• borsanın %70 ve bankaların çoğunluğu yabancıların elindeyken, ayrıca irili ufaklı hemen hemen bütün kar eden kuruluşlar yabancıların elindeyken zor.
  • (bkz: tabi canım)
  • daha önceden yapılması gereken istek.

    (bkz: şimdi onlar düşünsün)
  • başbakan'ın vahim bir beyanatıdır. devlet bankalarından ve katılım bankalarından kredi kullanan birçok şirket de başka bankaları tercih ederse yazık olur. çok anlamsız bir savaş, kaybedeni yine kendi tabanı olur farkında değil.
  • "devlet bankalarını satarken zorlanmayalım.." diye devam ediyor sanırım..
  • vakıfbank özelleştirme sürecinde, az daha halkbank da elden gidiyordu. bugün bankalar ıso500 listesinin toplamından daha fazla kar açıklıyor. sen kalkmışsın özel bankalardan paranızı çekin diyorsun

    ulan deve, bu ne pehriz bu ne lahana derler adama

    tanım: iyice zıvanadan çıkan saçmalayan başbakan beyanatı
  • meydanlara gelmek için 20 tl almış insanlara söylüyor bunu, onu da geri alacak..tam bir esnaf
  • gerçekleşirse nur topu gibi bir krizimiz olur. bankacılığın temeli mevduat toplayıp, toplanan mevduatı kredi olarak dağıtmak üzerine kuruludur. vatandaş geldiğinde mevduatını rahatlıkla çekebilir. ancak bir yığılma bankaları likidite krizine sokacaktır. çünkü vatandaşa parasını verebilmesi için kredileri geri çağırması gerekecek veya tahvil çıkarması. ancak tahvil çıkarmak zaman alıcı olduğu gibi mevduatın yerini tutacak kadar çok çıkarılması mümkün değildir. likidite krizine en iyi örnek demirbank'ın batışıdır. bu iş faizleri fırlatmaktan başka işe yaramayacaktır

    kimse biraz da zenginler çeksin cefayı demesin. sistem sefayı zenginlerin sürmesi cefayı fakirlerin çekmesi üzerine kuruludur.
  • sıcak paraya dayalı ekonomik düzenimizi çökertecek bir harekettir.

    sen bunu yaptıktan sonra bu ülkede artık sıcak para falan tutamazsın. hiçbir yabancı gelip bu ülkede banka da almaz, yatırım da yapmaz. bıst30'un büyük kısmı banka senetlerinden oluşuyor. özel bankaları bu şekilde batırdığın an yabancı alır parasını çıkar, başka borsaya gider. anında çakılır herşey, işte o zaman faizleri görürsün.

    aslında uzun vadede kötü olmaz, zaten sıcak parayla dönen ekonomiden hayır gelmeyeceğini yıllardır herkes anlatıyor. ama yeni bir düzen kurana kadar bu enkazın altında çok kişi kalır, başta da bu hülümet.
hesabın var mı? giriş yap