• ozellikle soya filizi ve fistigin cok yakistigi, guzel yapan yer bulmanin zor oldugu, yine de fried rice a her daim tercih edilesi thai yemegi.
  • tayland'in milli yemegi. karideslisini bol bol lime dilimi ve onlarin ustune serpistirilmis aci kirmizi biberle yemek bir gerekir ki aman. pera thai'da ve lokal'de gayet basaili versiyonlari yenebilir.
  • mukemmele yakin bir yemek, her turlu lo-mein'e karsi tek gecebilirim... guzelini bulmak gercekten dunyanin her yerinde zor ama bulursaniz tiryakisi olmamak isten bile degil.
  • microsoft cafe 9'da typhoon tarafindan harikulade bir surumu yapilmaktadir.

    (bkz: fried rice)
  • icine katilan hindistan cevizi yaginin orani iyi tutturulursa ciddi anlamda bagimlilik yapabilme potansiyeli tasiyan yemek.

    yalniz tayland'da sokakta satilanlarindan alirsaniz daha cok pad fry gibi oldugundan sindirim sisteminizde olusan cesitli protesto eylemleri nedeniyle senlikli bir tayland gezisi yasayabilirsiniz.
  • pirincten yapilmis cubuk makarna* ile yapilan bir yemek. icine findik fistik da konulur*
  • tayland'a turist olarak giderseniz aşağı yukarı tüm turistik bölgelerde el arabası içinde bir abla tarfından yapılan öğle yemeği niyetine yenilen ilginç bir şekilde de hiç doyurmayan yemektir.(bu özellik ablanın içine bastığı ajinomoto marka msg'den gelmektedir)

    kısaca abla önündeki wog benzeri tavaya önce biraz palmiye yağı koyar peşine bir kaç diş sarımsak atar sonrasında bulunulan bölgenin garibanlığına göre karides de olur sadece sebze de olur genelde nodle tabir edilne makarnayı koyar kıyılmış lahana koyar bir yumurta kırara çevirir azıcıkta soya sosu basıp plastik bir kapta verir.ablanın yanında ayakta dikilip yersiniz, baştan uyarmazsanız acıyı basar yiyemessiniz,güzeldir öğleyi kurtarır khao san road'a avanak avnak yürürken bir yandan yenir sonra da bir yere oturulup üstüne cila niyetine bir sing ha birası içilir.
  • iki yil sonra ilk defa eskisehir'de travellers' irish pub'da yedim baya bi nostaljik oldum. guzel de yapmis serefsizler. hayvani porsiyonlar.
  • dubai'deki the dubai mall ve mirdif city centre alisveris merkezlerinin icinde subeleri olan thai yemegi restaurantidir. tom yum goong* yemegi ilac niyetine yenilebilir.
  • ciddi anlamda orgazmik bir yiyecek. mutlaka yapmasını ogrenecegim, ogrenmeyi kafaya taktigim ilk uzakdoğu yemeği diyebilirim..et, tavuk ya da karides ile yapılabiliyor, her hali güzel, ama lime ve fıstik mutlaka olmalı, öyle zengin ve aromalı bir yemek ki, yeme olayina gerçekten keyif veriyor.
hesabın var mı? giriş yap