• final edit:

    az önce pegasus operasyonlar müdürü murat bey aradı. biraz lafladık, sağolsun olayı ailesiyle tatildeyken öğrenmiş ve oldukça üzülmüş. benimle bire bir görüşmek istemiş. içten ve samimi gerçekleşen bir görüşmeydi, firma kendisine yakışanı yaparak özrünü diledi.
    ailesiyle tatilde bizim konumuza zaman ayırdığı için murat beye ilgi, alakalasından dolayı eşimle birlikte teşekkür eder, ailesiyle mutlu tatiller dileriz.
    konu bizim nezdimizde kapanmıştır.

    *********************
    *********************
    *********************

    utana sıkıla bu başlığı açıyorum.

    eşim ve kızım bugün sabah 07:05 saatli pc 2780 uçuş koduyla sabiha gökçen’den merzifon’a seyahat gerçekleştirmek üzere limana geçti.
    eşim 313b numaralı kapıdan uçağa geçiş anında isminin seçil e... olduğunu sonradan öğrendiği kadından kızımın yanında bir ton hakarete maruz kalıyor. koltuk numaralarımız 2a ve 2b.

    sebebini bilmiyoruz. eşimin tek söylediği uçağa geçiş sonrası eşim ve kızım otobüse biniyor. kapıda bilet kontrolü sağlayan seçil e... isimli kişi koşarak yanlarına geliyor ve eşime “sizin bilet kontrolü yapıldı mı” diye soruyor. eşimde evet cevabını veriyor ve biniş kartını gösteriyor.
    ardından yine soruyor, eşim yine aynı cevabı veriyor ve kartları yine gösteriyor.
    yetmiyor bir kere daha sorunca eşim “evet dedim ya anlamadınız mı” diyerek kartları yine gösteriyor.
    seçil isimli pegasus çalışanının tepkisi “evet evet evet başka şey bilmez misin sen?!” oluyor.
    eşim şaşkınlıkla “ne demem lazım, ne diyorsun sen be bu nasıl uslüp” deyince de eşime ağıza alınmayacak hakaretlere başlıyor. eşim şaşkınlık ve ilk şokla tek kelime edemeden seçil e..... koşarak görev yerine tekrar dönüyor. o sırada yüksek ses ve hakaretlerden ürken kızımız korkarak ağlamaya başlıyor. eşim otobüsten iniyor ve bir başka görevliden ismini alıyor.

    bu nedir, neden böyle bir şey yapılıyor anlamadık. bir personel firmasını nasıl böyle kötü temsil eder ve yanında çocuğu olan kadına bu kadar hakaret edebilir, bu hakkı kendinde nasıl görür anlayamıyorum.

    uçaklara çocuk çizimlerini yapıştıran firma anne ve çocuk konusunda yalnızca reklam amaçlı mı hassasiyet gösteriyor?
    senelerdir uçakla seyahat ederiz, biz böyle birşeye ilk defa denk geldik.

    zorunlu edit: başlık açmaya değer mi derseniz en başta yazdığım üzere “utana sıkıla yazıyorum” özellikle seçilmiş tanımdır.
    mail atmadım, geri dönüşler çok geç.
    aramadım, şikayet etmek için bile dakikada 1.5tl ödeme yapmak saçma değil mi? bari buna özel hat kurun lütfen.
    bakın hakaret detaylarını özellikle yazmadım, yazmayı düşünmüyorum. yazılanlardan zaten yolcu tespiti yapılır. ararlarsa tüm hakaretleri anlatırız, muhtemelen o kızı yaka-paça işten atarlar. yazmadığım içinde ayrıca hassasiyetimiz için teşekkür ederler. aramazlarsa kendi ayıplarıdır.

    edit 2:
    konunun önü-arkası yok. olay bundan ibaret. hemen hemen 10 senedir eşimi tanırım, bir yalanını geçtim rasgele bir olayı abarttığını bile şahit olmadım. bu olayda eşime sonuna kadar güveniyorum.

    edit 3:
    arkadaşlar olayın ucuz bilet veya bedava biletle alakası yok. eşim tokat turhal'lı ve tokat liman 2019 senesine kadar bakımda. buraya en yakın nokta merzifon. merzifon için thy her gün 23:30 dolaylarında uçuşunu gerçekleştiriyor. uçuş süresi ve merzifon-turhal arası 105km mesafeyi de eklerseniz çocuk sabaha 04:00 gibi mi yatağına girecek?
    mecburen sabah 07:05 uçuşunu tercih ettik, evimiz beylikdüzü sınırlarında olmasına rağmen sabah 5 gibi evden çıkıp sabihaya gittik.
    konu bilet değil, promosyon değil, ucuzluk değil. konu hakaret.

    bir de o fiyata o kadar hizmet yazanlar var. yok, hayır neyin egosunu yaşıyorsunuz anlamadım ki? koltuğundan, kahvaltısına kadar almışım. illa ki bir şeyler görüp, fiyat konusunda "aaa bir de pahalı almış gerçekten" demek istiyorsanız buradan buyurun https://eksiup.com/6d350171075 (bu son 3 satır 16:57'de eklendi). gerçekten ayıp şeyler yazıyorsunuz, bir hizmet için 1tl ödemekle 1000tl ödemek arasına ayrım olmamalı. olaya çok yanlış yaklaşıyorsunuz.

    sağa sola çekmeye çalışıyorsunuz, çekmeyin gerek yok. hadi diyelim 1tl'den bilet aldım, bu muamele o zaman normal mi karşılanacaktı? "nasıl olsa ben 1tl'den bilet aldım, ne derlerse yeridir mi" diyecektik? biraz daha mantık lütfen.

    edit 4:
    belirtmekte yine, yeniden fayda var. beklentimiz samimi olarak ve içten şekilde özür dilenmesi. bedava biletmiş, promosyonmuş ve benzeri konularmış umurumuzda değil. 2 bilet sonrasında eşim yaşananları unutacak kadar gurursuz değil, ben de 2 bilet sebebiyle "tamam ya özür dilemeyin" diyecek kadar onursuz değilim.
    bu gibi düşüncelere sahip değiliz, eşimde bende hak etmediğimiz bir ürün veya bir akçeyi alıp öyle normal şekilde hayatına devam edecek yapıda isimler değiliz. eski kafayım ben arkadaşım, düz adamım. benim cebimden paramı al, benim gururumla, onurumla oynama. bu kadar basit.
  • pegasus istifa. rezalet puanı 6/10

    not: yine fakir çıktık, bu cümlenin altında ezildim "senelerdir uçakla seyahat ederiz"
  • (bkz: sourlines iyi uçuşlar diler)
    bu nasıl başlık yahu , millet her anına başlık açmaya başladı.
    razalet puanı 1/10
  • rezalet tam anlaşılmıyor.
    puanım:

    4/10
  • rezaleti falan bilmem ama ben de hemen altın da pegasus’un reklamı çıkıyor sayfada. yazara mı inanayım, reklamda söylenene mi acayip bir ikilem yaşıyorum. inşallah düşüne düşüne sonunda kafayı yemem. baba oğul kutsal ruh adına dinimiz tanrı amon.
  • ali sabancı gelen bütün mailleri okuyormuş ona yazın isterseniz.

    gecmis olsun.

    rezalet puanım 2/10
  • 5. sınıfa kadar öğretmenimiz birbirimize “ya” ve “be” şeklinde hitap etmemizi ve bu ünlemleri kullanmamızı yasaklamıştı. o zamandan beridir bu ünlemlerin kaba olduğunu düşünmekteyim. rezalet tam olarak anlaşılamadığı gibi “ya” ve “be” kalıplarını kullanan eşinizi nereye şikayet ediyoruz. pegasus çalışanı seçil hanım da eminim uygun davranmamıştır.

    rezalet puanım: 2/10

    zorunlu edit sonrası edit: o kızı yakapaça işten atmasınlar diye mi sadece bir uçuş olan havaalanına gidecek uçak öncesi boardda çalışan seçil e.... diye fişlediniz? insanları bu kadar düşünmeyin lütfen. şu anda ben gitsem seçil e... kim desem muhtemelen parmakla gösterirler. hukukta yeri var mıdır bilemem ama size itibarını zedelediğiniz için manevi tazminat davası açsa yeridir. eğer bir sosyal hak elde etmek istiyorsanız verirsiniz 1,5 liranızı ararsınız ve şikayet edersiniz. çok üzülmeyin en fazla savunma yazar ve sizin gibi hizmet satın aldığında karşıdaki insanı da satın aldığını düşünen insanlara karşı daha bilinçli olur. ay delireceğim bir de hassasiyetleri için teşekkür edilecekmiş.

    sevgili seçil aç dava. donlarına kadar al!!!

    rezalet puanım “o kızı yakapaça işten atarlar” cümlesinden sonra 0’a düşürüyorum.

    edit: pegasusun sitesine girdim. öneriler kısmında bu linki atarak durumu anlattım ve emekçi kardeşimizin açık seçik ifşa edilmesinin hoş bir yaklaşım olmadığını ve bu ifşa karşısında hukuken gerekli yaptırımları uygulamalarını önerdim. 1,5 tl mi değil 1,5 dakikamı aldı. sevgiler.
  • önsöz: ekşi sözlük, eğer siz kurum veya devlet tarafından doğru yolda gidilmez ise tepki alabileceğiniz bir platformdur. en azından ben öyle biliyorum.

    bahsettiğiniz çalışanlar arasında öyle insanların öyle muhabbetlerine denk geliyorum ki, inşallah muhatap olmak zorunda kalmam diye kılı kırk yarıyorum. size denk gelmiş, geçmiş olsun. pegasus havayolu şirketine şikayetinizi bildirmenizi öneriyorum.

    moral bozan olaydır.
  • pegasus personel ve verdiği hizmet nedeniyle çığır açtı açacak. az kaldı, yakında başaracak ve “dayak yemeden uçmak yok” sloganıyla ticari hayatına devam edecek.
  • ülke standartlarının altında bir rezalet, beğenmedim.

    rezalet puanım: 3/10
hesabın var mı? giriş yap