• futbol topunun yırtık bir yerinden (ya da bir kenarı yırtılarak) içine havası indirilmiş plastik top sokulur. daha sonra plastik top pompa ile şişirilir ve kesilen yarık kapatılır. oyun tüm hızıyla devam eder.
    "olum dikenler var orada oraya atmayın, orası taç olsun" demeyi de unutmayınız efendim.

    plastik top'un kaynağı için;
    (bkz: para birleştirip plastik top almak)
  • hafiften zihni sinir procesi gibi..
  • çocukluk zamanımızda sık yaptığımız eylemlerden biri..

    nedendir bilmiyorum, bu şekilde yaptığımız toplarla oynadığımız maçlardan daha bir zevk alıyorduk. plastik top ile futbol topunun arasındaki yaklaşık 5-6 katlık fiyat farkından kurtulmuş olmak belki hepimize daha bir gaz veriyordu bilemiyorum. ama çocukluk dönemimizin dahiyane fikirleri arasındaydı bu.

    yapılışı gayet kolay; patlak futbol topunun içindeki plastik sökülür ya da aynen bırakılır, plastik topun sibop kısmına vida çevrilerek sokulur ve biraz güç kullanılarak çekilir havası alınır, patlak futbol topuna yerleştirilir. daha sonra top pompa yardımıyla şişirilir ve gazozuna maç başlar.
  • eski zamanlar sık sık yaptığım yöntem daha gerçekçi oluyordu
  • bir top patladığında sabun sürme eylemi değildir. bir de tabii top fazla zıplıyor iyi pas yapılmıyor diye topun havasını indirmek diye de bişey vardı. hepsi küçük dimağlarımızın kendi çapında ürettikleri çözüm yollarıydı birer.
  • hami mandıralı'nın bir röportajında "küçükken paramız yetmediği ve bulunması şimdiki kadar kolay olmadığı için kolayına futbol topu alamazdık, genelde plastik top alırdık, o da çok hafif gelirdi.önceden patlayan bir topu yeni topun dışına sarıp eldeki plastik topu ağırlaştırmaya çalışırdık, öyle oynardık" şeklinde alamet-i farikasını açıkladığı olay.
  • 90'larin sonu 00'lerin başında istanbul'da top oynayacak uçurtma uçuracak alanların olduğu günlerde sıkça yapılan iş.

    futbol topları sık sık patlardi haliyle de bir çözüm üretmek gerekiyordu o zamanlar çocuk aklımızla bunu yapardık çok da güzel olurdu.

    patlayan topun sibop kısmında yaklaşık 2cm çapında bir yuvarlak kesilir. ardından plastik topun sibopu içerisine sokulan bir vida yardımıyla çıkarılıp havası tamamen indirilir. havası tamamen indirilen plastik top 2cm çapındaki delikten iceri sokulur ve sisirilir şişirme işi bitince hızlıca sibop takilir. en son kesilen 2cm çapındaki parça yerine yapıştırılır. bu toplar oldukça da kaliteli olurdu.
  • mahallede brn yapıyordum. güzeldi be..
    birde o patlak topun içine taş doldurup yoldan geçenlere vurdurtma vardı dkfllfö
hesabın var mı? giriş yap