aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • antik mısırda kullanılan, liften yapılma kağıt türü.
  • bir zamanların bayıldığım çizgi filmlerindendir. aynı isimli fransız menşeli çizgi romandan uyarlanmıştır. hatırladığım ve sonradan öğrendiğim kadarıyla ayrıntılar şöyle:

    hikaye firavun merneptah döneminde gecmektedir. papyrus kağıt adı falan değil esas kahramanımız olan balıkçı gencin adıdır. bu çelimsiz genç dostumuz tanrı horus ve seth arasındaki savaşın ortasına seçilmiş kişi olarak düşer. altından bir kılıç verilir eline tanrılar tarafından ve horus' u bulması istenir. kutsal görevini yerine getirmeye çalışırken başına gelmedik kalmaz garibin. üstüne bi de firavun'un kızını koruma meselesi eklenir hatta. bu ikisi arkadaş-aşık arası bi yerlerde dolaşır dururlar öykü boyunca.

    sonunu bilmiyorum haliyle, çok güzeldi ama yayından kalktı sonradan. oysaki ben bunu izlemek için sabahın altısında kalkar tv başına geçerdim. hey gidi...

    sonradan gelen ek: imdb'de 16 bölüm olduğu söyleniyor bu dizinin, ama öğrendiğim kadarıyla gayet de 52 bölüm. bunu da meraklısı için not düşelim.
  • antik mısırla ilgili en güzel animasyon dizisizidir. bilen/izleyen az bulunur. ingilizce bölümlerini bulmak çok zordur. bir zamanlar star'da shehrazad adlı çizgi diziden önce yayınlanırdı.
  • yeni bir altinci nesil yazar.
  • aynı zamanda yeni çıkan bir token.

    papyrus token (ppr)

    digital reklamcılık alanında faaliyet göstereceklermiş.

    iddialılar.

    üye olmakta gerçekten çok kolay.

    yani tam, al kenarda dursun token'i.

    en azından ben öyle yaptım.

    şuradan papyrus üye olunabilir.
  • bir çizgi film için çok çok iyi ve sürükleyici olduğunu düşünüyorum.
  • undertale adli oyundaki sans karakterinin kardesi. biraz aptal, biraz masum...
  • ingilizce'de kağıt manasına gelen paper'in atası olan “papyrus” kelimesi etimolojik olarak eski yunanca'daki “cyperus papyrus” bitkisinden gelmektedir. çünkü, kağıdın ilk yapıldığı meteryal budur. birçok insanın sandığının aksine, kağıt ilk önce antik mısır'da ve akdenize yakın çevrelerde kullanılmış olup daha sonra gitmiştir çin'e.

    birkaç yol önce pamukkale civarlarında gezerken oldukça kalın kağıtları içinde barındıran not defterleri sattıklarını görmüştüm. orada gördüğünüz antik kağıtlar “papyrus” örnekleridir. eski çağlarda yazışma papyrus kağıtları aracılığıyla yapılmasının temel sebebi kağıdın kalitesi idi. böylece, gönderilmek istenen mesaj kolay kolay zarar görmez idi.
hesabın var mı? giriş yap