• shearwater'ın mayıs 2006'da çıkardığı dördüncü stüdyo albümü. beşinci stüdyo albümü rook ile birlikte en iyi albümlerinden biridir grubun.

    01. la dame et la licorne
    02. red sea, black sea
    03. white waves
    04. palo santo
    05. seventy four seventy five
    06. nobody
    07. sing little birdie
    08. johnny viola
    09. failed queen
    10. hail, mary
    11. going is song
  • ayrıca albümle aynı adı taşıyan hayal*perest şarkı.

    the wind that lifts the leaves against the night
    the reeds that bow and bend beneath its weight
    the holy sap, its smoky light
    i will not hide

    the fish that swim inside the murky deep
    the island shores that loom above the sea
    the holy, holy melody
    will bring them all to me

    and play again that melody
    hidden close to me
  • guney amerika sahillerinde yetisen, mistik kabul edilen bir agac, limongillerden. botanik adi bursera graveolens. ispanyolca olan palo santo adinin birebir cevirisi "holy wood" yani kutsal agactir. kuru dallari tutsu seklinde (somineye odun atar gibi cayir cayir degil) yakilir. enerjiyi kokler ve temizler. nezle, grip, stres, astim, bas agrisi, anksiyete, depresyon, yangi (enflamasyon), duygusal aci gibi rahatsizliklarin dindirilmesinde faydali oldugu soylenir. bagisiklik ve sinir sistemini rahatlatarak hastaliklarin hizli iyilesmesine yardimci olur.
    limon, nane ve cam tadinda, nemli bir ormanda gezer hissettiren, once keskin gibi gelen ama yumusak bir kokusu vardir.
    nerden bulunur, alinir, bilmem..
  • tütsü ve adaçayıgillerden çok daha farklı, soluduğunuz anda mistisizmi iliklerinize kadar hissettiren güney amerika'da yetişen büyülü ağaç. adaçayı gibi solunumu rahatsız edici değil, pamuk gibi. kokusu da nefis. uyuşturucu ya da uyarıcı bir etkisi yok, onu da belirteyim.

    odaklanma problemi ile boğuşan, kaygı bozukluğu yaşayan, stresli bir hayata sahip olan insanlar üzerinde ciddi pozitif etkilerini gözlemledim. türkiye'de pek bilinmiyor, bilinse de bulunmuyor. ebay, alibaba ve benzeri siteler üzerinden temin edilebiliyor.

    yani şamanizm, mistisizm falan çok ilgili olduğum konular değildir fakat bu ağaçta gerçekten ilahi bir dokunuş olduğuna inanıyorum. belki birilerine faydası olur diye de bu entry referans olarak burada bulunsun.

    görsel
  • years & years'in 6 temmuz 2018 tarihinde çıkan 2. stüdyo albümü. albümün ismi olan palo santo ispanyolcada "holy wood" anlamına gelmektedir, buradan da albümdeki palo santo şehrinin aslında hollywood'a bir gönderme olduğunu varsayabiliriz. albümde en beğendiğim şarkılar ise sanctify, if you're over me, palo santo, all for you ve howl oldu.
  • baya baya guzel bir years & years albumu

    cok catchy , cok guzel sarkilar var icinde. ozellikle asagida siralayacagim sarkilar parliyor digerlerine kiyasla.

    palo santo
    don’t panic
    rendezvous
    howl
    ıf you’re over me
    sanctify
    karma
  • prana vibes vasıtasıyla artık ülkemizde de bulunabilen ağaç tütsüsü. her ne kadar tütsü dense de değildir, ağaçın ta kendisidir, çok güzel bir koku yayar, mistik ve spiritüel özellikleri bir yana, gerçekten ortamda bir orman kokusu bırakıyor, tavsiyelerimi buradan sunarım ilgili olanlara.
  • ağaçtır, tütsüdür, doğaldır, kokudur, güzeldir. koku ve güzel gibi hayatımızdaki antagonist çekişki yumağının çözüldüğü bir tabiat harikasıdır palo santo. biz ki kokunun hep “kötü” sıfatıyla anıldığı bir medeniyetin son evlatları olarak, prana vibes'e teşekkür eder, odalarınızdan, salonlarınızdan palo santoyu eksik etmemenizi salık veririz.

    not: deodorant da kullanın, onun yeri ayrı.

    orhan gencebay
  • mis kokulu güney amerika ağacı.

    tütsü olarak kullanımı ülkemizde de iyice yayılmaya başlamış, geç bile kalmış. kadıköy'de satan yerler var, gramına göre değişmekle birlikte - adet olarak ortalama 10 liraya alınabiliyor.
hesabın var mı? giriş yap