• askerde psikolojik sorunları olan ve psikiyatrist destegi alan askerlere kısa sesleniş.genelde bu askerlerin yaptıgı herşey normal karşılanır ve "pdrm lan nolcak işte" denip geçilinir.
  • çoğu zararsız hatta eğlenceli fakat ciddi problemleri olabilen insanlardır. bunların bazılarının bando eşliğinde halay çektikleri ya da tüm askerlerin toplandığı içtimalarda tesbih salladıkları görülür, keyiflenilir.
  • karkamış ilçe jandarma komutanlığı'nda biriktirilen uzun dönem askerlerin çoğu. genelde kollarındaki jilet izlerinden ve vampir gibi bakışlarından tanımak mümkündür. genelde kendi aralarında kavga ederler, millete bulaşmazlar.
  • askerler arasındaki açılımı "psikolojik deli rahatsız manyak" şeklindedir. tabi benim gibi askere elini kolunu sallaya sallaya gelenler "hadi ya, gerçekten öyle bir tabir mi var" dedikten bir hafta kadar sonra "psikolojik danisma ve rehberlik merkezi" mealini anlarlar (ya da sadece benim salaklığım.. neyse)..

    belirtmek gerekir ki askerde pdrm olunmaz, askere pdrm gelinir. yani, askere geldikten sonra silah almamak için "ulan ben pdrmyim, kendimi jiletlerim, doğrarım, manevra fişeğini göbeğime sıkarım" demek diskoda geçecek bir kaç günü müjdeler.. sonrasında g3 yine avradınız olur, yediğiniz disko dayakları da yanınıza kar kalır.. bu nedenle pdrm değilseniz, pdrmlik rolü yapmayın, canınızı yakmayın..

    bu arada, harbi pdrmler ("psikolojik sorunlu erat" der komtan kişiler) zaten acemilik süresince tespit edilir ve dağıtım yapılırken gönderildikleri birliklere "size üç beş tane pdrm kakaladık" diye mesaj yollanır. onların yerleri daha gelmeden tespit edilmeye çalışılır (eğer cenderme iseniz her ilde bir tane "sürgün" jandarma karakolu olduğunu bilirsiniz)..
  • psikolojik deli rahatlatma merkezi.

    bunların tespitinin komutan tarafından odunla yapıldığını iddia ediyor bir arkadaş ısrarla. odunu yiyip de gıkını çıkarmamayı başarabilen yırtıyormuş.
  • psikolojik deli yakıştırması birilerini rahatsız ettiğinden olacak, adı rdm olarak değiştirilmiştir.
  • bir asker tipi. askerliğimi yaptığım yerdeki uzun dönem erlerin %50 si bu tipe girmekteler.* onlarla tanışmak, konuşmak beraber çalışmak gerçekten ilginç - garip bir deneyim. ister istemez büyütüyor ve yoruyor insanı. askerlik gerçekten de insanı büyütmekte.
  • ön bılgı: duran isimli pdrm sahsin silahi yoktur ve denetlemede uzaktaki kulelrden birisine "ortalarda gorunmesin" diye gonderilmistir. ancak ortalarda gezmeyi sevn komutan arabasina binince hadi etrafta turlayalim diyerek kulelere dogru gider ve duran'i orada silahsiz yakalar. diyalog ondan sonra baslar:

    -asker merhaba
    *saol
    -ne yapiyorsun burada?
    *nobet tutuyorum komtanim
    -silahin yok, saldiri olursa ne yapcaksin?
    *ben pdrmyim komtanim, kacarim..
  • zamanında bipolar olduğum için beni silah tutmaktan ve uyku düzenimin öneminden dolayıysa nöbetten muaf etmiş askeri birim. sonrasında zaten gata'dan 45 gün hava değişimi, üstüne 21 gün sıhhi izin ile askerliği evde yapmıştım.
    bazı birliklerde candır fakat bazı yerlerde ise kaytarma vakası çok oluyor diye gitmek neredeyse yasaktır.
hesabın var mı? giriş yap