• çok ilginç buldum videolarını..
    alakasız bir videodan yönlenerek buldum kanallarını ve biri ikisi derken tüm videolarını izledim.

    benzerlerinden farklı olarak tüm ekip rasyonel davranmaya çalışıyor keşifler sırasında, beni tutan bu oldu.
    nova bişey bişey bi kanal var, biyeri gezerken en ufak bir çıt sesi gelse deliriyorlar. çığlık kıyamet "geliyooo! kaç kaç kaaç!" diye bağıra çağıra, izleyen olarak o çıt sesinden değil bunların ağlayıp zırlamalarından sinirin bozuluyor. o kadar abartıp büyütüyorlar ki, eaah diyip kapatıyorsun.

    aynı çıt sesini paranoyaks ekibi duyduğunda, sen izleyen olarak ne tepki verirsen o tepkiyi veriyorlar mesela, büyütmüyorlar. en fazla durup bi an dinliyorlar "bi ses geldi, bi dakka" diye.. hatta rasyonel tahminleri oluyor "boya dökülmüştür, ev çok eski" gibi, veya "hava çok soğuk, buz çıtırdamıştır", veya "hayvan sesiydi o korkmayın" falan gibi... normali bu zaten.

    bir başka takdir ettiğim şey de, hikayelerin ardını kovalıyorlar. hani izleyeni korkutmak için bile bile ucunu açık bırakmıyorlar videoların. çoğu video açık kalıyor doğru ama, kendi kendilerini debunk ettikleri de çok oluyor.

    mesela bir videoda mezarlıkta gördükleri o beyaz giysili kızı sonradan araştırdılar, oralarda çok gezinen bir meczup olduğunu öğrenip bildirdiler. başka kanallar onu orda bırakıyorlar, "mezarlıkta hayalet yakaladık, videomuzda hayalet çıktı!" diye onun tantanasından ekmek çıkarıyorlar.
    o yüzden paranoyaks'ın dürüstlüğü çok dikkat çekici.
    bravo..

    ekle: 1 yıl önce mi neydi, bi videoda evin içinde sırtı dönük bi teyze oturuyodu, kurgu olduğu bariz bi görüntüydü. ondan beri izlemiyorum bu arkadaşları, o yüzden bana bişey sormayın kardeşler haberim yok bişeyden.
  • beğenerek takip ediyorum videolarını.
    youtube'taki diğer paranormal-korku içerikli türk kanallarına nazaran daha bizden kimseler olduğunu düşünüyorum.

    gereksiz gerilim, göz kanatan kurgu arz etseydik gider siccin miccin izlerdik zaten. muadili beyaz perdede de çok ne yazık ki.
    hatta bi tanesi, hangi kanal hatırlamıyorum şimdi, hoca gezdiriyordu yanında. "böeeeh" diye bağıran bi adam kesti önlerini. hoca alnına falan dokundu, tövbe ettirdi hemen.
    sen git dağ, bayır, kar, kış demeden ıssız yerleşkelerde aktivite kovala. sonra "böeeeh"leyen dayı montele geç. ayaklarınıza yazık çocuklar.

    paranoyaks iyidir yani.
    aynen devam babalar.
  • öncelikle gayet başarılı bulduğumu belirtmek isterim. ancak kurgu olmadığını düşünmek de aptallıltır.

    kanallarının hızla büyümesini dilediğim youtube’da paranormal olayları işleyen, inceleyen kanal.
  • 3 günde bütün videolarını peş peşe izleyip bitirdiğim, metruk yerlere gidip çekim yapan youtube kanalı. yer yer kurgu olsa da nasıl film izlerken film olduğunu bilmemize rağmen ürküyoruz korkuyoruz bu da o hesap. bu arada kaydedilen görüntü ve seslerin arasında bence illa gerçek olanları da vardır zira cinlerin cirit attığı yerlere gidip de hiç sıradışı bir şey yaşanmaması çok olası değil. kendilerine bu yolda başarılar diliyorum.
  • bir korku tutkunu olarak beğendiğim youtube kanalıdır. birkaç senedir youtube'da bu tarz belli yerlerde gece vakti çekim yapıp paylaşan kanalları takip ediyorum. sanırım aralarında en çok beğenimi toplayan kanal bu oldu. işin içine dini ögeleri pek katmıyor oluşları, arka fona abartılı müzik koymamaları, kurgu işinin bokunu çıkarmamaları benim hoşuma gidiyor. daha sade bir çekim anlayışına sahip olmaları videoları daha izlenebilir ve korkutucu kılıyor benim açımdan. sadelikleri biraz da amatörlüklerinin sonucu gibi geliyor bana, umarım profesyonelleştikçe bozmazlar ve aynı sadelikte devam ederler.
  • instagram'da oradan buradan cgi videoları araklayıp millete paranormal olaymış gibi yedirmeye çalışan kanal, youtube'da bir çok videosu kurgudur. tadında bırakmak için bazı videolarda paranormal olay işlemezler.
    bu kanalların hemen hemen hepsi zaten abone kasmak için kurgunun dibine vurur. bu minval de kanallari takip etmek isteyenler varsa "omargoshtv" tavsiye edilir.

    edit: abone sayıları yükseldikçe işin dozunu iyice kaçırdılar. hemen hemen gittikleri her vakada sözde paranormal olay yaşamaktalar, önceleri hadi bir nebze inanadırıcılık varken şimdi işi iyice nova'ya bağladılar. kısacası; arkadaşım kurgu yapma demiyorum, hobi olarak yine yap ama bokunu çıkarma. ayrıca eleştiri içeren olumsuz yorumların hepsini siliyorlar. instagram'dan da engelliyorlar.
    kısacası dislike ver geç kanalı.
  • kurgunun kralını yapan kanal geçen yorum yaptım videolarına açıklama yapma gereği duydular. kurgu değilmiş hahaadsdfsad
  • başlarda güzeldi, hiçbişeyi abartmadıkları için insanda "gerçek olabilir" hissi uyandırıyordu.
    son 3-4 videolarında yok karanlıkta oturan başörtülü teyze, yok kapıdan bakan cin, yok evde habire gümgümgüm sallanan çarpılan kapılar filan... bütün "lan yoksa?" duygusunu kaybettirdi.
    çocuk filmi çeker gibi saçmalıyorlar bir süredir.
  • son yayınladığı video ile gerim gerim geren paranormal youtube kanalı.

    https://youtu.be/ltcssvrkjd0
  • bariz şekilde belli kurgu videoları var
hesabın var mı? giriş yap