• kurulan sistemin sizin işinizin başında olup olmadığınıza bağlı olmadan işlemesiyle elde edilen gelir.
  • (bkz: kira geliri)
  • konu hakkında akilligelisim tarafından güzel bir yazı mevcut.
  • network marketing sistemlerinin çıkış noktası.
    her sektörde biraz akıllıca davranarak üreticiyle alıcı arasına girip toptancı olarak varlığınızı sürdürebilirsiniz. şu an unlu mamuller sektöründe sadece whatsapp ile yönlendirme yaparak aylık sabit bir gelire ulaşmış durumdayım. evet en başta 5 aylık fiziki bir çaba harcadım, fakat değdi. ömür boyu bir gelir elde ettim. önemli olan pasif gelir kapılarınızın farklı farklı sektörlerde ve beşten fazla olmasıdır.

    4 yil sonra editi: müşteri ödemeleri geciktirince üretici bana yüklendi. bir süre önden ödedim ama bu alışkanlık olunca anlaşmazliklar yaşadık. daha sonra üretici beni aradan çıkartmaya çalışınca ipler koptu. kalan bir kaç şubeyi de devredip işi kapattım.

    şimdi bakiyorum da bu öz pasif gelir değil. fırsatçılık daha doğru tanım olur.

    pasif gelir, dünyanın neresinde ne yapiyor olursan ol, hesabina düzenli olarak akan paradır. klasik ticarette yeri zor. ışletme kurup büyütüp kasayi emanet edebilmeniz lazim. dijitalde ise kolay.
  • kira geliri dışında eğer bir işletmeye belli bir miktar yatırım yapıp yönetim faaliyetleri dışında duruyorsanız pasif geliriniz var demektir. ama bu işe maddi yatırım dışında bir şeyler kattıysanız mesela yönetilmesine, pazarlamasına vs. katkıda bulunuyorsanız, ne kadar az zaman ve efor harcarsanız harcayın, elde ettiğiniz gelir "pasif" olmaktan çıkar. bence telif hakkı en güzel örnek. şarkıyı yazdınız bitti ama telif haklarından faydalanmaya devam ediyorsunuz.
  • finans sınırları içinde konuşacak olursak eğer,
    (bkz: temettü)
    (bkz: faiz)
    (bkz: rant)
  • pasif gelir, paranın sizin için çalışmasıdır. standart vatandaş için kira geliridir. biraz parası olan için faiz geliridir. eğer ana paraya dokunuyorsanız onu pasif gelir olarak saymayınız. pasif gelir yaşam standartınızı yükseltmelidir.

    bir arsanız varsa ve 10 yıl sonra çok değerleneceğini düşünüyorsanız, bu pasif gelir değildir, yatırımdır. çünkü sizin elinize cash para geçmez, ne ile geçineceksiniz? burada işte nakdin gücünü görürüz.

    pasif gelir sizin borçlarınızı öder, alacağınız bir sonraki ev/dükkan için kredi çekmenizi sağlar. bir yatırım yapmadığınızda cebinizdedir. ünlü borsa simsarı gordon gekko 'nun dediği gibi "para asla uyumaz".
  • belirli bir yatırım veya çalışma yaptıktan sonra o yatırım veya çalışma sayesinde otomatik olarak elde edilen gelir.

    eğer uyurken, gezerken, spor yaparken, yemek yerken, eğlenirken, televizyon izlerken, oyun oynarken, kitap okurken, vs. gelir akışı sağlamaya devam ediyorsanız, yani siz para için değil, para sizin için çalışıyorsa pasif gelire sahipsiniz demektir.

    pasif gelir elde etmenin bazı yolları:

    - kira

    - faiz

    - temettü

    - affiliate marketing

    - network marketing

    - telif hakkı
  • sizin için çalışıp gelir üreten sermayedir.
hesabın var mı? giriş yap