• en zevkli yolculuk cesidi.ozellikle restoraninda tek basina yolculuk eden kederli erkekler ve interraile cikmis turistlerin bir arada karanlik daglarin arasindan gecerken raki yudumlayisi,icerisinin duman alti olusundan kimsenin rahatsiz olmayisi,calisanlarin ozgurlugun tadina vardigi rahatliklarindan belli olan trendir..bir de 2 kisi yolculuk ederken,ortulu kusetli'de karsidaki 2 kisi gelmezse yolculuk hem ucuz hem de cok konforlu olur.burada uyunulursa deliksiz uyunulur cunku trenin sesi ninni gibidir.mola tek bir yerde verildiginden o mola da kacirilabilir bu deliksiz uyku yuzunden.ama uzulunmez..hatta varmaya 1 saat kala uyanilirsa yolculuk bitecegi icin uzulunur.kapkaranlik yollardan yataga yatip o koca ay yildizli pencereden gokyuzunu ve yildizlari izlemek cok keyiflidir.uzerine 10 milyon ekleyip otobusle gitmek yerine yolu 6 saat daha uzatip trenle gitmek tercih edilir.
  • enveriye sonrası tek hat olması dışında her şeyi mükemmel. çalışanları süper. yolcuları da kaliteli bir trendir. yataklı'da gitmek insanı mutluluktan uçurur.
  • artık olmayan tren. sanırım temmuz 2008 de kaldırılmış ve henüz yerine bir şey konulmuş değil.
  • rayların yenilenmekte olduğu bilgisi komple palavradır. pamukkale ekspresi, seferden kaldırılmıştır ve bir daha da sefere konmayacaktır. denizli halkı hiç tren beklentisi içine girmesin. artık denizli'de tren mren yok, ve olmayacak.
  • tamamen bir yalancılık ve aymazlıkla gözlerden kaybedilen tren seferidir. evet, rayların bakımı tamamen bir palavradır ve görünen o ki tren seferden kaldırımıştır.
    -müreffeh bir ülkeyiz raylı sistemlere önem veririz. bıdı bıdı.
    -hı hı
  • 1 ay sonra afyon - denizli güzergahı için de yol yenileme ihalesi yapılacağından kafadan iki yıl daha unutmamız gereken tren.
  • 2008 yılında raylar yenilecek sözleriyle seferleri durdurulmuştur. görünen odur ki aradan 2 yıl geçtikten sonra, 2010 yılında sözleşme yapılmış. bu sözleşmeye göre de 2011 yılında tamamlanacak. 1 yıllık bir sürede hazır hale gelebilecek bir demiryolu çalışması tam 3 yıl boşu boşuna geciktirilmiştir. gören de kars-denizli arası ray döşeniyor sanacak, palavranın daniskası.

    edit:imla.
  • gözü kör yalakaların resmi söylemi copy - paste yapma amacıyla kullandığı trenlerden bir tanesi daha. aslında yeterince cevabı verilmiş, ama yine de bir vurgu daha yapmakta fayda var. tren yollar yenilenecek diye taa 2008 yılında seferden kaldırılmış, 2 yıl boyunca o hatta en ufak bir çalışma yapılmamış. taa 2 yıl sonra lütfedip o hat ile ilgili ihale açılıyor. sevsinler.

    ayrıca, bu yenilemeler bittikten sonra pamukkale ekspresi'nin yeniden sefere başlayacağı bilgisi de nereden alınmış gerçekten merak ediyorum. çünkü tcdd'nin yeni düzenlemiş olduğu orerlerde (halk duyurulan orerler değil, kendi iç işleyişi gereği personel arasında bulunan orerleri kastediyorum) pamukkale ekspresi geçici olarak iptal edilmiş statüde değil, orerlerden komple çıkartılmış statüdedir. tabii bu yeniden konulmayacağı anlamına gelen kesin bir durum değil, orerlerden çıkarıldığı gibi yeniden eklenebilir de. ama yine de seferler yeniden başlayacak demek aşırı iddialı bir davranış. kaynağın ne diye sorarlar adama, ne gerek varsa, kaynağının neresi olduğu gayet belli çünkü.

    inşallah yanılıyorumdur tabii, ben bazıları gibi sadece belirli bir siyaseti yalamak amacı gütmüyorum. sefere konulan her tren beni sevindirir, kaldırılan her tren beni üzer. ancak ortada bir realite var. bir treni 3 sene boyunca çalıştırmazsanız, o trenin kullanıcıları o treni unutur. bir şekilde o tren olmadan işlerini halletmenin yolunu bulur ve bu yola ciddi şekilde alışmış olur. bu treni sadece 5 - 6 ay kaldırmış olsalardı kendisinin hasretine kapılmış ve bekleyen bir yolcu kitlesi bulacaklardı. şimdi artık o eski dostları gitmiş başkasına yar olmuş durumda, artık onlar da kemikleşmiş otobüs yolcusu. ve kemikleşmiş yolcunun alışkanlıklarını değiştirmek o kadar da kolay bir iş değildir. bu bile tek başına treni sefere hiç koymamak ya da koysa bile birkaç hafta sonra "yeterli doluluk oranını sağlamadı" diye kaldırmak için rahat bir bahane.

    şu an üşendim, ama akp döneminde yapılan ve gerçekten sanki kars'tan denizli'ye kadar yeni çift hatlı, sinyalli, elektrikli yol döşenmiş gibi bire bin katarak anlatılan yol yenilemeleri (!) nin sonunda nasıl dağın fare doğurduğunu da bir ara anlatacağım, sözüm olsun.
  • bilmeyenler için tekrar söyleyeyim: yol yenilemesi palavrasına kurban edilmiş olan trendir. bu trenin gittiği yolun yenileme çalışmalarının fiziksel hazırlıkları yeni yeni yapılmaktadır, ancak fiilen yenileme başlamamıştır. trenin iptal edildiği 24 temmuz 2008 tarihinden bu güne afyon - denizli hattına bir çivi bile çakılmamıştır. gel de inan şimdi bu yenileme laflarına. şuraya yazıyorum: yol yenilendikten sonra da lokomotifimiz yok, vagonumuz yok, personelimiz yok gibi bahanelerle bu treni koymayacaklar sefere.
hesabın var mı? giriş yap