• darwinin kuramının tam karşıtı olabilecek bir kuram geliştirmiş avusturalyalı biyolog.ona göre her canlı içinde yaşadığı ortamın değişmesine uyum gösterir ve bunu gelecek kuşağa aktarma yeteneğine sahiptir.
    karada üreyen karakurbağası yumurtalarını alıp suya atarak bunu kanıtlamaya çalışmıştır.ve şaşırtıcı şekilde bu yumurtalardan cıkan hayvanlar suya uyum göstermiştir, genetik programlarını bir anlamda değiştirebilmişlerdir.
    sonra bu deneyini nesnel bir ortamda sunmak için bilim adamları ve üniversite öğretim üyeleri ve gazetecilerden oluşan bir topluluğa göstermek istemiş,ama sunumun arifesinde bir yangın cıkmış,geriye sadece bir karakurbağası kalmıştır.
    sunum sırasında ise geriye kalan tek kurbaganın derisinin altına çini murekkebi enjekte edildiği ortaya çıkmıştır.zavallı adamcağız bir çok aşağılamaya maruz kalmıştır bu olaydan sonra. bir süre sonra da ormanda intihar etmiştir.geriye insanlar arasında ölemetense dağada ölmek istediğine dair bir not bırakmıştır.
    dunyada sayılı bilim sahtekarlıklarından biri olarak yer alan bu kurbağa skandalını daha sonradan arthur koestler araştırır ve tesadüfen paulun asistaniyla karşılaşır.aslında bir grup darwinci bilginin emriyle kendisinin labaratuarı ateşe verdiğini ve çini mürekebi enjekte edilmiş kurbagayla,diğerini değiştirdiğini büyük bir vicdan azabıyla acıklar.
  • kendisine haksızlık edildiğini düşündüğüm avusturyalı biyolog. kammerer ve neo-darwinizm hakkında yazdığım bir derlemeyi okumak isteyenleri buradan alalım:

    (bkz: #86640092)
  • paul kammerer (17 ağustos 1880 - 23 eylül 1926)

    "*utanç ve umutsuzluk içinde, araştırmalarına yeniden başlama cesaretini bulamadı ve 23 eylül 1926'da viyana ormanlarında kafasına bir kurşun sıkarak intihar etti. (...) geride bıraktığı üçüncü kişiye seslenen bir mektupta, meslektaşlarının ondan esirgedikleri saygıya ironik atıflarda bulunur." eric volant - intiharlar sözlüğü
hesabın var mı? giriş yap