• akp'lilere batan karikatürün akp'nin uzantısı sözde solcularca karalanması.
  • sulandırılmış political correctness akımı gözlükleriyle bile bakılsa değil ırkçılık olsa olsa en fazla lahana dolması bulunan karikatürdür.

    (bkz: dostum ırkçılık demişşin ama bu düpedüz traktör)
  • buna ırkçılık diyen, köpeklere arap diye isim verildi dendiğinde ayakta alkışlayıp '' evet son sultan'ım yaptı ibneler'' diyerek tempo tutmuştur.
    hadi araba zenci demek ırkçılık, araba arap demek nasıl ırkçılık?

    korkarım yakında götlerinden bir arap soykırımı uyduracaklar.

    tanım: rte'yi özet geçmiş kapaktır.
  • ırkçı olmayan kapak karikatürü. nasıl bir ırkçılık olduğuna aklım ermedi benim. gizli bir mesaj varsa benim göremediğim lütfen biri iletsin.
  • türk tv'lerinde dönen klasik arap parodileri de böyledir, penguen'in yaptıgı bu geleneği sürdürmek olmuş.ha ırkçılık mıdır, evet ırkçılıktır.

    bu arada yardımcı olabilir belki;
    (bkz: empati)
  • şu mantıkla eleştirilen karikatür;

    ''karikatürde araplar kültürleriyle alakası olmayan bir giysi ile biçimlendirilmişler, o kıyafetler arap kültüründe yaklaşık 1356 yıldır giyilmiyor. ayrıca türkiye cumhuriyetinin başbakanını böyle göstererek bence hadlerini de aşmışlar.''

    lan adamı tayyipler alemi yaptılar kızmadınız, arap gibi çizdiler kızdınız, asıl ırkçılık budur.

    edit: mesajlar geliyor, entrynin anlatmaya çalıştığı pek anlaşılmamış, tayyip erdoğan'ın hayvan olarak çizildiği karikatürlere gösterilmeyen tepkinin, arap versiyonuna gösterilmesidir asıl ırkçılık, tayyip severler yanlış yapıyorlar, ayıp ediyorlar.
  • arap olsam hoşuma gitmeyeceği için ırkçılık sayılabilir mi bilmem ama bir aşağılama yok diyemediğimiz karikatürdür.
  • karikatürü gördüm kesinlikle ırkçılık değildir. tam tersine durum hicvedilmektedir. böyle bir hicvi ciddiye almak ırkçılıktır.
  • bir toplumun belirgin bir özelliğini ön plana çıkartarak; bu özellik üzerinden espri yapmak ne kadar ırkçılık ise; bu karikatür de o kadar ırkçıdır.

    ortada bir ırkçılık yoktur. o toplumun belirgin bir özelliğine gönderme yapılmıştır.

    bu karikatüre ırkçı diyenleri, japonlara dair "çekik gözlü adam" karikatürü okurken görürsek, üzülürüz.

    yaz da geldi; yalova'ya yakın bir yerde iseniz, buyurunuz 2-3 saatinizi ayırıp bir ziyaret ediniz. kaplıcalara gelen arap turistlerin, yalovanın göbeğinde çarşıda gezerlerken don giyip giymediklerini gözlerinizle görebilirsiniz.. yalnız sizin için acı bir tecrübe olabilir.. demedi demeyin.
hesabın var mı? giriş yap