz.. endişe etmeyin, daha önce hiç hardal yemediğiniz için bu durum normal.. aynıyla yaşadık ve "acaba nerede yanlış yapıyoruz?" diye kukumav kuşu gibi düşündük durduk..

    en kaliteli hardal olarak delizia'yı bilen bünyeye fazla geldi tabii..

    damla damla da olsa tüketmeye devam edin.. zamanla o eşsiz lezzete alışacak ve vazgeçemeyeceksiniz..
  • büfelerde de sosisliye bunu koymaktadırlar beyne çıkar sonra gözyaşı olarak gözden burundan fışkırır. yanında ayran tüketiniz.mükemmeldir.
  • bunların diplomat isimli bir hardalı vardır. öyle her yerde bulunan kühne'dir, calve'dir pınar'dır bunların hiçbirine benzemez. hakiki hardal budur yeğenim demişti satan dayı.bir çok hardal markasını deneyen biri olarak benim kanaatim de böyle hakikaten bunun kadar keskin bir hardal yemedim daha önce. ağzıma aldıktan üç saniye sonra adeta gözlerim yerinden fırladı, beynim burnumdan aktı sandım. yemeyi bırak kavanozun kapağını açıp koklayamıyorsun böyle müthiş bir şey bu. mayonez ile epeyce bir seyreltildikten sonra yiyebildim.
  • geçen hafta uğradığım yer. tohumları yabani hardaldan çekilen toz hardal yapan firma. acılığın nedeni yabani hardal kullanıyor olması.
  • kavanoz ürünlerini nereden alabilirim? bilen biri yeşillendirsin lütfen.
  • memleketteki en kaliteli hardal.

    şirket, karaköy bankalar caddesi'ndeki sen piyer han'da mukim. buradan toz ya da mamul halinde alabilirsiniz. 90 yıllık geçmişi olan çok saygın bir şirket. ürünleri pahalıdır ama buna değer. özyer'i tanıyana kadar, bir acı hardal meraklısı olarak delizia'yı ve colman's'ı tercih ederdim. istanbul'da yaşarken hep özyer'in hardalını kullandım. şehir dışında bulması zor. en iyisi istanbul'a gidince toz olarak bir miktar alıp evde istenilen ölçüde azar azar hazırlamak.

    özyer'i ne delizia, ne de colman's ikame edebilir. ama ikisi de çok iyi acı hardallardır.
hesabın var mı? giriş yap