• super ikili. mutlaka cnbc-e'de filan gormussunuzdur bunlari, ancak bir de dvdlerini filan alip izlemeyi deneyin. yarilirsiniz.

    houdini'nin yolundan giden iki iluzyonist arkadas olan penn ve teller (laurel and hardy gibi beraber soylenegeliyor isimleri artik) sovlarinda, iluzyon kullanarak maskaralik yapan insanlarin, veya aptal hurafeler ile bilime karsi cikmaya calisan insanlarin ve bilimum sarlatanin foyasini ortaya cikariyor. bunu yaparken de yarip geciriyor.

    ozellikle etrafta olan binlerce gerizekali hurafe ile ilgili (uzaylilarin insanlari kacirmasi, alternatif bilim olarak adlandirilan maskaraliklarin sacmaligi, medyumlarin insanlari nasil kandirdigi, ve genel olarak insanlarin nasil bu kadar saf olabilecekleri) yaptiklari bullshit adli sovlarini mutlaka izlemek gerekiyor.

    konsept olarak, tipki vaktinde houdini'nin yaptigi gibi, iluzyon veya yaniltmaca ile yapilan binbir turlu maskaraligi ortaya cikarmak ve insanlari bilinclendirmek olarak ozetleyebilecegimiz sovlari ile gonullerde taht kuran ikilinin yarip gecirmedigi, "bu gercek olamaz, bu kadar aptal insanlar yasayamaz" dedirtemedikleri sovlari yok.
  • las vegas gezim sirasinda, bir sova gitmedigim tek aksam olan carsamba aksamina bilet almaya calisirken, bu elemanlarin carsamba aksamlari sov yapmadigini ogrenerek yikilmama neden olan muthis ikili.

    bu kadar olur yahu, hayatimda ilk defa gitmisim oraya, tam da heriflerin bulundugu yere, ki hastasiyim da adamlarin, ama gel gor ki yok! sov mov yok! dukkani kapatmislar gitmisler!

    neyse ki diger sovlar uzuntumu telafi etmisken, kaybettigim paralar da "hangisine uzuleyim" ikilemine beni sokarak bunlarin sovunu kacirmis olmamdan dolayi yasadigim uzuntuyu hafifletmistir.
  • bu ikilinin programlarinin incil ile ilgili bir bolumu google video'da izlenebilir.
  • bu adamlarin hollywood'da unlulerin mezarliginda bir mezar tasi vardir (yani vardi, acaba hala var midir) ve ustunde "kartiniz bu mu?" yazar, altinda ise bir maca uclusu vardir.. cunku programlarinda (bkz: bullshit) birine nasil bir deste iskambil kagidindan maca uclusu cektirebileceklerini (soyle ya da boyle) soylemislerdir, amac ucluyu bir zarfa koyup kurbani penn ile teller'in mezarina goturmektir, yarmislardir her zamanki gibi..

    ayrica peta icin ozel bolum yapmis muhtesem gecirmislerdir her tarafa..
  • (bkz: penn jillette)
  • denyo 9/11 komplo teoristleri ile ilgili yaptiklari programi suradan izleyebilirsiniz:

    http://video.google.com/…so=0&type=search&plindex=0
  • bu ikiliden teller olani, dharma and greg'de kedi adam* olarak izleyicinin karsisina cikmis ve gulmekten sandalyeden dusurmustur.
  • bu ikiliden penn olani da gunumuzde identity isminde bir yari$ma sunmaktadir.
  • ilüzyon dünyasının afaroz ettiği ve bence deli gibi kıskandığı ikili... penn anlatır, teller yapar; yani genelde böyledir. izleyiciye "size sihir diye yutturulan numara aslında bir kandırmacadır" der bu ikili ve bunu size gösterir ama öyle bir gösterir ki asıl sihrin bu kandırmacayı akıl etmek ve bu kadar ustaca, adeta sihirmişcesine size yutturmak olduğu hissine kapılırsınız. "bakın işte illüzyonun yedi prensibi" der ve sayarlar; sayarken de gösterirler. bitirince ise "kolaymış di mi?" derler. hayır... kesinlikle kolay değildir. aslında mesleklerini göklere çıkardıkları için kendi camialarınca afaroz edilmek yerine ayakta alkışlanmalılar bence. ben öyle yapıyorum.
hesabın var mı? giriş yap