• epitelden geli$en iyi huylu tumor.papillom
    bunun kotu huylusu karsinom olur.
  • meme başı gibi çıkıntılar yapan iyi huylu tümörler.
  • (bkz: papillon)
  • epitel yüzeylerde meydana gelen basit, iyi huylu tümörler.
  • köpeklerin ağzında da çıkar bu siğilden (`(bkz: canine viral papilloma)`) ve normalde köpeğin bağışıklık sistemi bir hafta kadar bir sürede virüsle başa çıkacak duruma gelir, çoğu zaman bir şey yapmaya gerek yoktur. fakat eğer bu siğillerin sayısı çoksa ve köpeğin boğazına doğru yayılıyorsa (safkan ırklarda, genelde alman köpek ırklarında daha sık görülüyor, yemek yemesini ve hatta rahat nefes almasını bile engelleyebiliyor) önlem olarak bir iki tanesini sıkarak kopartmak bağışıklık sürecini hızlandırır. biraz can yakan ve kanlı bir işlemdir, hatta bazıları bu siğilli dokuyu köpeğe yedirirler ki bağışıklığı daha çabuk kazansın.

    her ihtimale karşı veterinerinize danışın.

    benim bu konuda edindiğim tecrübe de bu ağız siğillerinden bir iki tanesini pense ile sıktığınızda köpeğin daha çabuk bağışıklık kazandığı şeklinde. iki gün ara ile günde 3 tane siğil ezmiştim ben (bir haftadan daha uzun bir süreçti). bunu yapabilmek için bir penseye ve size güvenen ve seven köpeğe ihtiyacınız var. diğer türlü köpeği sıkı sıkı tutmanız gerekiyor, biraz can yakan ve epeyce rahatsızlık veren bir durum.

    köpeğiniz bir kere bu durumu atlattığında bir daha tekrarlanmıyor ama köpeklerde çıkan bu siğilin* insanlara bulaşmadığı bilinse de köpeklerde oldukça bulaşıcı olduğundan, oyuncaklarını, yemek ve su kaplarını başka köpeklerle paylaştırmayın ve iyice dezenfekte edin.
  • epitel yüzeylerden mikroskopik ve makroskopik olarak parmaksı projeksiyonlar geliştiren epitelyal tümörlerdir.
  • golden beagle kirmasi kopegimin agzinin icinde cikan tumor.
  • biricik köpeğimin ağızında, bacağında, yanağında çıkan, karnabahar görünümünde iğrenç uçuklar.

    4 gün önce veterinerlerinin bırakalım kendiliğinden geçecek demelerine kulak asmayıp, baya baya fazla büyümeye başlayınca bir öneriye kulak kabartarak steril iple uçuk köklerini sıkıca sarıp, düğümledim. aslında diş ipi ile de yapıyorlarmış. 3 adet vardı. yanağında, bacağında ve dudağında. kan akışı kesildikten sonra, önce bacağındaki sonra yanağındaki ve bugün de dudağındaki ilk önce morardı, bir kaç gün sonra da kuruyup düştüler.

    bu uçuklara müdahale etmek bu virüsten kurtuldukları anlamına da gelmiyor. vücudun virüsle savaşması 2 haftadan başlayıp 5 aya kadar sürebiliyor. bu dönemde büyüyedebiliyolar, küçülüp düşedebiliyorlar. bu papillomlar kötü huylu da olabiliyor. onun için veterinerinizle mutlaka görüşmenizi tavsiye ederim.

    öneri: kimseyi bu operasyona yönlendirmek istemiyorum. deneyimimi paylaşıyorum. gerçekten yapacak bir şey kalmadığında denebilecek bu yöntemi enfeksiyon riskinden dolayı da pek de tavsiye de etmiyorum. bakımını çok dikkatli yaptım. kanlı bir işlem olduğu için enfeksiyon kapma ihtimali de var. yapacak başka birşeyiniz kalmadıysa deneyebilirsiniz. eski bir yöntemdir kendisi.

    tekrardan, enfeksiyona dikkat!
hesabın var mı? giriş yap