• en sevdiim yemek daha dogrusu bizim en sevdigimiz yemek patatesleri alirsin kup seklinde dograrsin sonra kizartirsin ondan sonra kizartma tenceresinden baska bi tencereye koyar tuz atarsin yumurtalari kisi sayisi kadar kirarsin dibi tutmicak ama ayni zamanda da patatesler birbirine yapismicak gibi kizartirsin. ustune nane koyarsin yersin. mmm nefis
  • patates öyle bir malzemeki bir çok şekli var yemek için ki yumurtalısıda bunlardan biri,

    önce patatesler küp küp olacak şekilde kesilir,
    çok az yağ dökülür tavaya,
    sonra üstüne küp küp kesilen patatesler boca edilir,
    kısık ateşte bir kaşık yardımı ile karıştırılmak şureti ile pişirilir,
    çiğliği gitmeye başlayıncada daha öncede bir kasede hazırlanmış olan
    yumurtalar dökülür, isteğe göre yumurta üstünede kırılabilir
    ama pişirilmeye devam ederken karıştırmak gerektiğinden yumurtaların şekli deforme (bkz: yumurtanın piserken deforme olmasi) olur, onun için omlet hazırlar gibi`önceden çırpmak lazım yumurtaları.
    son olarak gene isteğe nağlı olarak baharatlar katılır pişme sürecisince
    ne zamanki yemeğimiz katılaşmaya başlamıştır o zaman yemek oldu demektir.
    son bir tavsiye,
    bu yemeği yerken ketçap kullanmanızdır, gayet güzel oluyor
    afiyet olsun...
  • babam yapardı hep bu yemeği. nedir bunun adı derdik zamanında. "aman nebiliim baba yemeği işte" derdi. öyle kaldı... patatesli yumurtaya baba yemeği deriz biz.
  • (bkz: baba yemegi)
  • hoş yiyecek, ablanın en sevdigi hattâ, yumurta sakın çok pişmiş olmasın ve patatesler minik taneli olsun ki daha zevk versin, eğlendirsin. leziz, en ucuz protein deposu olan yumurtanın zaferi işte. yumurtalı patates şeklinde söylemine daha çok rastlanmıştır.
  • patatesli omlet .
  • hafif kavrulmuş patateslerle tadına doyum olmayan yemek(!). üzerine birazcık da kırmızı biber serpiştirildi mi tadından yinmez.
  • patatesli yumurta dış görünüşü itibarıyla amorftur, patatesi de yumurtası da görünür. patatesli omlet ise, haşlanmış patatesin, çırpılıp tavaya dökülmüş yumurtanın üstüne rendelenerek, yumurtanın yarısının diğer yarısı üstüne kapatılmasıyla elde edilen bir yiyecek türüdür -istenirse taze soğan da konur ve de çok güzel olur-, dış görünüşü omlet şeklindedir -yani içinde ne olduğunu bilemeyebilirsin-. her ikisi de muhterem yiyeceklerdir.
  • tadı ve yapılışı açısındfan hastası olunsa da ,beslenme ve sindirilebilirlik açısından oldukça başarısız bir yiyecektir.yüksek protein(yumurta) ve yükse nişasta(patates) birarada iken çok az emilirler.haliçin balıkları sizden daha fazla beslenir.
hesabın var mı? giriş yap