• emrah yolcu'nun mevsimlik fanzini

    son sayısında godspeed you black emperor röportajı var
  • kapakları bir harika olan, içinde çok güzel eleştiri yazıları ve şiirler barındıran, tüm şiir camiasının karşısına bir nietzsche gibi dikilmiş olan, adına kanılmayıp bir edebiyat dergisinden daha sağlam muhteviyata sahip olduğu bilinmesi gereken bir acaip fanzin.
  • 7. sayısı çoktan çıkmış olan fanzin. emrah yolcu "panoptikon ya da şiirin gizli iktidarında şiir" üst başlığına alt başlıklar ekleyerek metinler yazıyor. bu metinlerin yeni sayıdaki başlığı şu şekilde: "vıı. köke dönüş ve uz'a şiirsel kopuş"

    başlığından da anlaşılacağı üzere uz, dönüş, kopuş gibi kavramları sorguluyor. adeta üstüne üstüne gidiyor bu kavramların ve okuyucuya şiirsel sonuçlar çıkarıyor. mesela ben bu metni okuduktan sonra "şimdi, geçmişle yüklüdür." diye bir not aldım hemen derginin kenarına. bence emrah yolcu böyle yazılar yazarak bir bakıma okuyucusunu da eğitiyor. çünkü emrah yolcu gittikçe derine iniyor. nitelikli okuyucunun anlayabileceği şeyler çıkarıyor karşımıza. yani bu metinleri okuyup iyi anlamak için kendimizi de geliştirmemiz gerekiyor -diye düşünüyorum.

    ayrıca çıkan şiir kitaplarının isimlerini de sorguluyor ve bunların üzerine de düşünmemizi sağlıyor.

    bu arada tabii ki sadece emrah yolcu yazmıyor. fanzin'da başka -harika- metinler de var, genç şairlere de yer veriliyor.

    umarım fanzin uzun süre bize kendini okutmaya devam eder. -nitelikli- okuru bol olsun.
  • emrah yolcu'nun çıkardığı fanzin. son dönemin en nitelikli dergi atağıdır kanımca. bütçeli, kadrolu, popüler isimlerle dolu edebiyat dergilerine karşın bu minimal anarşist fanzin, hem şiir üzerine hem şiir kitapları üzerine son derece önemli yazılar, oldukça sağlam şiirler yayınladı. e tabi her anlamlı iş gibi bu fanzinin de kıymeti bilinmedi. umarım yoluna devam eder.
hesabın var mı? giriş yap