• patent östaki olarakta bilinir. istirahat halindeki östaki tüpünün açık kalması sorunudur. hastalarda otofoni(kendi sesini boğuk ve yankılı duyma), kulakta dolgunluk, nefes alıp verme sesini kulakta duyması, yutkunurken kulakta çıtlama, basınç dengesizliği gibi belirtilere sahiptir. türkiye’de az bilinen bir hastalık olması sebebiyle bu semptomlarla başvuran hastalara genelde yanlış teşhisler konulmaktadır. bu hastalığın tedavisi için medikal ve cerrahi yöntemler denenmektedir. bilinen altın standartta bir kalıcı tedavisi yoktur.
  • yoğun fiziksel aktivite veya soğuk duş gibi kalbi hızlandıran durumlarda sürekli başıma gelendir. resmen geçici sağırlık. kendime östaki borusunun açık kalması olarak teşhis koymuştum öyleymiş, çok net zaten. esnerken en pik noktasında buğulanır ya her yer bir anlığına, heh o durumun yarım saat kadar o şekilde devam etmesidir.
    kalp yavaşlayınca da geçmez öyle hemen, o sakinliğin yarım saat kadar sürmesi gerekir ki geçsin.
    geçmesine yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir teknik, burnun sağ elin baş parmak ve işaret parmağıyla sıkılıp hava akışının kapatılmasından sonra ağzı da sımsıkı kapatıp, kısaca havanın gireceği tüm delikleri kapatıp derin bir nefes almaktır. böylece kulaklarda östaki borusunun içindeki hava akciğer tarafından vakumlanmış olur ve boru force attack hack yapılarak zorla kapatılır. fakat östaki kafasına göre bir süre sonra tekrar açılabilir. sıcak duştan sonra uzanıp dinlenmek en iyisi.

    edit: kısa bir araştırma salin'in iyi geldiği sonucunu verdi. 1 2

    edit2: orangebalbal önerisi.
hesabın var mı? giriş yap