• bizde var bunlardan. iyi faydalandıkları dönemlerde milletin gözünün önünde "abi arabada unutmuşsun" gibi gerizekalıca yalanlarla bile aldığı hediyeyi herkesin içinde ve millete hiç çaktırmadan(!) verebilmektedir bizdeki tip bu embesiller.
  • patrona halil
  • bir zamanlar yaşadığım "ne alacağım ulan şimdi" probleminin kaynağı.

    patronum, çok zengin bir aileden gelen, robert koleji bitirmiş, üniversite giriş sınavında birinci olmuş ve boğaziçi elektrik elektronik okumuş, üstüne amerika'da yüksek lisans yapmış, yurt dışında çeşitli ülkelerde yıllarca üst düzey çalışmış, bir de üstüne yılda 100 civarı kitap okuyan 45 yaşlarında hem zengin, hem zeki, hem de entellektüel bir adamdı.

    ben de bu adamın şirketinde direktör'üm o zamanlar. yani sürekli aynı masa etrafında çalışıyoruz. bir yandan adam patronum olmakla birlikte, bir yandan da iş arkadaşım. adamın doğum günü geliyor. yani hediye almayıp, öküz olacağıma, hediye alıp yalaka olayım diyorum ama ne alabilirim ki?

    ulan bu adama ne alınır?

    kıyafet alsan adam karun kadar zengin senin alacağın kıyafeti giymez. o yıllarda türkiye'de olmayan markaları giyiyordu sadece.

    kitap alsan, "boşuna almışsın hocam sen bunu yaw, ben bunun orijinalini okudum" der.

    hediyelik eşya satan yerlerde satılan abidik gubidik ürünlerden alsan, karısı eve sokmaz. çöpü boylar.

    maddi değeri olan bir şey alsan, kabul etmez. kabul etmemeyi bırak senin için maddi değeri olan şey onun için ucuz kaçacağından paranla rezil olursun bir de.

    her şeyi olan bir adama ne alabilirsin ki? çok zor lan.
  • araba markasına göre kahve kupası iş görür. ya da kupa olmaz başka şey olur.
  • güzel- samimi bir ilişkileri varsa neden olmasın.
  • şu beymen web sitesinde 400-500 tl’ye satılan ama 15-20 tl’lik değeri olan, premium marka işe yaramaz aksesuarlar var ya... onlar neden orada sanıyorsunuz?
  • birileri ya zam ya da terfi istemiş anlaşılan
  • niye alayım ki , o bana alıyor mu
  • (bkz: patronun doğum günü için günübirlik şehir değiştirmek)

    egoya bak egoya; doğum gününde tüm türkiyedeki çalışanlarını toplayıp parti yaptı adam lan.

    çok bi boksunuz ya hıamına!

    neyse tatil gibi oldu azcık o da güzel.

    tabi yersek içinde 2018 planlarını içeren bir toplantı da vardı, yav he he! evet en büyük sensin!
  • tek kelimeyle yalakalıktır. hatta yalamalıktır. patron da bunun böyle olduğunun bilincindedir. yalatmayı seven bir patron ise artı puan getirir, değilse nötr bir etkisi vardır. eksi puan olmaz bu tip şeyler.
hesabın var mı? giriş yap