• kuzey koreden kaçabilmiş ve dış dünyanın nasıl olduğunu, ülkede kendilerine nasıl yalan söylendiğini anlayıp kalanların dış dünyayı tanımaları için uğraşan genç bir aktivist kadın.

    https://en.wikipedia.org/wiki/park_yeon-mi
    http://www.bbc.com/news/technology-35531228
  • şu anda "in order to live" adlı kitabını okuduğum yazardır. derinden etkileyen bir anlatımı var ve her seferinde tabağında bi parça olsun yemek bırakan beni her sayfada utandırmıştır.

    edit: (bkz: #66045009)
  • in order to live kitabını fellik fellik aradığım yazar yardımcı olabilecekler yeşillendirebilirmi ?
  • celebrity olması ve şu aralar gündeme çok getirilmesi itibariyle amerika için politika malzemesi olacak surette üzerinde durulduğunu düşündüğüm kişi.

    maalesef hikayesindeki tutarsızlıkların nereden kaynaklandığını bilmiyoruz, küçük yaşta yaşanan travmaların hafızada ne gibi karmaşa yaratacağını bilmek de mümkün değil, ama bir yandan celebrity defector statüsünde yer alıp, bir yandan da bu statüsünün politikaya malzeme olarak kullanılacağı çok aşikarken, bu tutarsızlıkların giderilmesi çok önemli. kendisi bu tutarsızlıkların dil sorunlarından kaynaklandığını ve kitabında bir çok soru işaretini gidereceğini ifade etmekte. bir yandan da, anlattıklarındaki tutarsızlıklar bir takım yalanlar söylendiği sonucuna varılmasına neden olursa, bundan en çok zarar görecek olanlar hikayeleri tekrar tekrar sorgulanacak olan diğer kaçan kişiler.

    kaynak
  • kendisine inanan kişi maaşlı abd memuru değilse sik kafalı bir japon askeridir.
  • youtube'da vatanperver kanalında 'kapalı ülke - kuzey kore- isimli bir video izledim ve duyduklarıma inanamadım. kuzey kore gerçeğini ben her bilgiye ulaşma imkanı içinde şu yaşımda öğreniyorsam kuzey kore halkının içinde bulundukları mevcut şartlar altında dünyadan bihaber yaşamalarına şaşmamak lazım. şayet sizler de henüz kuzey kore hakkında pek bilgiye sahip değilseniz bahsettiğim videoyu izlemenizi tavsiye ederim.
    sonrasında konu ile ilgili birkaç video daha izledim. ve akabinde de kuzey kore gerçeğini okuyabileceğim dört kitap aldım.
    ıçlerinden ilk olarak yeonmi park 'ın kuzey kore'den kaçışı ve sonrasını kaleme aldığı 'yaşamak ıçin' adlı otobiyografisini okudum.
    kitabın ilk bölümünde yeonmi'nin kuzey kore yaşamını, ikinci bölümünde çin'e kaçış hikayesini, üçüncü bölümde ise güney kore'ye varışını okuyoruz.
    yevgeni zamyatin 'biz' ve george orwell '1984' kitaplarının kurgusunun gerçek hayata adapte edilmiş hali günümüz yüzyılında kuzey kore.
  • kendisine inanasım gelmiyor. günde belki 15 defa kendisinin konuştuğu shorts çıkıyor karşıma. bahsettiği şeyleri yaşayan birinin doğal olarak bahsedecegi şeyleri değil sanki ezberletilmiş şeyleri söylüyor. ayrıca hikayede bosluklar var bazen bir şeyler de değişiyor. demiyorum ki kuzey kore iyidir. bu kadın bana ziyadesiyle fake geliyor.
hesabın var mı? giriş yap