• özellikle sonrada kazanılan paranın, insanların içlerindeki varoşluğu örtememesi durumdur. kişinin istediği kadar parası olsun, istediği kadar güzel üniversitelerde okusun, istediği kadar lüks mekanlara gitsin, istediği kadar yurt dışına gitsin; eğer bir insanın içinde varoşluk varsa, o varoşluğu hiçbir şey kamufle edemez. çünkü insan üslubundan belli olur, kendisine hizmet eden insanlara karşı davranışlarından belli olur, ortaya atılan bir teze karşı argümanları ve antitezleri ile belli olur.
  • rahmetli babaannem derdi ki;
    kenarın dilberi nazik olsa da nazenin olamaz
    para maalesef her konuyu çözüme ulaştırmıyor. aileden gelen görgü ve sonrasındaki eğitim, mişinin sahip olduğu vizyon insanı başka yerlere taşıyor. bunların eksikliğinde salt para ise tek başına yetersiz kalıyor ve kişiyi komik durumlara düşürebiliyor.
  • evet ne yazık ki para varoşu saklayamıyor bu gözler ne insanlar gördü kolunda timsah derisi çanta üstünde 10k dolar üstü fiyatlı adını normal dil kabiliyeti olmayan insanların okuyamayacağı etiket taşıyan takım elbiseler giyen insanları yüzde yüz zırhlı cadillac kullanan para baronlarını... ama gelin görün ki doğu anadolunun bağrından kopup geldiği için çankaya veya keçiörende yetişen bir kadının hemde beş parasız bir kadının görgüsüne ömürleri boyunca ulaşamadılar
  • türkçe'de olmadığı halde biraz zorlamayla "varoşta yaşama hali" olarak tanımlanabilecek varoşluğun; varoşta yaşamanın tek belirleyici etken olmadığı ancak varoşta yaşam sürmenin yanında; cehalet ve yozlaşma ile eğitim ve bilgi eksikliğinin bulunması, muhakeme ve eleştiri yeteneğinin gelişmemesi, bilimin yöntem olarak kullanılmaması, sanatların incelenip; icra edilmemesi neticesinde, paranın uygarlaştırıcı etkisine maruz kalınamaması halidir.
hesabın var mı? giriş yap