• erkin koray'ın bir eylül akşamı şarkısını dinleyince ortaya çıkan gerçek.haa ikisinin arasında tercihim yine de paint it black'ten yana olur orası ayrı.

    paint it black 1966

    bir eylül akşamı 1962
  • çok şaşırdım, doğru bence.
  • bu başlığı açanın kulağına bol miktarda gliserin zerk edilerek aklını başına alması sağlanmalıdır.
  • jagger, 1995'te yapılan bir röportajda bunu açıkça itiraf etmiş. "cahillik ettik ama o zamanlar herkes yapıyordu" diye de eklemiş.

    ekşi sözlük bugün neye sarsak timi gururla sunar.

    röportaj linki

    sayfada "turk" kelimesini arattığınızda direkt itiraf paragrafına geliyorsunuz:

    wenner: the next record was “aftermath,” which has “paint it, black,” “under my thumb” and “stupid girl.” does that stand out in your mind at all?

    jagger: that was a big landmark record for me. it’s the first time we wrote the whole record and finally laid to rest the ghost of having to do these very nice and interesting, no doubt, but still cover versions of old r&b songs – which we didn’t really feel we were doing justice, to be perfectly honest, particularly because we didn’t have the maturity. plus, everyone was doing it.
    [aftermath] has a very wide spectrum of music styles: “paint it, black” was this kind of turkish song; and there were also very bluesy things like “goin’ home”; and i remember some sort of ballads on there. it had a lot of good songs, it had a lot of different styles, and it was very well recorded. so it was, to my mind, a real marker.

    yani özetle, erkin koray'ın ülkemiz için ne büyük bir kıymet olduğunu tekrar görüyoruz.

    (bkz: sen nasıl bir kralsın)

    edit: şunu da şuraya ekleyeyim
    (bkz: müzik tarihinin en abartılı esinlenmeleri)
  • vay anasını dediğim tuhaf olay. baya baya da esinlenilmiş yahu, arak demek de ne bilim biraz fazla gibi
  • sonra rolling stones’a neden abartılmış balon deniyor diye kızarlar. adamların 3-5 şarkısı var, onlardan biri de çalıntı çıktı. ne demek lazım, siz de beatles kadar iyisiniz, onlar ingilterenin siz de amerikanın kralısınız mı diyelim, şimdi ne diyelim?
  • bir esinlenme olduğu anlaşılıyor ama asıl hayret verici olan nereden biliyorsun erkin koray’ı? youtube yok, internet yok.. demek ki o zamanlarda daha iyi istihbarat varmış arkadaş. yani biri tutup plak getiriyor, diyelim ki gambiya’dan “abi bunu bir dinle” mi diyor eheeh.
  • görüyor ve arttırıyorum barış manço - kara sevda.

    bu sahneyi sadece diziden hatırlıyorum, bu şarkının adı ne bilmiyorum araştırılsa bulunur ama bariz bir benzerlik var.

    barış manço'nun parçası 1989 diye geçiyor, ilk video 1970 civarı.

    edit: angara beyefendisi bildirdi, led zeppelin'in çaldığı şarkının adı somethin' else'miş, şarkının aslı 1959 yılında eddie cochran tarafından yazılmış.

    (bkz: #79859633)
  • yok artık! bence bir alaka yok. bu arada paint it black çok çok daha güzel.
  • bir müzisyen değilim ama röportajda da söylemiş. erkin babanın parçasından bluesy notaları ve balad kullanımını keşfetmiş, almış çok daha güzel bir şekle sokmuş.
    konu şu ki eksik kalanı tamamlamış. tam olmuş.
hesabın var mı? giriş yap