• tanım : elektronik e-bilet sadakat programı

    herşey 2011 yılında tbmm'den çıkan 6222 sayılı yasa ile başladı, yasa diyordu ki : "karşılaşmalarda olay çıkartan kişiler artık bireysel olarak olaylardan sorumlu olacaklardır, saha kapatma ve para cezasını kulüplere kesmek yerine bireysel olarak müsabakaları seyretmekten men etme yoluna gidilecektir. bunun sağlanabilmesi için gerekli altyapıyı kurmaktan kulüpler sorumludur".

    bu sorumluluğun kulüplere tek tek en az 4 milyon tl'den başlayan, büyük kulüplerde 10 milyon tl'ye kadar giden kurulum ve işletme maliyetleri vardı.

    türkiye futbol federasyonu bütün bu işleri toptan yaptırtıp, masrafını kulüplere değil bir bankaya ödetmek için hazırlığı neredeyse 1 sene süren bir ihaleye çıktı.

    ihale sonucunda 70 milyon dolarlık (yaklaşık 150 milyon tl) yatırım maliyetini karşılamayı kabul eden, bunun üstüne de kulüplere her sene garanti para ödeyerek 10 yılda en az 150 milyon tl vermeyi kabul eden aktif bank birinci çıktı. (ihaleye ptt ve 6 bankalık bir konsorsiyum da rakip olarak girdi) bankanın şu anki taahhütü en az 300 milyon tl ödemek. bunun üzerinde elde edeceği gelirlerin de en az yarısını yine kulüplere verecek.

    bütün bu yatırımın karşılığı taraftarlara yıllık kart ve maça giriş bedeli uygulamasını tff öngördü, yukarıda adı geçen yasanın getirdiği yükümlülükler + kulüplere ek gelir sağlanmasının finansmanı bu kart ve turnike geçiş ücretlerinden alınıyor.

    bankanın cebine kalan bir para yok, isteyen matematik olarak bu işin fizibilitesini yapabilir. kart ve giriş ücretlerinin yarısı kulüplerin, yarısı bankanın (8 tl üst sınır var), eğer gelirler az olursa üstünü banka tamamlıyor.

    işin apar topar sezon sonu uygulanmasının sebebi kanunun resmi gazetede 14 nisan 2011'de yayınlanması ve 3 yıl içinde devreye alınacaktır emrini içermesi.

    taraftara ne faydası var diye bakarsak, ödenen ücretle alınan kart aynı zamanda bir bankacılık ürünü, karta verilen ücret haricinde, kredi kartı / hesap işletim ücreti gibi bankacılık masrafları istenmiyor. kart aynı zamanda toplu ulaşımda anlaşma yapılan şehirlerde de kullanılabiliyor. kart sahiplerine pek çok perakendecide kampanyalar var.

    ama sportif açıdan en önemli faydaları olarak kulüplerin sık sık maruz kaldığı saha kapatma gibi cezaların artık çok nadir uygulanmasından ötürü takımlarının maçlarından mahrum kalmama, şiddete yatkın seyirci profilinin stadlara gelmemesi vs. ve rahat maç takibi gibi özellikler. kağıt biletin ortadan kalkması ile maç öncesi bilet teslim kuyruklarının kalkması, bilet veya kombine hakkının başka bir kişiye bir sms'le transfer edilebilmesi, arkadaşlara verilen kartların peşinden koşturulmaması da söylenebilir.
  • yine çalık. her yerde çalık.
  • hobaaaa, adamlar dipten derinden gene para götürülecek bir kaynak yaratmışlar. maçları staddan izleyebilmek için kartı zorunlu yap, yandaş bankayı devreye sok, senelik 25 lira fiyat çak, üstüne bir de kredi kartı, banka kartı olarak kullanılabilsin... yemin ediyorum harika bir ticari zekanın ürünü bunlar.

    dedim alayım, başvurayım, bilgileri ver, telefondan kodu doğrula, sonra tak "25 tl senelik ücret". sizin ananız güzel mi ya? hadi canım başka kapıya, insanlar stadlara gitmemeye başlasınlar da görün bakalım kulüpler sizi nasıl bipiyorlar.

    alternatif koyun alternatif! ücretsiz alternatifler koyun çakallar, şark kurnazları sizi!
  • saçma sapan bi karttır. bu tff ne yapacağını şaşırdı iyice. *
  • elektronik bilet uygulamasina gecilmesiyle birlikte futbol maclarina bu kredi karti olmadan bilet alinamayacakmis. neden? bunun bir aciklamasi var mi?

    bu kredi kartini da calik holding'in aktifbank'indan alabilecek sporsever. boylece calik bos yere yuzbinlerce kredi karti satmis olacak. neden herhangi bir kredi kartiyla ismi tutturmak kaydiyla alamiyoruz. sisteme girilsin o isimler ve kredi kartlari. o sekilde alinabilsin.

    adamlar bakti ki halki dudukledikce oy aliyorlar, bir de zorla tum sporseverlere kredi karti dudukluyorlar. ben oy verene acimiyorum da benim gibi oy vermeyenler de yaniyor, kendimize aciyorum. aslinda bu kredi kartinin yillik ucretini akp'ye oy vermeyenlerden degil verenlerden iki kat olarak almalari gerek. ben mi? ben bundan sonra maca gitmeyecegim, aktifbank'tan kredi karti almaya niyetim yok.
  • futbolu dönüştüren akp, taraftarı da dönüştürmek amacıyla şiddeti, karaborsayı bahane edip insanları fişleyeceği ve tırtıklayacağı yeni bi sistem yarattı.

    tüm renklerden taraftarlar bu duruma tepkili fakat ne kadar karşı konulabilecek zamanla göreceğiz.

    passolig'in avantasınıda çalık grubu yiyecek, zehir zıkkım olsun.
  • yeni nesil hırsızlık yöntemi. kombine alırken tüm kimlik bilgilerimi veriyorum zaten neden bir de malum partiye yakın bir banka tarafından çıkarılan kartı alayım. alınmaması gereken kart.
  • dünyanın en saçma ve faşist zorlaması. hali hazırda kulübümden kombine kartımı alıyorken neden zorla para verip böyle bir kart alacağımı anlayamadığım fişleme uygulaması.
    kulüpler nasıl böyle bir uygulamaya destek verdi anlayabilmek mümkün değil.
    aklıma gelen tek sebep çıkar örgütü konumuna gelen tribün gruplarının önünü kesebilmek.
  • kabul edilip edilmeyeceği meçhul olan bir kredi kartı başvurusu için dahi 20.5 lira para isteyen garabet.
hesabın var mı? giriş yap