• uygulamaya koydugu yeni cagri merkezi numarasi ve dakika ucreti ile cagri merkezini aramadan once bir kez daha dusunme ve musterileri web'e yonlendirme amaci tasidigini dusunmekteyim. bu yolla cagri merkezi maliyetinin bir kismi musteri uzerine yikilmis olmaktadir.

    eskiden var olan 900'lu numaralarin bir benzeri uygulamayi bir havayolu sirketinin kullanmasi etik midir degil midir bunu da tartismak gereklidir.
  • pegasus ne ki, musteri hizmetleri ne olsun ? dedirten baslik.
  • şirket politikası doğrultusunda, müşteriyi çıldırtmak ve soymak üzerine çalışan hizmetler. tek bildikleri yolcuya yolcu değil misafir demek. bunu söyleyince bir halt olunduğunu zannediyorlar.

    1 ay önce istanbul - amsterdam uçuşumu bu firma ile gerçekleştirmek gibi bir hataya düştüm. amsterdam'a indiğimde çantamın parçalandığını gördüm. hemen bagaj ofisine gidip tutanak tutturdum, fotoğraflarını çektirdim. çakallık yapacaklarını bildiğimden kendim de o fotoğrafları aldım. tuttukları tutanaktan da 1 kopya aldım.

    daha sonra pegasus ile yazışmalarımız başladı. 1 aydır da devam ediyor.

    adamlar parçaladıkları ve fotoğraflarını çektikleri bagajın fotoğraflar yok, iddianızı kanıtlayacak fotoğrafınız varsa yollayın diye maille dönüş yaptılar. fotoğrafları yolladım. herhalde; bu bize fotoğrafları yolladı silmiştir diyerek tekrar ee fotoğraflar gelmedi hani fotoğraf diyerek bir daha fotoğraf istediler.

    aynı fotoğrafları tekrar kendilerine yolladım, hesap numaramı, banka swp kodu falan dediler hepsini yolladım. bagajın bana hediye olduğunu, faturanın elimde olmadığını, ifade ettiğim bedelin bugünkü piyasa değeri olduğunu, maddi değerden çok manevi değeri olduğunu, seyahatimde çantayı kullanmadığımı, ayrıca içerisindekilerin zarar görmesinden dolayı mağdur olduğumu söyledim.

    bu sefer de bu müşteri hizmetleri ne yapsak diye düşünüp, ama olmaz ki hediye de olsa fatura lazım diye geri döndü. tabii bu arada benim türk olduğum yolcu bilgilerimden belli iken ısrarla yazışmalarımızı ingilizce yapıyoruz. adamlara; bakın bizim örf, gelenek falan hani hediyenin fiyatı söylenmez, faturayı alıp götüme sokmadım fatura yok dedim.

    bu sefer de biz nerden bilelim fiyatını diyorlar. havacılıkda, değil zarar gören eşyanın fiyatı adam kargo verirken dahi içinde uranyum olan paketi süt tozu bu diye verirse sen konşimentoya süt tozu diye yazarsın, bence bunda uranyum var diyemezsin, yolcu beyanı esastır. doğru ya da yanlış zaten önlemini başka türlü alırsın sen ama adamlar kural koymuş budur.

    adamlar sonra mail atıp, çok sivri zeka bir halde benden link istiyorlar. ürünün fiyatını gösteren. bakalım adamlara link attım. ama benim çantam üretimden kalkmış olabilir ya da yılbaşı nedeni ile indirime girmiş olabilir, attığım link ne kadar tutarlı olacak da dedim bakalım cevap bekliyorum. fakat bundan sonra pegasusla uçmak mı? işim olmaz. 50 lira 100 lira fazla verir türk hava yolları ile devam ederim, paramla bir de rezil olmam.

    he gerekli yerlere de şikayet yapılacaktır, cin ali sen mi büyüksün ben mi? ................
  • 28 dakika sesli yanıt sistemi dinledikten sonra, müşteri temsilcisine bağlanabildim. sabrım ve enayiliğim için teşekkür istedim. faturaya yansıyacak olan yaklaşık 50 lirayı da haram ettiğimi bizzat ilettim. ucuz olan bir şeyin ne kadar dandik olduğunun en büyük göstergesi olan firmanın telefon dolandırıcılığıdır.
  • arkadaşımın hattına +86 lira yansıtmış hizmettir. bilet 90 lira bu arada :)
    90 liralık bilet için 86 telefon faturası.

    bişey söyliyim mi?
    adam gibi bir ülkede bu pegasus denen şeyin sahibi mahibi kimse direkt mahkum edilirdi.
  • pegasus ile bir kez uçtum, müşteri hizmetlerini de hiç aramadım ama bu inanılmaz ücretlendirmeyi duyduktan sonra pegasus kesinlikle en son seçeneğim olacak. thy'yi çok eleştiriyoruz ama yanından geçmez pegasus hizmet kalitesinde. fiyatları da son derece yakın, low cost falan hikaye.
  • insanı aptal yerine koymaya çalışan, müşteri memnuniyetini "para hırsına" çevirmiş bir firmanın müşteri hizmetleridir. ama napıyoruz pes etmiyoruz, ille de araman gerekiyorsa skype'a para yüklüyorsun ve kıbrıs müşteri hizmetlerini arıyorsun, böylece 90 lira yerine 50 kuruş harcayarak işini görebilirsin.

    ps: kurtardığınız her tl için şimdiden teşekkürlerinizi kabul ediyorum.

    (bkz: pegasus airlines müşteri hizmetleri)
  • bizi arama kardeşim demenin yeni yolu olan dk ücretinin 1.5 lira olması bir havayolu şirketine yakışmıyor, zaten uçakların belediye otobüsü gibi bari müşteri hizmetlerini sıkı tut :d
  • müşterinin ilettiği soruna çözüm üretmek yerine geçiştiren, başından savan müşteri hizmetleridir.

    - ben: (mealen) "kredi kartımı iptal etmek isteyince uçuş puanlarımı da iptal etmeye kalkıyorlar ey pegasus ing'ye birşey söyle.

    - pegasus müşteri hizmetleri: "mesajınız ilgili departmanımıza iletilmiş olup, gerekli incelemeler sağlanmıştır. bildiriminize istinaden konuyla alakalı bankanızla irtibata geçmeniz gerekmektedir. ilgi ve anlayışınız için teşekkür ederiz. saygılarımızla, pegasus havayolları misafir ilişkileri

    (bkz: şaka mısın)
  • uçuşunu değiştirdiler ya da bagajını kaybettiler ise şu numaraları arayın bi de telefon parası kazandırmayın bu seyyar satıcılara.

    operasyonel nedenlerden dolayı yaşanan sefer iptalleri ve sefer saat değişiklikleri için

    0850 250 67 02

    numaralı ücretsiz hattı arayarak rezervasyon değişikliği ya da iptal / iade işlemlerinizi yapabilirsiniz

    bir de "kayıp bagajınız" varsa yine öpülmemek için

    0850 250 02 24 ü ücretsiz arayın.
hesabın var mı? giriş yap