• keşke biraz rahat olsam,her şeyi kafaya takmasam dedirtir.çünkü o an hissettiğin ölüm,cehennem,kabir azabı korkusu,gerçeklik dışı his tek başına kaldırılabilecek gibi değildir.
  • kafamın içinde birilerinin sürekli bağırma durumu. yatağa yatıp gözümü kapattığım zaman herşeyin sesi sonuna kadar açılmış, yükselen sesle beraber herşeyin/herkesin öfkesi de sanki tavan yapmış da birsürü insan anlamsız bir şekilde birbirine bağırıyormuş gibi hissediyorum. şarkı düşüneyim, belki kafamın içi sakinleşir diyorum, o da aynı. herşey öfkeli, herkes bağırıyor, her taraf karmaşa içinde ve ben gözlerimi kapatmaya korkuyorum. kapattığım anda bağırış çağırış kargaşa gürültü derken kalp atışlarım hızlanıyor, nefes alış verişlerim değişiyor ve ben korkudan titreyerek açıyorum gözlerimi yeniden.
  • atak sirasinda bi poset bulup derin derin soluk alip verin alip verin. karbondioksit sizi sakinlestirecektir vesselam.
  • baştan aşağıya doğru inen bir sıcaklık olmazsa olmazıdır. olabilecek tüm kötü kombinasyonları insana düşündürür, yukarıda yazılanlar o kısacık zamanda(14-15 yaşlarında tecrübesizken bu durum 1 saati bile bulurdu) insanın aklından geçenlerin binde biri değildir.
    kaşarlanınca bir dakikayı bile bulmuyor çünkü artık bir bok olmadığını delirmiş olduğunu kabulleniyorsun. bir yerden sonra da umursamıyorsun "geberip gitsen ne olacak ki zaten?" deyip siktir et diyorsun.
  • evet bu dertten muzdarip nooblar toplanın bakalım yılların delisi ile terapi saatine hoşgeldiniz.
    panik atak sırasında yapmanız gerekenler:
    1. ölmek o kadar kolay değil bunu önce anlayın. bunu o panik ilk çöktüğü anda söyleyin kendinize ve inanın gerçekten öyle kalbim hızlı atiye nefesim darlandı diye ölmeniz baya zor hiç olmadı vücut shut down atar bayıltır yine hayatta kalırsınız. ölmekle bayılmayı karıştırdığınızı farkedin.
    2. nefesinizi ne olursa olsun inatla düzenli tutun. inatla diyorum zira çok zor ben anca 3 sene sonunda öğrendim ama baştan cesur olup o korkuya inat deneseymişim eminim daha erken kurtulurmuşum.
    3. delirin. bırakın rahat bırakın aklınızı "ben galiba deliriyorum" "galiba ölüyorum" korkusu bana aynı anda gelirdi bir noktadan sonra ilk geldiğinde ölmem ki amk gel napıyosan yap yeter kastığın demiştim ve öyle delirmiştim bir süre. ölmedim. delirmedim de. geldiği gibi gider ataklar korkmayın.

    uzun süreli yapılması gerektiğini düşündüklerim ise şunlar:
    1. ertelemeyin. bastırmayın. hayata dair kendinize dair susturduğunuz şeyleri ertelediğiniz şeyleri ve bastırdığınız şeyleri yapın.
    2. iyi bir doktorla beraber sorun üzerine çalışın. ilaç tedavisi tek başına yeterli değil. ancak atakları iyi kesiyor ve o sırada size gerekli sağlıklı zamanı sağlıyor. paranız varsa iyi bir psikoterapist ile çalışın. yok ise benim yaptığımı yapmayı deneyin. etrafınızda sağlam insanları tutun gerisini direk siktir edin. -mış gibi yapmaktan vazgeçin inanın en manyak halinizle bile sizi sevenler çıkıyor ve çok seviyorlar. işte onlar psikoterapist ordunuz.
    3. hayata dair bazı konulara dair yaklaşımlarınızı yeniden kodlayın.
    4. bende kritik sonuçları olan bir konu idi size de söyliyim: sindirim sisteminizi irrite eden şeyleri bırakın. ne hikmetse benim panik ataklarım ve gastrointestinal semptomlarım arasında güçlü bir ilişki vardı ve biri diğerini tetikliyordu. kahveyi bıraktıktan sonra mide bağırsak rahatsızlıkları kökenli ataklar azaldı.
  • bana da gelir. hiçbir zaman ölümden kendim için korkmamışımdır. aklıma gelen ilk kişi annem olur. nefes alamamak başlar. eğer yanında değilse sürekli iletişim halinde olma isteği. telefona cevap gelmiyorsa büyük telaş. sakinleşmeni sağlayacak tek şey onun sesi veya yine bir şeylerden yakınan kendisidir.
  • panik atak olduğunu uzun süre anlamamıştım ve normalde ölümden korkmam derdim ta ki o ataklarda noluyo lan ahan da ölüom bu da son dakkalarım diye daha da tribe girerdim acile falan gitmeler hiç bi halt çıkmıyor ve bi serum takılıp yollanıyorsunuz ancak bunun panik atak olduğunu farkettikten sonra tekrarlamadı yani atağın gelmeye başladığım anda kendimi açık havaya attım ve daha minimal düzeyde atlatıyorum bilincinde olmak önemli.
  • lan ben panik atakmışım. 13 mart'tan beri aralıklarla tam bu anlatılan belirtileri taşıyorum. teşekkürler ekşi sözlük ailesi.
  • yanında başka bir rahatsızlığınız da varsa tadından yenmez. üstelik bu rahatsızlığınızın ne olduğu önemli de değil. şöyle ki en basitinden nezle oldunuz. o sıra yaşayacağınız atağınız için beyniniz bir bahane bulmuştur artık. normal zamanda gelen atakları bir şekilde telkin ederek daha kolay atlatabilirken, hastayken beyniniz sizi gafil avlar. ama bu sefer nezlesin der, bu kez grip oldun, diğer zamanlarda panik ataktı ama şimdi diğer zamanlardan farklı, bu sefer kurtulamayacaksın şimdi alerjin azdı gerçekten nefes alamıyosun, burnun tıkalı valla nefes alamıyosun, grip oldun allah çarpsın ölüyosun bu sefer gidicisin der. der de der. bu gerçeğin farkında olduğunuzda her şey sizin için daha kolay olacak. kendinizi dinlemeyin.
hesabın var mı? giriş yap