• websitesinde bddk tarafından bddk'nın 27 nisan 2016 tarihli ve 6864 sayılı kararı ile faaliyet izni verilen ve böylece türkiye'de faaliyet izni alan ilk mobil ödeme firması olan “trend ödeme kuruluşu a.ş.” ye ait mobil ödeme markası olduğu yazan paypal benzeri veya çakması bir şey... website

    böyle bir kurumun varlığının farkına varmam dün eşimin cep telefonuna 7708 tek kullanımlık şifrenizi web sayfasındaki alana girerek hepsi mobil sadece oyun hizmeti için servis aboneliğinizi başlatabilirsiniz. abonelik ücreti aylık vergiler dahil 56 tl olarak faturanıza yansıtılacaktır. payguru & 542 b003 şeklinde bir mesajıyla oldu oldu. ne satın aldığını bile bilmeden anında mobil ödeme gerçekleşince vodafone'u aradık onlar sadece aracı olduklarını pay guruyu aramamız gerektiğini, payguruyu da aynı şekilde sadece aracı olduklarını firmayı arayıp iptal etmemiz gerektiğini söylediler. iyi de neye aracı oldunuz? hani neyi satın aldığımız bilsek belki kullanır, değerlendir, kendimizi enayi gibi hissetmezdik. anında aramaya rağmen mobil oyun firmasının telefonlarını açan olmadığı gibi ıptal yaz filanca no'ya mesaj gönder diyor ama o mesaj da error veriyor. google da arayınca aynı üçlünün yani mobil oyun, pay guru ve vodafone sayesinde 56 lirasının kaptıran kişilerin mesajları okuyunca şaşırmadım açıkçası. yani mağdurların tümü vodafone hattı kullanıyor, ödeme payguru üzerinden ne olduğu belirsiz bir oyun sitesine ödeniyor, üstelik uyanıp mobil ödemenizi kapatmazsanız belki de her ay aynı meblağ çekilmeye devam edilecek. neticede 'mobil ödeme' işine ne derece güvenilir bilemiyorum ama bu işe soyunan firmaların eğer bir hizmet veya mal alım satımına aracılık ediyorlarsa kimle çalıştığını kontrol etmesi en azından marka güvenilirliği açısından önemli olmalı.
  • kanuni boşlukları kullanan dolandırıcı firmadır. sattıkları bir mal olmadığı için ne bir makbuz ne de bir fatura veremezler.
  • bugün cep telefonuma gelen "trend maurix servisinden 24.01.2018 18:51 tarihinde 23 tl'lik turkcell mobil ödeme işleminiz gerçekleşmiştir" mesajıyla haberim olan soyguncu firma.

    hemen turkcell müşteri hizmetlerini arayıp "nedir bu saçmalık?" diye sorduğumda; "bugün bir web sitesine girip satın alma işlemine onay vermişsiniz" gibi başka bir saçmalık duydum.

    nasıl oluyor öyle şeyler, kimseye onay falan vermedim dememle birlikte; "memnuniyetiniz için iptal edip faturanıza geri ödeme yapıyoruz" dediler ve yaptılar. bir daha böyle bir şey istemediğim, herhangi bir şey satın almak istesem müşteri hizmetlerinden veya turkcell uygulamasından yapacağımı da ilettim kendilerine. "eyvallah, bir daha olmayacak" dedi turkcell müşteri hizmetleri. ne kadar doğru söyledi bilemem tabii ki.

    anladığım kadarıyla, "ne kadar sıradan, normal veya güvenilir görünürse görünsün" anlaşma yaptıkları herhangi bir web sitesine girdiğinizde bu soyguncu firma hemen size birşey satıyor. yani, siteye girdiğinizde satın alma işlemini onaylamış sayılıyorsunuz. bir yere tıklamanıza, ne satın aldığınızı görüp onay vermenize falan gerek yok, anında kitliyorlar mobil ödeme işlemini.
  • (bkz: #63862361)
    daha önce yediğim bir kazığa benzer başka bir kazığın öznesi olmuş. itiraz ettiğimde "şu tarih, şu saatte onay vermişsiniz!" cevabını almıştım, muhtemelen payguru da aşağıdakilerden birini yapmıştır:

    1) sim kart uygulamasının gönderdiği popuplar var, bu popupta ekstra hiçbir bilgi verilmeksizin "öğrenme kulübüne üye olmak ister misin? tamam/iptal" yazıyor. adı üstünde popup, bir anlık ekrana geliyor, elin ekrana basılıyken gelmişse ve görmemişsen sen görmeden bilmeden üye olmuş oluyosun.

    2) bir diğer ihtimal de uygulama içinde verilen reklamlar. gene öğrenme kulübünün bu tip reklamlar verdiğini bizzat gördüm. işin komiği bu reklam 2-3 yaş bebelerin oyunlarında bile çıkıyor, telefonu verdiğiniz çocuk bu reklamlara tıklarsa üye olmuş oluyosun.
  • sanal dolandırıcılık firması .başlamadan kurtulmanın tek yolu mobil ödemeyi kapatmak.
  • vodafone dolandırıcılık tezgahı .
    ulan vodafone denen sahtekar operatör firması .
    neyin kafasını yaşıyorsunuz? bunu kitlediğin adam , senle bir daha anlaşır mı?
  • maalesef sunduğu anonimlik sayesinde dolandırıcıların gözdesi haline gelen bir sistemdir. tanımadığınız, forumlarda veya ikinci el satış sitelerinde konuştuğunuz biri sizden trend ödeme adına ödeme isterse dikkatli yaklaşın.
  • mobilodeme kapat yaz 7878 e gönderin bir daha böyle bir mesaj almayın
  • bugün telefonuma "xxxx tek kullanımlık şifrenizi web sayfasındaki alana girerek appvenue.mobi hizmeti icin servis aboneliğinizi başlatabilirsiniz. abonelik ucreti haftalık vergiler dahil 7 tl olarak faturanıza yansıtılacaktır." tarzında mesaj gönderen zımbırtı. mesaj geldiğine telefon cebimdeydi yani yanlışlıkla bir yere ödeme yapmama imkan yok. kodu bir yere girmediğim için faturama bir şey yansımayacak sanırım? ne saçma olay!
  • (bkz: #77668920)

    bir vodafone iş ortağı. kullanıcı onaysız aylık 56-70 tl tırtıklamasıyla tanınır.
hesabın var mı? giriş yap