• geleneksel pci arabirimini paralellikten kurtararak seri arabirime geçirecek olan yeni standart. ekran kartları da dahil olmak üzere, geleceğin donanımları çin arabirim standardı olacak. çünkü:
    1- noktadan noktaya (point-to-point) mantığıyla çalışır ve her bir veriyolunun kendine ait band genişliği vardır. geleneksel pci arabiriminde her bağlantı ortak bir veriyolunu kullanır.
    2- ölçeklenebilir. 1x, 2x, 16x gibi farklı ihtiyaçlara hizmet eden slotlar olacak ve band genişliği sorunu yaşanmayacak.
    3- kablo vasıtası ile dış bağlantıya izin verir. yani, pci express bir kartı kasa dışarısında kullanmak mümkün olacak.
    4- sadece pc'ler için değil, notebook'ların bazı bağlantıların standartlaşması için de pci express önemlidir. örneğin nvidia, notebook'lar için mxm adlı pci express bağlantı standardını oluşturdu ve bir çok üretici tarafından destek aldı.
  • su an alelade bilgisayarcilar bu isleri bilmez iken aynen 915 chipsete sahane bir p4 yaparak toplamis bir firma olarak istanbuldan güc bela getirttigim ekran kartinin arabirimi... kac tane toptanciya sorduysamda daha hic birinin haberi yok pci expressden , 915 anakartlari satan ithalatci bile web sitesinde boardun ara birimi agp diye yazmis birakmis.. cahalet zor zanaat. her zamanki gibi yine bilgisayar aleminde bir ilki gerceklestirmis olmaktan mutluyum gururluyum.. ara yüzün performansini ise burda hic anlatmiim cok fena moraliniz bozulur. zira aslinda bu ekran kartlari performanslari ile mukayese edildigine cok da pahali degil , hatta 575 erisi islemciler su anda 478 pinlilerden dahada ucuz. e boarda sadece bi 20 $ dahah pahali. ammma gel gelelim bu aletler sadece 533 mhz ddr ramle calistigi icin ve o ramlerden muadillerinden iki bucuk kat daha pahali oldugu icin su anda yinede kulli bir para gerekiyor bu sistemi toplamaya. ramlerin ucuzlamasini dört gözle bekliyoruz...
  • yaklaşık 2.5 ghz ayarında bir hız ve veri yolu başına 250 mhz bant genişliği vadeden geleceği parlak, yeni nesil arabirim. ayrıca 8-bit isa'dan bugüne ne kadar yol katedildiğini gösteren bir teknoloji.
  • her x1 pci slotunun kendine ait 250 mb/sec bant genişliginin oldugu standart.
  • iki adet geforce 6800gt takili bir pci express,agp sürücüsüyle kullanilan bir ati xt850 (pro,ultra,hebele vs) yi gecememektedir fps babinda.sacma bir sistem su an icin.beklemek gerekiyor daha uzun bir süre.gaza gelip almayi planliyordum lakin bu sonucu nette görünce (bir benchmark sitesi,sanirim tomshardware olabilir) biraktim direk.2x 6600gt takara baska alemlere kanat acmayi planlarken agp 8x 6800ultra cok daha sicak gelmektedir sonuclara bakarak.bulasilmamasi siddetle tavsiye edilir.
  • 754 pinli sistemlerde göstermelik duran slot. ulan madem kaldiramiyorsun 512 mblik canazoru, ne diye ortalarda geziyorsun.terbiyesiz.
  • (bkz: agp insanı)
  • (bkz: polar express)
hesabın var mı? giriş yap