• 72 doğumlu çek orta saha futbolcusu.. yıllarca oynadığı sparta prag takımından - ki bize de * süper bir gol yazmıştır zamanında - lazio'ya rekor denebilecek bir ücretle transfer olmuş maç başına ortalama bir asistle top koşturmuştur. bu sezon başında ise zidane'dan oluşan boşluğu doldurması için juventus tarafından transfer edilmiştir hatta bu transfer sonrası ırkçı olmalarına rağmen kendisini çok seven lazio taraftarları yönetime sert tepki göstermişlerdir. alışma devresinde biraz bocalamış olsa da sonraları edgar davids'le uyum içerisinde oynamaya başlamış, juventus taraftarlarının da gönlünü fethetmeyi başarmıştır..

    profesyonel olduğu kadar centilmen bir futbolcudur. geçtiğimiz sene lazio formasıyla oynadığı ve takımın önde olduğu bir maçta ceza sahası içerisinde kendisini yerde bulmuş, hakem pierluigi collina'nın penaltı noktası'nı göstermesiyle yerden kalkıp hakemin yanına gitmiş, ayağının kaydığını ve penaltı olmadığı söylemiş, karşılığında hakemin olduğu kadar biz futbolseverlerin de takdirini kazanmıştır..

    http://www.nedvedonline.com/
  • iyi olmasina ragmen 2001 - 2002 yili futbol sezonun en kotu uc transferlerinden biri secildi .diger transferler ise zidane ve mendieta .
  • 96'da iki maçta üç gol atan ve bizim tugay'ı mugay'ı paramparça eden oyuncu. gastelere göre, gelmeyişinin tek sebebi paraydı... kimbilir?
  • dun inter karsisinda suratina 3 tekme yiyen karsi takimin iki oyuncusunun sari kart gormesine neden olan, juve taraftarlarinin soplai pankartlariyla dolastiklari her macta tribunlerde dev portreleri gozuken, avrupa futbolunun en buyuk yildizlrindan birisi.
  • ryan giggs ile birlikte dünyanın en iyi 2 sol kanadından biri. bir defansı tek başına yarma yetisine sahip üstün yetenekli futbolcu.
  • param olsa da beşiktaş formasını giydirsem dediğim, orta sahanın her yerinden gol atma yeteneğine sahip olan futbolcu.
  • günün birinde mahlukun biri "bir futbolcuyla evlenmezsen* seni bilmemne yaparım" dediğinde düşünmeden seçilecek olan futbolcu. hatta yüzüne bakılası tek futbolcu sanki.**.
  • sağ ayağını da aynı sol ayağı gibi raket şeklinde kullanan ve bu açıdan marc overmars'la büyük benzerlik gösteren dünyanın en bi süper orta saha oyuncularından..left winger'da mükemmel olduğu gibi 4-4-2'de sol içte de harika işler yapmaktadır..
    (bkz: severek izliyoruz)
  • 14 mayıs 2003 juventus real madrid maçında kaleyi gördüğü yerden mütemadiyen asılan hayvan..
  • cl finalinde oynamayacak olması juventus için aşırı büyük kayıp olan tapılası oyuncu..
hesabın var mı? giriş yap