• kuş gribi ile hayatımıza giren çıkma tavuk kavramından sonra "kanatsız kanatlı sektörü"ndeki flaş gelişme!

    çiftliklerde saatte 10 bin yumurtayı kırabilecek pastörize makinelerle üretiliyormuş pastörize yumurta. her ne kadar yumurtanın sarısını seven bir bünye olsam da, benim pastörize aklım "ııhh, yemem" diyor. buyrun burdan yiyin:

    selçuk üniversitesi'nden iskender yıldırım şunları demiş:

    "avrupa'daki hemen hemen tüm tesislerde kullanılan bu makinelerde yumurta akı ve sarısının ayıklandığını, daha sonra da 60 derece sıcaklıkta 3,5-4 dakika tutularak pastörize edildiğini belirten yıldırım, şöyle devam etti: ''pastörize işlemlerinin ardından yumurta akı ve sarısı ayrı ayrı, süt ürünleri gibi ambalajlarına konup piyasaya sunulabilir.

    bu şekilde satılan yumurtalar her yemekte kullanılabilir. abd'de ve diğer avrupa ülkelerinde bu ürünler toplam yumurta satışının yüzde 25'ini teşkil ediyor. türkiye'de de yumurtanın toz ve pastörize olarak ambalajlarda satımına başlanılması gerekir. bu sayede hem toplum sağlığı garanti altına alınmış olur, hem de halka yumurtaların hijyenik olduğu güveni verilerek tüketimin artırılması sağlanabilir. ayrıca bu yöntemle yumurtanın depo ömrü daha da uzar, avrupa'da sık olarak tercih edilmesi nedeniyle ihracat şansı da artar.''
    http://www.tarim.gen.tr/web/news.asp?id=3731

    "yumurtamı kırdırmam, kendim kırmayı severim."
  • beslenme cantasının vaz geçilmezi morarana kadar haslanmış yumurtalardan evrimleşmişlerdir
  • marx'i tarihten silen ancak adliye koridorlarinda devam eden hakkindaki villa davalarini silemeyen muhterem maliye bakani kemal unakitan'ın biricik evladi abdullah unakitan'in sahibi olduğu ab gida şirketi tarafindan "unakitan" markasiyla türkiye'de marketlere giren yumurta şekli... 45 yumurtalik paketlerle.. hemi de pastörize... karton kutuyu açiyorsun lök diye düşüyor yumurtalar... paassss-töriz-eee..
    tam zamaninda, kuş gribi siralarinda, memleketin birinde... tavuklarin cehennemi...
    (tavuk haberleri ajansi)
  • unakıtan hanedanının zenginliğine zenginlik katan şey.

    http://www.haberturk.com/news/214682.html
  • bu üretimin çok zor bir yanı vardır, o da, kullanılacak yumurtanın mutlaka mısırla beslenen tavuktan çıkması gereğidir:
    http://www.radikal.com.tr/…03/09/17/haber_89015.php
  • tam da kemal unakıtan'ın oğlu bu işe girmişken büyük gıda üreticilerinde kullanılması yasayla zorunlu tutulan madde.
  • kuş gribi olaylarının ve halkı onca korkutmanın ardından patlak veren endüstri, şaşmamalı, asalak, sürüngen, kar manyağı insanların bir icadı olsa gerek, ya da zamanlamaları harika da denilebilir.

    (bkz: pastorize tavuk)
  • kemal abinin oğlunun ki bizim de yeğenimiz olmaktadır bu arkadaş (bir arada bir yeğen vardı ne oldu ona?) ticaretini yaptığı garip ürün.
    bu arada her ne hikmettir nasıl rastlantıdır bilmem, pastörize yumurtada %18 olan kdv oranı dank diye %8'e inivermiştir. bunun kemal unakıtanla ilgisi var mıdır? haşa. olur mu öyle şey pastörize yumurta kdvsi ülkenin yıllardır çözüm bekleyen bir sorunudur ve sevgili iktidarımız çözmüştür sorunu.
    hayırlı olsun. allah sizi bildiği gibi yapsın.
hesabın var mı? giriş yap