• kuvars ailesinin dişil enerjili bi üyesi.gül kuvarsı da deniyo sanırım. nefret,korku,kıskançlık gibi insanı aşağı ceken duyguları uzaklaştırdığı ve sevgiye dönüştürdüğü söylenir.
  • stres giderici olup, hata duygularını korkuyu ve öfkeyi azaltan taş. negatif enerjiden korur. aşk acısı çekmiş kişiler için mutluluk ve huzurun sahibi. sevginin pembe enerjisiyle çalıştığından, kendinizi sevmenize yardımcı olur*
    genellikle ametist ile birlikte kullanılması tavsiyedir.
  • metafiziksel ve psikolojik etkileri:

    alkolikler için özellikle tavsiye edilen bir taştır.
    kişinin endişelerinden kurtulup yaşama sevinci duyması için güç verir.
    çevresindeki güzelliklere karşı duyarlılığını artırarak ümitsizlik ve kötümserlik duygularını yokeder.
    kişinin kendisiyle barışık olmasını ve kendisini kabullenmesini sağlar.
    özgüven duygusunu güçlendirir.
    tüm sevgi duygularını güçlendirir. kişinin kendine karşı duyduğu sevgi, ailesine karşı duyduğu sevgi, doğaya karşı duyduğu sevgi, romantik duygularla hissettiği sevgi...
    yatıştırıcı etkisi ile kalbi rahatlatır ve duygusal acıların çabuk geçmesini sağlar.

    boğa, terazi ve balık burçlarının taşıdır.
  • kullanmadan önce mutlaka bir geceliğine toprağa gömülmeli ve böylece o güne dek toplamış olduğu negatif enerjilerden arınması sağlanmalıymış. yine aynı amaçla, 15 günde bir çıkartılıp yıkanmalıymış.
  • tenle temas etmesi açısından bileklik formunda kullanılması daha çok önerilen taştır. her şeyle uyum sağlayabilen çok güzel bir rengi vardır. henüz bir haftadır bileğimde taşıyorum ve kolay kolay çıkarmıyorum. alıştım galiba...
  • "aşk acısını hafifletiyor" dediler, bugün dünyanın parasını verip kolyesini satın aldım. hafiflettiği tek şey cüzdanım da olabilir. bu konuda şüphelerim var.(bkz: deli)
  • 26 tl verip aldığım her akşam işten geldiğimde 15 dk avuçlarımda tutup temas ettiğim, işyerinde nefret ettiğim insanların bende yarattığı etkiyi atmak istediğim taş. evet kafayı yedim belki ama denemekte fayda var.
  • korku, nefret gibi kötü duyguların uzaklaşmasını, bunların yerine olumlu şeylerin dolmasını sağlayan bir taşmış.

    mantık olarak ilk taşı aldığınızda bir gece toprakta bekletmeniz gerekmektedir, böylelikle önceden başkalarının enerjilerini boşaltmaları gerekmektedir. bunun sonrasında pembe kuvarsın size alışması gerekli imiş, bunu da sağ el veya sağ avuç içinizde tutmanız gerekmekte genelde, böylelikle istenilen görevleri gerçekleştirebiliyormuş.

    amaç telkin olup, gerçekten inanıp bunuda kullanılırsa küçük değişiklikler söz konusu olabilir gibi geliyor.

    son olarak kendi taşınızı başkasının dokunmaması gerekmektedir.
  • parayla aldığım fakat parayla satamayacağım taşım. diğer adı gül kuvarsıdır.
  • bilezik olarak aldığım ve koluma takar takmaz etkisini gösteren taş.

    önceden ametist bileziğim vardı zaten. pembe kuvarsla ikisi yan yana takılınca kalbe iyi geliyormuş diye okudum ve aldım. koluma taktığım anda -abartmıyorum tamamen gerçek- beni benden etti. midem bulanıyor ama nasıl öyle böyle değil. bir yandan karnım ağrıyor bir yandan başım ağrıyor. üzerimdeki kötü enerjiyi mi çekti nedir. mahvoldum.

    bir cesaret de gelmedi değil. gönül işlerim vardı ilk aldığım zamanlar. çözemediğim, kendime dert ettiğim şeyler vardı. bu iki taşın hikmetinden midir bilinmez, bir anlık kararla yapıcı çözümler üretip kendimi esaretten kurtarıp özgürlüğe adım attım. zincirlerimi kırmam da etkisi olduğuna inanıyorum.

    ayda bir mutlaka çiçeksiz toprağa konması gerekiyormuş doğal taşların, bu da alacaklara ek bilgi olsun.
hesabın var mı? giriş yap