• evet sayın ekşi. geç öğrendiğim bir bilgi. acı ama gerçek. tam geçen hafta pazar günü
    apartmanımızın yanındaki inşaat çalışmasından gelen çekiç sesleriyle uyandım. "tak" "tak" beynime beynime vuran bir ses. saate bir baktım 7:45. ama öyle bir ses ki, adam sanki balyozla çiviyi, duvara değil beynime çakıyor. neyse şimdi ananı laciverte boyadım it oğlu it derken sarıldım telefona. aradım belediyeyi, bağlattım zabıtayı. ve öğrendiğim bilgiyle yıkıldım. zabıta demez mi;
    "haftanın tüm günleri pazar dahil, sabah 7 - akşam 7 arasında inşaat izni var. pazar günleri çalışılmasını nezaketen uygun bulmuyoruz ama hukuken yapacak hiçbir şeyimiz yok."

    o gün bugündür, içimde kalan bir ukte. yatakta bugs bunny gibi bir sağa bir sola, kafamda yastık çırpınışlarım geliyor aklıma. eğer ki cumhurbaşkanı seçilirsem ahanda ilk işim inşaat izni yasasını değiştirmek. pazar günleri inşaat yapanın alnını karışlayacam. hatta cumartesi çalışanın da ağzının üstüne kürekleyecem. oy atın la.
  • ayrıca özel izin yok ise: hafta içi 10.00-19.00 saatleri resmi çalışma saatleri olduğunu belirtmek isterim.. o da belli bir ses limitini aşmamak kaydı ile tabii.
    bir de inşaat firmaları şikayet olmadığı sürece 7/24 çalışmayı hedef belirlemiştir.. ancak şikayetler %100 dikkate alınmaktadır. bu konuda belediyeler ceza kesmek için yer aramaktadır..
  • maalesef ülkemizin rezil bir hukuğa sahip göstergelerinden birisi. inşaat ülkemiz için o kadar önemli ki, 7/24 çalışılmasını uygun görüyorlar. yeterki o inşaat yetişsin, para kazanılsın.
  • eskiden pazar günleri tüm dükkanlar kapalı olurmuş. babam öyle derdi. turgut özaldan sonra böyle pazar günleri de insanlar iş yapmaya başlamış. kapitalizmin ülkemize girdiği dönemler...
  • haziran 2021, pazar günleri sokağa çıkma yasakları devam ediyor, insanlar evlerinde. yasak kapsamındaki saatlerde, yapı malzemeleri satışları yasak. yasak süresince, fırsat bilip evde tadilat işine girecek olanların, çevreye verecekleri rahatsızlık belli olduğu için, bu yasağın mantığı anlaşılır fakat inşaatlar çalışıyor. bütün gün iş makinası gürültüsü dinliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap