• buyrunbiraz once twitter da denk geldigim bir ergen beyani. neymis elinde olmayan sebeblerden dolayi 20 tl ped parasi veriyormusmus da zorundamiymis falan filan. ulan bizde 'yuzumde istemeden cikan sakali kesmek icin jilete para vermek zorunda miyim' diye twitler atalim serzenislerde bulunalim ozaman.

    edit ; ulan ne kadar malsiniz siz ya ozellikle de 'sanıyor ki o pedi keyfine takıyor kadınlar.' diyen sigir arkadas. he aq ben keyfi takiyor saniyordum bu entryinden sonra bir aydinlandim bir aydinlandim sorma.. olay pede para verip vermemek degil. buna karsi bir isyan bilinci olusturmak. neymis temel ihtiyacmis ulan sigir oglu sigir yeme icmeden daha temel ihtiyac mi var? devlet pedi bedava vercekmis yapma yaaa vay aq iyi o zaman yemegide bedava versin icecegide versin kondomuda versin bedeva.(jileti unutmasin)

    ıstek uzerine gelen edit ; bir arkadas ' ilaçlari da zevkine hasta olup içiyoruz' zaten diye konuya farkli bir boyut getirdi. destekledigim onermedir, guzel bir yorumdur.(anlayana)

    dipnot : bazi arkadaslar(hayir efenim bayan degil kadin o) olayi saptirip gene feminizmi doruklarda yasayip yasattiriyorlar onlarada ayrica selam olsun.
  • içimizi 'kan ağlatan ' durum.
  • fiyati gorunce hak verdigim isyan.

    turkiyede temel bakim urunleri gercekten relatif olarak cok pahali (deodorant, ped, iyi dismacunu vs.).
  • ped, çocuk bezi, diş macunu gibi ürünler temel, kullanılması zorunlu ürünlerdir ya kullanmayalım ne olacak denilmeyecek türden. bu gibi malzemelere halkın ulaşımının kolay olmasının sağlanması sadece bireylerin faydası için değil sağlıklı ve medeni toplum yaratmak için mecburidir. bu bir lüks değildir bu yüzden evet 20 tl çok fazla.
    ped dediğiniz şey normalde beş lira etmeyecek ürün ama son bir senede fiyat ürünün ötesine geçmiş durumda.
  • kenya gibi fakir ülkelerde durum daha da vahim. bir cok genc kiz hijyenik ped bulamadigi icin okula gidemiyor ya da hijyenik ped almak icin fuhus yapmak zorunda kaliyor.
    kaynak: https://www.sahrc.org.za/…e-of-the-menstrual-burden

    türkiye' de de aclik sinirinda ve sinirin altinda milyonlarca insan oldugunu düsünürsek kisi basi aylik 20 tl bile coktur, evet. bu yüzden ki temel hijyen ürünleri bu insanlara ücretsiz ya da piyasanin cok daha altindaki fiyatlara saglanmalidir.

    edit: burda duyar kasildi diyen, benim sorunum değil diyen bu ihtiyaci öbür abuk subuk ihtiyaclarla karsilayan mikrosefaliler, siz de ilerde idrarinizi tutamaz duruma gelirseniz doktor doktor gezmeyin, altiniza yapin, ölmezsiniz, ilac vs. ameliyat külfetiniz devlete cikiyo sonucta.
  • muhtemelen arkadaş regl muhabbetinden çok sıkılmış olacak ki böyle bir başlığı uygun görmüş. lakin konu burada regl falan değil. o kızın ped için fazla bulduğu miktar bir başkasının yediği meyveye, çocuğuna alacağı kıyafete göre de fazla olabilir. ayrıca kimse ilk entry'yi yazan şahsa 'yuzumde istemeden cikan sakali kesmek icin jilete para vermek zorunda miyim' diye tivitler atamazsın demiyor. henüz böyle bir yasa çıkarılmadı yanılmıyorsam. o regle harcadığı parayı eleştirsin, sen sakalına. ikisi de haklı serzeniş. ne var bunda? yok ama illa muhalefet olunacak bir şeylere.
  • daha uygun fiyata da kaliteli, adi bilinen markalar var piyasada. reklam parasini sizden cikaran markalara para kaptirmayin, 20 liraya 4 standart paket alarak ihtiyacinizi saglikli ve daha uygun sekilde karsilayabilirsiniz. mesela su an internetten baktigimda kotex paketi 4.99 tl.

    bir diger yazarimizin dedigi gibi erkekler de istemedigi ve ellerinde olmadigi halde sakallari cikiyor ve bir pede verilenden katbekat daha fazla bir meblag tras bicaklarina oduyorlar. tras kopugu ve losyonunu da saymiyorum daha.
    allahtan kendi isimizi yapiyoruz da tertemiz sakallarimla arz-i endam ediyorum.

    t: tivikirda attigi tivik icerigi ile dikkat ceken bir baska attention whore ablamizdir.

    edit:
    gelen birkac saygili mesaj uzerine girdimi degistirdim.
    amacim sadece tweetteki sacma argumana tepki idi.

    elimizde olmayan bircok sey var ve bunu daha hakli argumanlarla destekleyip daha iyi bir kamuoyu olusturabiliriz. mesela orada "bu urundeki kdv cok yuksek, bebek bezi, ped, tras bicagi, sabun gibi kullanma zorunlulugumuz olan urunlere %1 kdv olsun" denilse erkekler bas taci yapardi. ama elimde olmayan bir seyden dolayi oduyorum argumani yanlis.
    keske keske keske ucretsiz yahut %0 kdv olsa da erisimi olmayan kadinlarimiz bu zaruri saglik ve hijyen ihtiyaclarini giderebilseler

    ayrica ne cok kanayan yara varmis, mesaj kutum kan gölüne döndü *
    sanirim bu nedenle kadinlar kizilay'a kan bagisi yapmiyorlar (bkz: türk kadınının kan bağışında bulunmaması)
  • kadınsal her mevzuya neden atlıyosunuz siz ya?

    size ne? her şeyle dalga geçmek zorunda hissederken "hiç bilmediğim bi konu sussam daha mı iyi olur acaba" eğitimi, görgüsü veremeyen ananızın nefretinden mi oluyo bunlar?

    ne kadar çok gerzek yaptı sözlük bu artık baya bariz bir şey oldu. mal herif gelmiş traşla kıyaslamış. birincisi kıl tüy derdiyle kadın da uğraşıyor, ikincisi traş makinesi diye bir şey var. çok dertse traş bıçağı almak zorunda değilsin sayın gerizekalı. kaldı ki kadınlar için de aynı nane üretiliyor bunu bile düşünememek...

    tuvalet kağıdı kıyası da gördüğüm diğer dangalakça kıyaslama. ne alaka lan? taharet musluğu var mesela tuvalet kağıdı alamıyosan gayet de götünü yıkayabilirsin o yolla ama bir tane malın da dediği gibi regl olan bir kadının ped, tampon veya diğer araçları kullanmama gibi bir ihtimali yok. kadınlar bin yıldır regl oluyormuş eskiden ped mi varmış. bak bak. tuvalet kağıdı, traş bıçağı falan bin yıldır var çünkü di mi?

    ulan iki vakit geçirelim kafamız dağılsın diyoruz birsürü gerizekalı hiç bilmediği konuda bilenden daha çok bıdı bıdı yapıyo. ülkenin mikrobu bu tipler hep

    kızın derdinin sandığınız gibi bedava ped olduğunu mu sanıyosunuz gerçekten? her zammı eleştirirken, zam gelen ürün bize bedava dağıtılsın diye mi eleştiriyoruz? of bu gerizekalılıkla mücadele etmek zorundayız siyasetinden sağlığına gündelik hayatına...
  • lan iki saniye düşünmek yerine bok atmayı seçiyorsunuz geç ergenler. ananız da o talihsiz ay regl olaymış keşke.

    bu bir toplum sağlığı ve hijyen meselesidir ve elbette vergisi kalkmalıdır. götünü silmek de öyledir evet ama onun için su var. suyun da belli bir miktarı ücretsiz olmalı zaten.

    bence devletlerin vatandaşları çevreye dost menstrüal kapların kullanımına yöneltmesi ve ücretsiz dağıtım yapması mantıklı olabilir. bir süre ısrarcı olup da memnun kalmayan duymadım. tabii ondan önce meselenin normalleşmesi için kat edilecek çok mesafe var.
  • 2019'da, eşlerinin eski çoraplarını ped niyetine kullanan kadınlar olduğunu duysanız assktir çekersiniz.
    harika işleri olan harika batılı insanlarsınız. burası da ortadoğu.

    not: kullandığımız jiletle pedi kıyaslamış eleman.
hesabın var mı? giriş yap