• doğu karadeniz dilinde uşağın dişi versiyonu (bkz: #358022), kız çocuk demek yani.
    sözlükte bulamayınca bunca yıldır paçi paçi diye 7 sülalem tarafından kandırılmış mıyım diye bir an için panikledim ama varmış böyle bişii evet.
  • paçi. damarinda 90 oktan karadeniz kani ta$idigini yuz metre oteden anlayabildiginiz inatci, caceron ve geveze bir karadeniz kizina soylendiginde nasil da hedefine uydugunu $a$kinlika gozlemleyebildiginiz yerel kelimedir.
  • dünya tatlısı, henüz 1 yaşında olan dişi cennet papağanımın ismi.
  • paçi aynı zamanda, bu sezon istanbul halk tiyatrosu'nda kemal başar rejisiyle sahnelenecek burak akyüz'e ait oyunun adıdır. kadrosu da pek sağlam, izlemek lazım gibi.
  • dün akşam ilk defa muammer karaca tiyatrosu'da izleyiciyle buluştu. bir karadenizli olarak oyunu merak ettiğim için hemen izlemek istedim ve sanırım beklentilerimi biraz fazla yüksek tuttuğum için hayal kırıklığına uğradım.

    aslında bu satırlarda herhangi bir tiyatro oyununu kötülemek istemem ama bu oyun hakkında söylemek istediklerim var. oyuncular ortak bir şive oluşturamamışlar. evet karadeniz şivesi zordur ama bazı yerlerde bir karadenizli değil de diyarbakırlı konuşuyormuş gibi geliyordu. dekor ve kostümler özensizdi.aslında bunların hiç biri önemli değil.

    oyunda karadeniz kadınının ezilmişliğine, karadenizde yapılan projelere, heslere değinilmiş. tamam iyi bir fikir yakalamışlar ama bu fikrin altını dolduramamışlar. yazarı çok genç burak akyüz adında biri. iyi şeyler yapmaya çabalamış ama bazı repliklerin birkaç defa tekrarlanması beni çok rahatsız etti. (tabi oyuncular ilk günün heyecanıyla replikleri unuttularsa o ayrı) siyasi komedi ile alakası yok, modern don quijote demekse çok zor.

    acımasız olmak istemiyorum. tiyatro eleştirmeni falan da değilim. öyleymiş gibi davranmak da haddim değil. ama eksik olmuş bu oyun. belki oynadıkça geliştirilecek ve bir ay sonra çok keyifli hale gelecek. o yüzden önemsemeyin bu yazdıklarımı ve biletinizi alıp oyunu bir de siz izleyin.
  • dün akşam duru tiyatro'da ön sıradan izlenilen, çokça beğenilen ve tavsiye edilinen oyun.

    oyunda kullanılan golf topu, yavaş hareketlerle yuvarlanarak sahnenin sağından ayaklarıma kadar gelmiştir. topun orjinal olduğu ve aynı oranda da pahalı olabileceği dikkate alınarak oyun sonrası arkadaşım tuğçe'ye teslim edilmiştir.
    lakin içeride uhde kalmış mıdır, kalmıştır.
    hatıra saklanmak istenmiş midir, istenmiştir...

    (bkz: haydi dağılalım)
  • caddebostan' da izledik bu oyunu. erkan can' a saygımız da, sevgimiz de sonsuz. sırf onun hatrına izlenebilir.
    neslihan yeldan tam paçi olmuş.
    ah bir de, erkan can dışında tüm oyuncuların karadeniz şivesi sorunu olmasaydı iyiydi.
  • - sen o karıyı görmedin, şirret, lanet...
    - her kadın biraz şirret ve lanet değil midir?
  • 17 aralıkta odtü kkm'de olan gösterimine gittim ben arkadaşımla,ikimiz de beğenmedik.arada sırada gülünecek şeyler oluyordu ama çoğunlukla küfürlü şeylere gülündü.erkan can iyiydi ama.oyundan söz etmişken seyirciyi de unutmayalım.erkan can'ın oyunda retorik olarak sorduğu bir soruya "sana" diye bağıran bir adam vardı.arkadaşımın dediğine göre de arka sıralardan biri oyun sürerken telefonda konuşuyormuş.tamam arkadaş tiyatroyu sevmek,oyun izlemeye gelmek iyi güzel de nasıl izleneceğini de bilmek lazım.
  • bursa tayyare kültür merkezinde dün izlediğimiz oyun. tiyatrodur, iyidir.

    son edit: burada tamamen farklı bir ve oldukça eleştirel bir entry vardı, tiyatronun pahalılığı üzerine; tamamını sildim, çünkü bugün yeni bir şey öğrendim. erkan can'ın toprağın çocukları isimli filmin yapımcılığını üstlendiğini öğrendim. film köy enstitüleri hakkında imiş. sizin anlayacağınız,bu ülkede filmin astronomik bir seyirci kitlesi olmayacağı açık. zarar etme olasılığı yüksek bir film. erkan abi; ben sizin kazandığınız parayı böyle işlere harcayacağınızı bilmiyordum,bilemezdim. daha önce yazdıklarım için özür dilerim, verdiğim para helal olsun.
hesabın var mı? giriş yap