• mikis theodorakis' in, costa gavras'ın yönetmenliğini üstlendiği état de siège adlı film için bestelediği, etat de siege adlı soundtrack albümünde yer alan enfes bir parça. aynı zamanda, kartal tibet, hale soygazi ve lale belkıs'ın başrollerini oynadığı bir demet menekşe adlı türk filminde de kullanılmış, yaralayıcı bir öyküsü olan bu filme acıtan bir hava katmıştır. mikis theodorakis'in en muazzam eserlerinden biridir ve kanımca adamın nuna koyan enstrümantal şarkıların en babasıdır. ağlatır..

    ayrıca bütün duygusal entrylerimin arka fonunda yer alıp, hüznümü iştahlandıran bir parça olmasıyla da takdirimi kazanmıştır.

    eskiden internetlerde bulamazdın, şimdi düşmüş yuğtuba, buyrun burdan dinleyin;

    https://www.youtube.com/watch?v=um9xfx0dp4s
  • mikis* abimizin fevkalade bir eseri.

    costa-gavras'ın etat de siege* adlı filminin nefis soundtracklerinden biri aynı zamanda. ayrıca 1973 yapımı zeki ökten imzalı bir demet menekşe'nin tema müziği olarak da kullanılan bu eser, yeryüzünün en etkili müziklerinden biridir. insanın ciğerine ciğerine ince ince çizikler atar, yaralı düşürür dinlendiği vakit.

    (bkz: the athenians)
  • üstteki suserlara ekleyecek bir bilgim yok ancak şunu söyleyebilirim ki dinlediğim en hüzünlü şarkı. duyduğunuz anki modunuz ne kadar yüksek olsa da bunu dinleyince birden dibe çöküveriyorsunuz. en azından benim için durum bundan ibaret. dinlemeyi düşünenlere naçizane tavsiyem bu şarkıyı saklamalarıdır, ki her şeyin bir zamanı vardır. hatta siz bu şarkıyı açmayı bile düşünmeyin, zamanı gelince zaten paola size kendini açtıracaktır.

    teselli ön notu: (bkz: bu da gelir bu da geçer)
  • içimde susmayan çığlığın, isyanın
    önce yükselişin sonra birden dibe vuruşun melodilerini taşıyan şarkıymış yeni tanıştık. hayatımın fon müziği belki de.
  • kartal tibet ve hale soygazi'nin oynadığı bir demet menekşe filminin müziğidir bu müzik. filme havasını katan da bu müziktir zaten.

    çok değişik bir yapısı var bu müziğin tarif edilemez bir müzik. hüzünlü ama huzur verici, geçmişe özlem var ama bir yandan da insanı bağlıyor. çok değişik. anlatamıyorum.

    https://www.youtube.com/watch?v=um9xfx0dp4s
  • zeki demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı türk sineması'nın en kült filmlerinden biri olan masumiyet filmi'nde bu parça çalar. filmin 10.dakikasında yusuf hayatının dönüm noktası olacağı o otele gelir. geldiğinde onu karşılayan biri olmaz ve direkt hole geçer. holde televizyon karşında yarı uykulu yarı baygın kız çocuğunun(çilem) oturduğunu görür. ateşinin olup olmadığını anlamak için elini kızın alnına götürdüğü anda bu parça çalmaya başlar. hayatımda dinlediğim en güzel enstrümantal parçalardan biri bu. filmi kaçıncı kez izledim bilmiyorum ama bu detayı yeni fark ettim. emeği geçenlere teşekkürler.

    mikis theodorakis - paola 11099
  • "ben öldüm, sen yola devam et" şarkısı. şarkı demek belki de hakaret adeta bir ilahi..
    melodik bir işkence adeta, ruhun bedenden çekildiği an çalması istenen eserlerin başında...

    bilinsin, dinlensin, herkes üstüne düşen yıkıklığını alsın bu şarkıdan.
    kenarda köşelerde kalmasın.
  • hissettirdiği duyguları kelimelerle ifade etmeye kalksam anlamını daraltırım diye çekindiğim parça. insanı, çok iyi tanıdığı yerlere, bambaşka bir solukla götürüyor.
  • hale soygazi ve kartal tibet'in oynadığı bir demet menekşe filmi ile tanıştığım mikis theodorakis yine başka bir film için bestelediği film müziği. hayatımın bir fon müziği olsa bu müzik olurdu.

    "bir acı telaffuz edilemiyorsa melodiye dönüşür". *
hesabın var mı? giriş yap