• kaybolan kabzımal ve manav otoritesini yeniden tesüs etmek için hal yönetimlerine el koymak durumunda kalınmıştır.
  • 5 dk önce kg fiyatını 9 tl’den aldım. yani sorum şu; nereye düşmüş?
    (bkz: tanzim kuyrukları)
  • migros sanal market kg fiyatı 4.50 olmuş.
  • gayet normal olan durum. peki bir daha market patlıcan satar mı? pazarcı satar mı? o fiyatlara önemli olan o. herkes gider tanzim satış noktasından alır. bu devam edilebilir bir şey mi? tabi ki değil.
  • firmaların ve aracıların cepten yemesinden ibarettir.

    tıpkı hükûmetin bankalara yaptığı baskının sonuçları gibi...

    üretici, nakliyeci, tedarikçi, perakende satıcı; hepsi birbirine borç takar ve yolsuz kalan çarkları çevirmeye devam edebilsin diye hükûmet bankaya "alacağını bir süre isteme, dara düşersen ben seni kurtarırım" der.

    bankacıyı kimin parasıyla kurtarır, bilin bakalım.

    bu meselede son adım biraz farklı, zira hükûmet bankaları şeytan ilan etmemişti ve onları hoş tutmanın ekonomi çarklarının dönmesi için ne kadar önemli olduğunun farkındaydı. marketler ise bütün bu fiyat kaosunun sorumlusu olarak vatandaşın önüne atıldılar ve zarar etme pahasına satışları sürdürdükçe battıkları bataklıktan onları çekip çıkaracak bir el yok.

    marketler de bu durumun farkındalar ve sürecin başı sonu belli bir süreç olmasından cesaret alıyorlar muhtemelen. yerel seçimin hemen ardından imf ile yapılacak anlaşma doğrultusunda piyasada büyük bir daralma gerçekleşecek ve üretimin azalmasından mütevellit kendisini gösterecek işsizlik ortamı falan derken talep bıçak gibi kesilecek. enflasyon düşecek, piyasalar dengeyi bulacak ama bu sırada çılgın işsizlik rakamlarının getirmesi muhtemel sosyal patlamayı nasıl savuşturacak hükûmet, gerçekten merak ediyorum.
  • haldeki teröristlere nasıl bir etkisi olacağı da açıklandığında tatmin edecek gelişme.

    (bkz: komisyoncuya kizip perakendeci acmak/@hickimsehayattansagkurtulamaz)
  • yağın fiyatı düşmedikçe manasız iskontodur.
  • tanzim satış ile market satışını kıyaslayacak kadar kapasitesiz angut ların üşüştüğü başlık...

    adam vergi öder,personel çalıştırır,sgk öder,elektrik öder,kira öder,stopaj öder ki sayabildiklerim sonrada fiyat düşürdü bak yeaaaaa diye bilmişlik taslanır.

    elindeki stoklar tükenip yeni mal koymayınca görürüz meydanlarda aktrolleri.
  • sana vergi olarak girecek durumdur.

    kabzımal; aldığı malı kamyona yüklerken ameleye para ödüyor, kabzımal malı hale götürken nakliyeye para ödüyor, kabzımal malı yıktığı depoya para ödüyor. ve bunları kdv, ötv eklenmiş şekilde ödüyor

    peki tanzim ne yapıyor? yükleme, belediyenin çalışanlarıyla, nakliye belediyenin kamyonlarıyla, depolama yine belediyenin kendi alanlarına. kdv, ötv var mı, yok.. gelir vergisi, muhasebeci, bağkur, muhtasar, stopaj? yok..

    peki sence bu arada oluşan devletin gelir kaybı kime gidecek? sana..
    nasıl mı? sebzeyi ucuz alırken, doğalgazı fazla ödeyerek olabilir mi mesela?

    chp'li değilim. ak parti'ye de hiç oy vermedim. allah'ın yarattığı bir kulum işte.
hesabın var mı? giriş yap