• eğer ki kırılsa acırdı, farkederdim, yerinde duramazdın diye düşünmeyin 2 hafta boyunca kırık parmakla dolaştım, basket oynadım sonra bir baktırayım bu iş uzadı deyince kırık olduğu ortaya çıktı. şu anda 7 nci haftadayım kaynama gerçekleşti fakat parmak kullanımında biraz sıkıntı mevcut. ihmal etmeyin şüpheliniyorsanız ekşi sözlüğe bakmak yerine doktorda bir röntgene bakar.
  • hayal kırıklığının yanında solda sıfır kalan bir acı biçimidir. kırıldım oradan biliyorum sözlük.
  • hayatimda en igrendigim seydi, dun gece basima geldi. basta bir bok anlasilmiyor sonra giderek eksponansiyel olarak artan bir agri basgosteriyor. olmayaydi iyiydi.
  • 17 gün once sol ayak başparmağıma düşen ağırlık sayesinde ne olduğunu öğrendiğim acı. öyle bir acı ki ağlayamadım bile. sadece yeri yumruklamaya çalıştım. 17 gün atelde kaldı. bugün açtılar. kırık iyileşmiş. tırnak ve parmak mosmor. yakında da düşermiş. parmak diil efenim tırnak düşermiş. heyecanla bekliyorum. 17 gün sonra ayakkabı giyeceğim:)
  • sol ayağımın iki parmağını bugün kırarak öğrendim ki feci sancılı bir olay. anlayamadığım doktorun kemikler ezilerek kırılmış kendi kendine düzelir demesi bilen anlayan başına daha önce gelmiş bir suserdan fikir almak isterim. başka bir doktora gitmem gerekir mi?
  • 2 hafta önce ufak çaplı bir kavgada sol omuzum çıkmıştı. arbede sırasında serçe parmağım da kırılmış. olayın sıcaklığı ve omuzun ağrısından sebep olsa gerek hissetmemişim. ertesi gün serçe parmağım, tırnaktan sonraki ilk boğumdan şişti, aşağı doğru sarkık bir vaziyet aldı. bugüne kadar da sorumsuz davranarak gitmemiştim doktora. baktım ki parmak fizik kurallarına aykırı duruyor, doktora gideyim dedim... doktor bey parmağımı kırıp, tekrar doğru şekilde yerine takacağını söyledi. söyledi söyledi de uyuşturmadan yapılır mı ulan bu iş? "parmak için bayıltmaya değmez, 2 haftadır hissetmemişsen bunu da hissetmezsin" diyor.. sen kıracağına ben kırarım diyerekten hastaneden çıkıp yanlış kaynayan parmağımı bir eczanenin önünde kırdım (denemeyin fena acıyor). soğuk ter akarken eczaneye girdim "yanlış kaynayan parmağımı kırdım bir şeyler verin de saralım şunu" dedim. kadıncağız panikle atel ve bant getirip sardı. borcum ne kadar? dediğimde; şu manyak buradan gitsin ya rabbim bakışı atarak "yok yok istemez borcunuz yok" dedi (kasaya 20 tl attım çıktım taktığı atel 5 liraymış)..
    lise yıllarımda işaret parmağım ve orta parmağım kırılmıştı yine doktora gitmemiştim yamuk kaynadı. işaret parmağım sola, orta parmağım sağa doğru yatık..
    başınıza böyle bir şey gelirse ilk işiniz doktora gitmek olsun. yoksa parmaklarınız benim gibi yamuk yumuk olur.
  • lisede bi donem hoslandigim sahsin basket oynarken orta parmagi kirilmisti. aklim oynadi tabi. alcisi felam cikinca "bi bakiyim, yamuk mu kaynamis o" seklinde yanlamistim kendisine. "cok sikma" diyerek uzatti elini, bi de goz kirpti. muthis kaynamisti yani bi el ancak o kadar guzel kaynayabilirdi.

    bu kadar. ee daha ne olsun zaten.
  • küçük parmağın eklemleri haftalardır oynamıyor atelden dolayı. sonuç ne olacak? sonradan oynatabilecek miyim? çok merak ediyorum.
  • sağ el orta parmağım kırıldı. efendim inanılmaz acı verici bir olaydır. sağ elle yemek yiyemezsiniz. duş almak çok zordur. kalem tutamazsınız. atel vardır sürekli elinizde atel sürekli pişik yapar. sağ elle birşeyi tutamazsınız. kısaca özet çok zor bir durumdur.
  • bundan 3.5 ay önce sol el başparmağımın 2 eklem arasındaki bölge, demir’in arasında kalması sonucu parçalı kırık oldu ve hastaneye gittim.röntgen çekildi vs derken dondurma çubuğuna benzer bi tahtayla sardılar ve her 2-3 günde pansumanı yenile 1 aya kalmaz iyileşir dediler. 1 ay geçti parmağımda zerre oynama yok, ereksiyon halinde dimdik bi sik gibi. doktor parmağın tutmadığını ve ameliyat olacağımı söyledi. velhasıl, k teli denilen 2 tane teli parmağımı uyuşturup, matkap benzeri bi cihazla kemiğime sapladılar. böyle bir acı olamaz ama nasıl iğrenç bişey... keşke parmağımı kesseler uğraşmasalar diye düşündüm o an.
    neyse ameliyat bitti ve doktor herşeyin iyi olduğunu artık tutacağını, sıkıntı olmadığını söylediii ve röntgen için beni gönderdi. teknisyen midir ne yarrağımsa bi tane kız 1. röntgeni çekti 2. röntgen için sarılı elimi merdane gibi çevirdi bi daha çekti. doktor, 1. röntgende düzgün, 2. röntgende tekrar telin attığını gördü ve beni bi daha ameliyata alacağını söyledi ( dünyam sikilmiş zaten) tamam dediğim sırada gözümden bi damla yaş süzüldü.
    2. ameliyat sırasında kaç matkap darbesi yediğimi unuttum. tam 1 saat 52 dk sürdü(kötü parmak ya). aradan bugün 1.5 ay geçti ve kontrole gittim. doktor kırığın kaynadığını ve tellerin alınabileceğini söyledi ve kanseri atlatmış bir hasta kadar sevindim. tabi elimi tam olarak kullanabilmem için 6 aylık bi süre lazımmış fizik tedavi vs.
    tavsiyem; arkadaşlar ne olur vücudunuza, sağlığınıza dikkat edin. kendinizi emanet edebileceğiniz insanlar dahi çok umursamaz. sizi sizden başka kimse korumaz. bir parmak bile 1 ay çalışmama engel oldu.
hesabın var mı? giriş yap