• tek başına bir işkence biçimi olan ütülemek eyleminin katlanılırlığının minimuma indirgenmiş halidir. iş yerinde giymek durumunda olduğun kumaş pantolonun tek çizgili olması zorunluluğu hasebiyle girilen sinir harbinden çıkabilmek hiç de kolay değildir ve başarı şansı tecrübeyle doğru orantılıdır. istenilen gibi, tek çizgili bir ütülenmiş pantolon elde etmek için dikkat edilmesi gereken pantolonun nemli ütülenmesidir. gerekenden daha kurumuş halde ise ütü bezi kullanılmalıdır. hoş, ütü bezi her halükarda kullanılmalıdır ki kumaşın cinsine göre karşılaşma olasılığı bulunan parlama engellenmiş olsun. en güzeli ütü sorunu olmayan ve yıkandıktan sonra dahi ütüsü ve tek çizgililik hali bozulmayan pantolonlar bulup almaktır.
  • kuru temizleme veya kot pantolon seçenekleri olmadığında mecbur kalınan eylem...
  • yalnız yaşayan erkek kısmısı için epeyce büyük bir eziyet. takım elbiseleri öyle iki haftada bir kuru temizlemeye götürecek lüksün yoksa mecburen pantolonu yıkayıp ütülemek gerekir, ve genelde sabaha bırakılır bu iş. uykulu gözlerle henüz traş olmamış, altında boxer üstünde gömlek kravat, tek çizginin peşine düşmüş bir sefil düşünün.
  • kadın kısmısı için epeyce büyük eziyet yada benim için öyle..hele birde ütü masan yoksa koltuk kenarında yaparsın ütüyü. önce çizgiyi tespit etmeye çalışırsın. bulduğun anda da bastırırsın ütüyü tepesine. ama ne olur?? bide bakmışsın o düzgün düzgün giden çizgi bir yerden itibaren yamulmaya başlamış, artık kumaşın cinsinden mi senin elinin ayarsızlığından mı bilinmez. sonra sıra gelir cepleri ütülemeye. içten düzelteceğim diye uğraşırsın. düzeltirsinde ama mendebur cepler nasıl oluyorsa yamuluverir gene.
    amaaaannnnn, en iyisi ütü gerektirmeyen kıyafetler almak....
    ( allahım lütfen devamlı ütülü kıyafet giymek isteyen bir kocam olmasın lütfen lütfen!!!!)
  • bekar yasamindan nefret etmenin en buyuk sebeplerinden bir tanesidir. sirf pantolon utulememek icin evlenmeyi dusunmuyor degilim. utu cizigini tutturma derdi, arka ceplerini ayri utuleme derdi ayri yorar insani.
  • (bkz: haydarpaşa garı) olmasa bile, bacaklarda tek çizgi olsa bile üstüste getirdiğinde biri kayık olur kesin.
  • 1 yillik ev kadinligi tecrübe sahibi olarak, gelin gittigimin 3. günü verdi kocam bana pantolonu al ütüle diye. ütü tecrübemi taaa lisedeyken haftada bir pileli okul etek-gomlekle sinirli tutan biri olarak göt oldum.

    4 yillik yalniz yasama tecrübesine sahip kocam bana ögretti nasil ütülenecegini bu bokun. pacalarindan bas asagi cevirip dikis yerlerini ortalamak suretiyle ütü masasina yatirip orta yerine ütüyü basinca, o cok methedilen pantolon cizgisini referans alaraktan bu ilk deneyimimi yasamis bulundum. efendi adam kumas pantolonlarinda cizgiyi cok rahat referans alabilirken keten pantolonlarda bu isin daha zor oldugunu kesfettim ve ilk aylar keten pantolonlari ütülemekten kactim.
    daha sonra korkularimla yüzlesmeye karar verdigimde gördüm ki, bu pantolon ütüleme isi o kadar da zor bir is degilmis. hatta su anda söyleyebilirim ki, gömlek -hele de ketense- ütülemekten gicik kapiyorum ama 25 tane pantolonu ayni gün 2 saatte bitirecegime inancim tam. nesi var anlamiyorum hatta. bacaklarini dümdüz ütüledikten sonra götünü ve önünü ütü masasinin ucuna gecirip oralara da bir güzel ütü basiyorsun ve isin bitiyor. hatta bacaklari ütülerken bir bacagi kaldirip digerini ütülemeyi de hep annemden gördügüm icin, bunu yaparken büyük bir haz aliyor, adeta kendimi ev kadini gibi hissediyorum. ne kadar harikulade!
  • evli olmakla da eziyet olmaktan çıkmayan eylem. evin ütülerini yapan temizlikçi kadın berecemeyip ya da becermek istemeyip, kumaş pantolonu iki hatta üç çizgili ütülüyorsa, iş yine başa düşmektedir.*
  • asgari şartlar sağlandığında çok zevkli olan aktivite. asgari şartlardan kasıt; bir adet iyi çalışan paskara, bir adet buharlı ütü ve müslüm gürses.

    pres ile beli ütülenen kot pantolon ortacı vasıtası ile ütücülerin önüne yığılır, akabinde ütücü sol eliyle işi* eline alır, sol eliyle bel tarafından, sağ eliyle sol paçadan tutarak işi paskaranın üzerine serer, dikiş izinden eliyle düzelterek sağ paçayı ütüleyip sol tarafı sağ tarafın üzerine koyarak aynı dikiş izinden hizalayarak kenarlarına ütü basıp en alttan başlayarak yukarıya bir tur gider, son olarak paçaları dengeleyip ütüyü üzerine basmak suretiyle ütüleme eylemini bitirip sol eliyle ütülenmiş işlerin üzerine atar. şaşırtıcı olan tüm bu olanlar 30 saniyede nihayete erer.*
hesabın var mı? giriş yap