• tüketiciye yönelik ilk 6k video kaydı yapabilen ürün olması bekleniyor.

    **
    http://www.panasonic.com/…umer/lumix/lumix-gh5.html
    http://lumixlounge.com/lumixgh5/?43
  • resmi olarak geldi. 4k 10bit 4.2.2 var. 4k 50/60 fps var ama 10 bit değil.
    http://www.panasonic.com/…l/consumer/lumix/gh5.html

    https://www.youtube.com/watch?v=y1thytwg19g

    neticede yok satacak.
  • 10 bit video özelliğiyle rakiplerini 4'e katlayan son dslr bükücü.
    10 bit video demek 8 bit'e göre 4 kat daha fazla renk aralığı demek. bu da 4k ile birleştiği zaman ortaya muazzam görüntüler çıkaracak. canon'un dslr'daki video amiral gemileri 1dc, 1dx mii bile 8 bit kaydederken gh5'in 10 bit olması çok büyük bir adım. kağıt üstünde mükemmel duruyor. 2017'nin ilk aylarında piyasaya çıkacakmış, bekleyip göreceğiz.
    artık kimse bu fiyat aralığında video için canon'a yönelmez diyorum. canon 2008'de 5d mark ii'nin 1080p kayıt yapabileceğini duyurduğunda aynı etkiyi yaratmıştı ama o zamandan bu yana asırlar geçti en ufak bir gelişme yok. tabi canon masaya yumruğunu vurup bu oyunda ben de varım deyip 5k/12 bit bir dslr yaparsa da kimse şaşırmasın.
  • gh2 kullanıyorum. hala memnunum. ama niyetimi bozabilirim bunun için.
  • şurada stoklara girmiş olan makinedir.

    b&h ve adorama da nisan ayının ortasında stoklarda olacağı bilgisi var.
  • autofocus performansı konusunda olumsuz değerlendirmeler yapılıyor. şu videolara bakmakta fayda var:
    https://www.youtube.com/watch?v=pe9sbpvnrss
    https://www.youtube.com/watch?v=8wd9c3c2kou
  • tanım olarak, video çekimi ağırlıklı tasarlandığı açık bir aynasız fotoğraf makinasıdır.
    fotoğraf kalitesi full frame bir makinanın (örneğin 5d mark iii) yanına bile yaklaşamaz. ancak video konusunda sundukları çok çarpıcı. son güncellemesiyle 4:2:2 10 bit özelliği 4k'dan sonra full hd için de gelmiş ve sonuçlarıyla zatımı derinden etkilemiştir.
  • panasonic firmasının 2017 yılında çıkardığı dslr makina. en yenilikçi özelliği 4k 10 bit video kaydedebilmesidir. buda profesyonel video işlerinde renk düzenlemesi yaparken daha fazla alan tanımasına sebep olur.

    m4/3 sensöre sahiptir. 2x çarpan faktörü vardır. metabones adaptör ile hem farklı lensleri kullanabilirsiniz hemde çarpan faktörünü biraz azaltırsınız. ama metabones adaptör fiyatları body fiyatının yarısı kadar onuda hesap edin.

    gece performansı sony a7s2 ye kıyasla bir hayli kötü. 1600 iso'da grain problemi başlıyor. aletin slog/dlog gibi bir logaritmik kayıt formatı var. bu formatın adı vlog aleti aldığınızda içinde gelmiyor. ayrıca 100 dolar verip satın alıyorsunuz firewire olarak yüklüyorsunuz. onuda türkiye'de bulmanız biraz zor bu sıralar.

    iyi bir lens ile vlog 10 bit video kayıt aldığınızda ve düzgün color correction yaptığınızda muazzam sonuçlar elde ediyorsunuz.

    gövdesi sony a7 serisine göre çok daha sağlam ve ele oturuyor. gövde üzerinde çok fazla fonksiyonel tuş olması işinizi kolaylaştırıyor. ekranın dönebilir ve kapanabilir
    olması çok işlevsel. pil dayanıklılığı sony a7 serisine kıyasla çok çok iyi.

    benimde çektiğim şeyler sinema gibi görünsün. eşe dosta color yaptırır bi şekil hallederim diyorsanız bi detaylı inceleyip düşenebilirsiniz bence. geniş açı sevenler uzak dursun,çarpan faktörü yüzünden 20mm altında bi açı almak için 8mm falan bi lens takmak lazım. çok paran yoksa onada ulaşmak bir hayli zor.
  • avrupa ses ve görüntü birliği (eısa) tarafından yılın video ve fotoğraf makinası seçilen cihaz.
    fotoğraf kısmına kesinlikle katılmıyorum. ne var ki video adına aldığı ödülü kesinlikle hakediyor.
hesabın var mı? giriş yap